MiniBook, Chuwis första Pocket Notebook med Intel® M3-8100Y + M.2

Sedan Chuwi introducerade MiniBook På Hong Kong Sourcing Fair nyligen fick enheten stort intresse från allmänheten. Nyligen har den välkända tillverkaren med säte i Shenzhen, Kina, avslöjat nya uppgifter om nästa ultraportabla fickdator (UMPC) av företaget.

Det första vi har kunnat veta är att förförsäljningsfasen kommer fram inom en inte alltför avlägsen framtid och utnyttjar den växande "återupplivningen" som denna typ av UMPC-maskiner upplever.

Chuwi MiniBook Specifikationer

När det gäller dess egenskaper kommer den att ha följande uppsättning specifikationer.

  • Ultra bärbar liten storlek med 360 ° YOGA-design.
  • Helt laminerad 8,0 tums IPS-pekskärm.
  • Intel® Core ™ M3-8100Y / Intel® Celeron® N4100-processor.
  • 8 GB dubbelkanalsminne och 128 GB internt minne.
  • Stöd för M.2 SSD och TF-kortplats för micro SD-kort.
  • Smalt kantat tangentbord.
  • USB Type-C-port med stöd för snabb laddning (PD 2.0) och data / videoöverföring.
  • Aktivt värmeavledningssystem.

Intel® Core ™ -processor M3-8100Y 14nm ++

Med tanke på specifikationerna och de första bilderna av denna nya mini-notebook är det uppenbart att Chuwi har beslutat att satsa kraftigt på denna MiniBook. Inte bara för att det är företagets första UMPC: det är också Chuwis första dator som utrustar en Intel® Core ™ M3-8100Y-processor och därmed blir en av de första 8100Y-bärbara datorerna i butiker.

Introducerad som en mer avancerad och uppdaterad version av 7Y30, erbjuder 8100Y Intel 14nm ++ -teknologi, med 2 kärnor och 4 trådar med en frekvens i turboläge som når upp till 3,4 GHz. Den har också Intels 8W TDP-up (Thermal Design Power), en UHD Graphics 615 GPU klockad upp till 900MHz, för ökad systemhastighet och prestanda.

8 GB LPDD3 RAM, 128 GB EMMC och M.2 SSD-kortplats

När det gäller lagring, förutom 8 GB RAM och 128 GB EMMC intern lagring, MiniBook innehåller också en plats för den senaste M.2 SSD och micro SD, som kan användas för att skapa en uppgradera och öka hastigheten och lagringskapaciteten till stratosfäriska nivåer.

På grund av prisfallet som SSD-enheter lider vill Chuwi underlätta deras användning genom att erbjuda en M.2-port i den nya MiniBook, så att användarna kan välja den SSD som bäst passar deras behov.

Portar och anslutningar

När det gäller ingångs- och utgångsportarna är MiniBook utrustad med en USB Type-C-port som Stöder PD 2.0 snabb laddning (USB Power Delivery 2.0) och video / ljud / dataöverföring. Den bärbara datorn monterar också en Mini-HDMI-port, en USB 3.0-port och ett 3,5 mm hörlursuttag.

På detta sätt injicerar den nya CHuwi MiniBook friskhet och vitalitet i UMPC-industrin, som hade blivit stillastående på grund av bristande innovation vad gäller prestanda och batteri. Nu, med framväxten av Intel Core-processorer med låg spänning och nyligen ny autonomi- och lagringsteknik, står Chuwi MiniBook som ett utmärkt exempel på hur en 2019-speciell fickdator ska se ut.

Den senaste informationen tyder på att MiniBook kommer att säljas på Indiegogo i mitten av juni till ett rabatterat pris på cirka $ 600. Mer information på den officiella Chuwi-webbplatsen.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.