Elephone U i recension: 6 GB + 128 GB, Snapdragon 660 och Android 8.0

Elephone har precis presenterat sitt nya flaggskepp, The Elephone U. Både Elephone U och dess förbättrade version, den Elephone U Pro, de tittar på sig själva i samma spegel: den av Samsung Galaxy S8. Men inte allt är en bildfråga. Den här gången har företaget beslutat att satsa på en Qualcomm-processor för att flytta kroppen på sitt nya bruna odjur, Snapdragon 660 vid 2,2 GHz. Och bäst av allt, resten av specifikationerna ligger inte långt efter.

I dagens granskning tittar vi på Elephone U och Elephone U Pro, den nya toppen av sortimentet för den asiatiska tillverkaren för att lyckas 2018. Låt oss gå!

Analys av Elephone U och Elephone U Pro, två terminaler med mycket krok

Även om standardversionen är bra, modellen som verkligen fångar ögat är U Pro. Framför allt med hänsyn till att prisskillnaden mellan de två terminalerna är drygt 50 euro. Med tanke på specifikationerna är det en liten vägtull som på sikt kompenserar mycket.

Design och display

På designnivå hittar vi en terminal som liknar Samsung Galaxy S8. Flexibel ramlös infinity-skärm med böjda kanter och inga beröringsknappar på framsidan. A5,99 ”AMOLED-skärm med Full HD + -upplösning (2160 x 1080) och ett bildförhållande på 18: 9, skyddat av en Corning Gorilla Glass 5.

På baksidan hittar vi ett metallhölje med blank yta, där vi hittar en dubbelkamera och fingeravtrycksläsaren. En tunn och lätt enhet med måtten 15,40 x 7,25 x 0,84 cm och en vikt på 160 g för Elephone U och 166 g för Elephone U Pro. Bra skärm och ljus, vi kan be om lite mer.

Kort sagt, i det visuella avsnittet presenteras det som en av de bästa knockoffs av Samsungs Galaxy S8. Framför allt med hänsyn till alla mellanklasser som har kommit ut de senaste månaderna, med sina oändliga skärmar och deras mer eller mindre framgångsrika mönster. I den meningen har Elephone träffat spiken på huvudet.

Kraft och prestanda

Här måste vi tydligt skilja de två nya Elephone-modellerna. Medan U-modellen förblir i mer än attraktiva specifikationer, är Elephone U Pro alternativet för dem som letar efter något mer.

Elephone U utrustar en processor MTK6763T (Helio P23) Octa Core körs på 2,0 GHz, medan Elephone U Pro monteras a Snapdragon 660 Octa Core vid 2,2 GHz med GPU Adreno 512.

Båda slits 6 GB RAM Y 128 GB intern lagring kan utökas via SD förutom Android 8.0. Det bör noteras att Elephone vanligtvis inte gör många ändringar i sina anpassningsskikt, så en ganska ren version av Android Oreo förväntas. Det kommer också att innehålla den berömda ansiktslåsning (Face ID), hur modernt det är nyligen.

Slutligen nämna att Elephone också kommer att lansera en lättare version av båda terminalerna med 4 GB RAM + 64 GB ROM för dem som vill spendera lite mindre pengar på terminalen.

Kamera och batteri

Det fotografiska avsnittet täcks av en dubbel bakre kamera med två 13MP-objektiv med PDAF, Bokeh-effekt och nattläge, kan spela in vid 1080p. Framsidan bär under tiden en 8MP-definitionslins.

För autonomi för Elephone U har tillverkaren valt ett 3620mAh batterioch ett batteri 3550mAh för U Pro-modellen, något lättare. Båda terminalerna har snabb laddning via USB typ C Y trådlös laddning. Utan tvekan är batteriet en av de stora mottagarna i den nya terminalen för det asiatiska företaget.

Andra funktioner

Både Elephone U och U Pro har NFC, dubbelt SIM (Nano + Nano), Bluetooth 4.0 och stöder följande nätverk:

  • CDMA: CDMA BC0
  • TD-SCDMA: TD-SCDMA B34 / B39
  • TDD / TD-LTE: TD-LTE B38 / B39 / B40 / B41 (2555-2655MHz)
  • 4G LTE: FDD B1 2100MHz, FDD B20 800MHz, FDD B3 1800MHz, FDD B5 850MHz, FDD B7 2600MHz, FDD B8 900MHz

//youtu.be/lWvrexpr0-I

Pris och tillgänglighet

Elephone U har just presenterats i samhället och kan nu köpas för $ 349,99, cirka 290 euro att byta, på GearBest. Elephone U Pro finns också på 419,99 dollar, cirka 348 euro.

GearBest kommer också att erbjuda en skyddande film för de första 1000 enheterna, förutom en dragning för 5 Elephone U Pro (6GB + 128GB) där vi kan delta om vi gör ett köp med Paypal.

Dessutom distribuerar butiken rabattkuponger på 5 och 10 dollar för dem som vill få terminalen.

Kupongkod: ELEUPRO

Giltighet: 5 $ rabatt när du spenderar 350 $ på Elephone U / U Pro och tillbehör.

Kupongkod: ELEUPROS

Giltighet: 10 $ rabatt när du spenderar 500 $ på Elephone U / U Pro och tillbehör.

Dessa kuponger kommer att vara aktiva mellan dagarna 5 och 12 februari 2018.

Yttrande och slutlig bedömning av Elephone U och Elephone U Pro

Elephone U Pro presenteras som ett av de minst originella förslagen och samtidigt det mest attraktiva året. Vi säger att det inte är särskilt originellt eftersom den inspiration som terminalen har tagit är uppenbar.

Men samtidigt är den slutliga finishen så bra att den får oss att möta en perfekt mobil för dem som letar efter kvalitet och prestanda till ett överkomligt pris. Det bästa premiumalternativet för dem som inte kan (eller inte vill) spendera 800 euro på en mobil. Ett utmärkt valuta för pengarna telefon.

GearBest | Se specialkampanj Elephone U

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.