E-postomdirigering i Office O365 - The Happy Android

Att göra en omdirigering av e-post med Office 365 varierar inte mycket jämfört med tidigare versioner av Exchange-hanteringskonsolen, du behöver bara veta var du ska leta efter den här funktionen för att kunna omsätta den i praktiken.

Om du är systemadministratör eller helpdesktekniker har du blivit ombedd att omdirigera alla e-postmeddelanden som kommer från konto A till konto B. Om du måste utföra den här uppgiften i O365 är stegen du måste följa följande:

  • Logga in på Office 365 och få åtkomst till administrationspanelen. Sök sedan efter den användare du vill använda omdirigeringen från menyn till vänster. Normalt finns kontot vanligtvis i listan över aktiva användare. För att kunna söka efter användaren, klicka på ikonen för förstoringsglas som visas i mitten.

  • När användaren är lokaliserad gör du ett enda klick på honom så ser du hur följande panel laddas till höger. Välj "Redigera Exchange-egenskaper”.

  • Inom fastigheterna går du till "Brevlådans funktioner"Och gå in"Mailflöde”.

  • Om du har använt Exchange-administrationskonsolen är det här avsnittet säkert mer bekant för dig. Klicka på "inom leveransalternativenaktivera vidarebefordran"Och välj det e-postkonto som du vill att meddelandena från önskat konto ska komma från"Undersöka”. Du kan också markera kryssrutan nedan så att e-postmeddelandena når båda kontona.

Kom ihåg att du bara kan omdirigera e-postmeddelanden till konton som du hanterar inom din domän, så om du vill att e-postmeddelanden ska omdirigeras till ett externt konto måste du skapa en kontakt i Exchange och vidarebefordra till kontakten.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.