Hur man redigerar metadata för en låt (MP3, WAV, WMA)

Den här veckan sorterar jag igenom min sångrepertoar. Nästan alla låtar är i MP3-, WAV- eller WMA-format och är ganska gamla låtar. På sin tid behöll jag dem inte korrekt, och vissa har bara namnet och lite annat.

Min avsikt är lägg till motsvarande data till var och en av dem, till exempel artistens namn, albumets namn och den typen av detaljer. Således, när du öppnar den i en spelare på din mobil, i en MP3-spelare eller på din PC, är allt väl katalogiserat och ordnat.

I dagens handledning kommer vi att se flera sätt att redigera och lägga till information till låtar och album i vårt ljudbibliotek:

 • Manuellt från Windows Explorer.
 • Använda musikspelare för Android och PC, som Pi Music Player, Groove musik och liknande.
 • Jämför låtar automatiskt med en databas.

Hur man redigerar sångmetadata från Windows filutforskare

När vi pratar om att lägga till information till en låt eller ett ljudspår är det vi verkligen gör ändra filmetadata. Det här är något vi lätt kan göra om vi har en Windows-dator hemma.

 • Vi letar efter låten som vi vill ändra, och genom att högerklicka klickar vi på “Egenskaper”. Vi går till fliken "Detaljer”.
 • All information vi ser här är filens metadata. För att lägga till eller ändra information behöver vi bara placera markören och skriva i kolumnen i fältet "Värde”.
 • När vi har lagt till namnet på låten, artisten, albumet, året etc., och vi har allt efter eget tycke, klicka på "Tillämpa”För att spara ändringarna.

Detta är det mest praktiska sättet att redigera metadata för en MP3-fil och liknande. Men om vi har ett komplett album, istället för att behöva lägga till albumets namn och så vidare, så kan vi också göra det på en gång.

 • För att göra detta väljer vi alla låtar från samma album och högerklickar på "Egenskaper”.
 • Vi går tillbaka till fliken "Detaljer”.
 • Här är det viktigt att vi bara modifierar de allmänna data som är identiska för alla låtar på skivan (album, år, artist). Det vill säga vad finns i avsnittet "Multimedia”.
 • Klicka på "Tillämpa”För att spara de ändringar som gjorts.

Redigerar artist- och albuminformation från Groove Music

Windows 10 levereras förinstallerat med musikspelaren Groove Music. Med detta program kan vi också redigera de nämnda metadata för låtarna.

 • Vi öppnar Groove Music.
 • Klicka på "Visa musikens plats”Och vi väljer de mappar där vi sparar musiken.
 • Låt oss gå till fliken "Album”. Vi högerklickar på den skiva vi vill redigera och klickar på "Redigera information”.
 • Vi lägger till önskad information och klickar på "Ha kvar”.

Det kan vara en något mindre enkel uppgift än att använda Windows Explorer, men lika funktionell.

Hur man redigerar metadata för en låt från Android

Om vi ​​redan har kopierat musiken till mobilen och vi vill redigera den kan vi också göra det på ett liknande sätt. De flesta Android-musikspelare tillåter denna typ av metadataändring.

Ladda ner QR-kod Pi Music Player - för MP3, YouTube-musik Utvecklare: Musicophilia - Gratis musikappar Pris: Gratis

Jag använder personligen Pi-musikspelaren, vilket gör det enkelt att redigera spår- och albuminformation:

 • Klicka på sidmenyn på spåret som vi vill ändra.
 • Vi väljer "Redigera spårinformation".
 • Vi lägger till relevant information och klickar på valideringskontrollen.

Om vi ​​vill ändra informationen på en hel skiva behöver vi bara upprepa samma process från fliken "ALBUM".

Hur man redigerar taggar eller «taggar» för en MP3 i iOS

Om vi ​​har en iPhone eller iPad och vi vill ändra metadata för en låt eller ett komplett album är det enklaste vi kan göra att installera en dedikerad applikation som MP3Tag.

Ladda ner QR-kod MP3Tag: Audio Tag-utvecklare: Artem Meleshko Pris: Gratis +

Det är ett mycket enkelt verktyg med vilket vi kan redigera data som namn, album eller coverfoto på varje låt. En intressant detalj är att det också tillåter batchändringar, vilket gör spårtagningsprocessen mycket snabbare.

Hur man redigerar metadata för ett ljudspår på MacOS

Slutligen, när det gäller Apples stationära operativsystem, hittar vi en gratis applikation som heter Tag Editor gratis. Som namnet antyder är det en taggredigerare som vi enkelt kan ändra och korrigera metadata för våra låtar och ljudspår. Rent gränssnitt och mycket enkelt att använda!

En annan punkt till sin fördel är att den ansluter till Internet (AcoustID, MusicBrainz, CoverArt) för att ladda ner albumomslag automatiskt. En liten pärla för OS X 10.7 eller senare.

Ladda ner från utvecklarens webbplats

Finns det ett program som märker eller kompletterar sånginformation automatiskt?

Stor fråga. Sanningen är att om vi har många skivor kan det ta flera timmar, till och med dagar, att redigera alla dessa metadata.

För närvarande finns det ett program för Windows som tar hand om redigera all denna information automatiskt. Ansökan kallasMusicBrainz Picard, och din uppgift är att: jämföra låtarna vi ger dig med en stor databas.

Om låten matchar ett tema kommer Picard att lägga till all information som är relaterad till ljudspåret. För att göra detta använder den Acoustic ID-teknik för att identifiera ljudavtrycket för vilken låt som helst. Det är gratis och kompatibelt med MP3-, FLAC-, OGG-, M4A-, WMA- och WAV-filer.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found