Hur man aktiverar viloläge på Android - The Happy Android

"Viloläge”Är en funktion som Apple lade till sina iPhone-enheter, och det verkar som om killarna på Google måste ha gillat idén, eftersom de nyligen bestämde sig för att göra detsamma på Android och lade till viloläge till resten av programmets funktioner" Digital Wellbeing ". En funktion som i grunden tjänar till att lägga mobilen åt sidan när det är dags att lägga sig och vila.

När vi aktiverar viloläget på vår Android-enhet automatiskt aviseringar är inaktiverade och även skärmen säger adjö till färger till dyker upp i svartvitt. Allt detta för att övertyga dig om att säga adjö till din smartphone till nästa dag och koppla bort lite (som vi ibland verkligen behöver).

Digital välbefinnande är en grundläggande komponent som redan finns som standard i de senaste versionerna av Googles operativsystem, även om vi också kan hitta den i Play Store som en oberoende app. Om vår mobil inte innehåller den här funktionen kan vi därför alltid installera / uppdatera den för hand.

Ladda ner QR-kod Digital Wellbeing Developer: Google LLC Pris: Gratis

Aktivera Digital Wellbeing-funktioner

Det första steget för att kunna använda viloläget är därför att aktivera Digital Wellbeing-funktionerna. För att göra detta måste vi bara gå in i menyn "inställningar"Av Android och klicka på alternativet"Digital välbefinnande”(Sanningen är att det inte finns mycket mysterium här, nej). Om det här är första gången vi använder det här verktyget ser vi en knapp som säger "Visa mina uppgifter”På vilken vi måste klicka för att börja använda tjänsten.

Aktivera viloläge

Nu när vi har allt på plats är det dags att gå till avsnittet "Sätt att koppla bort”Och klicka på alternativet“Viloläge”. Att vara första gången som vi aktiverar denna funktion är det möjligt att vi ser ett par informativa paneler som vi kan gå igenom genom att helt enkelt klicka på knappen "Nästa”.

Obs! Om du inte ser en informationspanel aktiverar du helt enkelt fliken "Använd viloläge".

Ställ in ett anpassat schema

När viloläget är aktiverat ser vi att nya konfigurationsalternativ visas. Härifrån kommer vi att kunna välja vid vilken tid de valda funktionerna ska aktiveras, liksom "återgå till normal" tid. Verktyget gör det också möjligt för oss att skilja mellan olika veckodagar.

När det gäller funktionerna som sådana tillåter viloläget att aktivera följande:

  • Gråskärmsvisning: för att uppmuntra oss att lägga telefonen åt sidan.
  • Stör inte: för att inaktivera aviseringar och undvika att plocka upp enheten igen.
  • Programmering av nattljus: för att minska bländning och applicera en varmare nyans som är mindre skadlig för ögonen.

Härifrån, när det är dags att gå till sängs eller lägga mobilen åt sidan, aktiverar Android viloläget med de inställningar som vi just har skapat.

Om vi ​​vid en viss tidpunkt fortfarande behöver använda mobilen lite längre, visar vi helt enkelt meddelandemenyn och väljer "Inaktivera för tillfället". Detta förhindrar att viloläget fungerar tills vidare.

Du kanske är intresserad: Hur man skapar apptimers för att begränsa deras dagliga användning

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.