Gratis Google-kurs för att programmera Android-appar i Kotlin

Om du alltid har velat lära dig att utveckla Android-applikationer men inte har mycket programmeringserfarenhet, kan idag vara din lyckodag. Nyligen tillkännagav Google just en ny gratis online programmeringskurs som heter Android Basics i Kotlin, som du kan få den kunskap som krävs för att börja bygga dina egna applikationer.

I själva verket är detta inte något nytt, eftersom Google redan lanserade en grundläggande nano-grad av programmering i Android baserat på Java för 4 år sedan via Udacity-plattformen. Vi kan då säga att detta är den förnyade versionen av samma kurs men fokuserade på Kotlin, där de lär oss från att installera Android Studio och andra utvecklingsverktyg, att förstå driften av en databas, att bygga gränssnitt och slutligen att sätta ihop vår första Android-apparna på ett enkelt och didaktiskt sätt.

Vad är den här Android-applikationsprogrammeringskursen?

Det är viktigt att lyfta fram termerna "didaktisk" och "enkel", eftersom utvecklaren Kat Yuan indikerar i presentationen av kursen, "Att lära sig programmera för första gången kan vara skrämmande, men det kan uppnås utan att behöva räkna med tidigare teknisk bakgrund. Målet är att visa eleven de verktyg och resurser som professionella Android-utvecklare använder. Således lär vi oss grunderna för programmering med praktiska exempel ”.

Om vi ​​fokuserar på kursens innehåll som sådant, börjar det helt från grunden, från att installera Android Studio till att skapa en enkel applikation. Kursen kommer att ha 5 enheter även om för närvarande endast den första enheten har släppts. Denna didaktiska enhet har 20 aktiviteter, vilket kan vara teori förklarar videor skapad av Googles egna experter, eller vad som kallas Codelabs. De senare är praktiska övningar av en begränsad varaktighet under vilken studenten kan tillämpa teorin som lärt sig i ett verkligt fall. Allt detta med ett test i slutet för att själv bedöma det förvärvade lärandet.

Vad är Kotlin? Är detta språk värt att lära sig?

Kotlin är ett objektorienterat programmeringsspråk som körs ovanpå en Java-virtuell maskin och kan kompileras till JavaScript-källkod. Även om dess syntax inte är kompatibel med Java, är Kotlin utvecklat för att kunna interagera med Java-kod, vilket gör det möjligt för företag att migrera till det nya språket gradvis.

Språket skapades 2016 och för att ge oss en uppfattning om de 1000 mest populära Android-applikationerna idag, 70% av dem är skrivna med Kotlin. Därför kan vi utan tvekan säga att det är ett språk med stor vikt på den nuvarande marknaden för applikationsutveckling.

Om vi ​​är intresserade av att utöka våra kunskaper om Kotlin, erbjuder Google också andra kurser på detta språk, till exempel Kotlin Bootcamp för programmerare, Android Kotlin Fundamentals och Advanced Android i Kotlin för de flesta experter.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found