Mindfulness: 5 Android-appar för att meditera och slappna av

Mindfulness eller medveten uppmärksamhet är en övning där vi blir medvetna om de olika aspekterna av våra upplevelser i nuet. Det är ungefär som meditation, men fokuserar bara på dess mer praktiska sida för det dagliga livet.

De bästa apparna på Android för att öva Mindfulness och meditation

Idag granskar vi 5 Mindfulness-appar för Android som hjälper oss att bekämpa ångest, att sova bättre, att arbeta koncentrationen av vår hjärna och, kort sagt, att se livet med perspektiv, på ett mer positivt och avslappnat sätt. Alla applikationer är gratis - vissa med premiumplaner för mer extra innehåll - de kan laddas ner direkt från Google Play och flera erbjuder innehåll på perfekt spanska.

1 # Insight Timer - Meditation

Insight Timer är en av de mest populära guidade meditationsapparna på Android, med mer än en miljon nedladdningar och ett högt betyg på 4,6 stjärnor. Denna mobilapp har mer än 4000 guidade meditationer och mer än 1000 lärare, om ämnen som självmedlidenhet, natur eller stress.

För dem som föredrar en tystare meditation, låter appen dig också meditera helt enkelt med en timer, blinkande klockor eller avkopplande omgivande ljud. Applikationen är på engelska, men den är väldigt intuitiv och enkel att använda.

Ladda ner QR-kod Insight Timer - Meditation, Sleep Developer: Insight Network Inc Pris: Gratis

2 # Aura: Mindfulness & Lycka

Utgångspunkten för Aura är väldigt enkel: varje dag får du en personlig 3 minuters meditation. Samma meditation upprepas aldrig, och första gången vi använder appen ställer systemet oss vissa frågor om vår ålder, stressnivå och optimism etc.

Härifrån kommer Aura att presentera oss för en annan meditation varje dag beroende på humöret som vi vaknar med. Det låter oss också lyssna på avslappnande ljud och utföra andningscykler i den renaste stilen PranaBreath.

Rekommenderad app om vi går in i världen eller om vi inte har mycket tid att meditera. Det är lätt att "korta meditera om dagen" kan vara precis vad vi behöver.

Ladda ner QR-kod Aura: Mindfulness, Sleep, Meditation Utvecklare: Aura Health - Mindfulness, Sleep, Meditations Pris: Gratis

3 # Headspace: Guidad meditation och rent medvetande

Den mest använda gratis Mindfulness-appen på Android. Den har många meditationspaket (även om inte alla är gratis), de guidade meditationerna de är på spanska och i allmänhet har den ett mycket snyggt och färgstarkt gränssnitt.

När vi börjar använda appen måste vi svara på ett litet frågeformulär som appen kommer att baseras på för att organisera och erbjuda oss meditationer som passar våra behov.

Ladda ner QR-kod Headspace: Meditation and Sleep Developer: Headspace for Meditation, Mindfulness and Sleep Pris: Gratis

4 # Stopp, andas och tänk: meditation och mindfulness

Appens namn översätts till något som "Stanna, andas och tänk." Den består av ett stort antal sessioner, många av dem på spanska (upp till 21). Det finns alla typer av teman: Body Scan, Tacksamhet, Change, Lion's Mind och mer.

Det har också yogafilmer för barn och en sida där vi kan se våra framsteg under dagarna. Mellan hans Midfulness-sessioner och guidade meditationer finns det också utrymme för korta meditationer på en minut, sessioner för att sova bra, för att koncentrera sig etc. En applikation som berör nästan alla pinnar av mental hälsa och avkoppling.

Ladda ner QR-kod MyLife Meditation från Stop. Andas. Think Developer: Stop, Breathe & Think Price: Gratis

5 # Lugn

Lugn är en annan riktigt framgångsrik meditationsapp med över 5 miljoner användare. Dess gratisversion är kortare än andra liknande appar: 16 meditationer, var och en varar mellan 3 och 30 minuter.

Det erbjuder guidade meditationer av alla slag: lugnande ångest, djup sömn, gångmeditation och mer. För att markera "Sleep Stories",små sängberättelser för vuxna med teman av alla slag (science fiction ingår) för att somna i Morpheus armar.

Den enda nackdelen är att det är på engelska, men enligt utvecklarna arbetar de redan med att inkludera nya språk i framtida uppdateringar.

Ladda ner QR-kod Calm: Meditation and Sleep Utvecklare: Calm.com, Inc. Pris: Gratis

Sanningen är att jag hittills bara hade prövat lyckan med Pranabreath, en app som jag blev ganska förtjust i för ett tag sedan. Och sanningen är att dessa som jag just nämnde idag går ett steg längre och är mer kompletta. Rekommenderas starkt att träna Mindfulness när som helst och var som helst.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found