Hur man tittar på DTT online från VLC (mer än 300 kanaler)

VLC är en mediespelare med öppen källkod med oändliga möjligheter. Det har klienter för PC och mobila enheter, och vi har nämnt det vid många tillfällen som en av de bästa spelarna att lyssna på musik, titta på videor och till och med som en spelare för IPTV-listor. I dagens inlägg ska vi se hur man får lite mer ut av VLC genom att konfigurera en IPTV-lista, i det här fallet de spanska TV-kanalerna som sänder sin signal online via Internet.

Är det lagligt att titta på TV från datorn?

De flesta kanaler i Spanien sänder sin signal fritt via Internet. Vad vi ska göra med VLC-spelaren är att använda samma signal från den officiella onlinesändningen att titta på TV centralt på datorn. Naturligtvis talar vi om de TV-kanaler som sänder i fri-till-luft-DTT och som vi kan se fritt på vår TV, så för juridiska ändamål är de helt giltiga.

Vi vill att det under alla omständigheter ska vara tydligt att vi inte lägger till någon betalningskanal, privat eller som kräver en premiumprenumeration. Listorna eller tjänsterna som erbjuder denna typ av innehåll är uppenbarligen inte lagliga - dessutom kommer de att vara en perfekt gateway för skadlig kod - och vi hittar dem inte i IPTV-listan som vi ska konfigurera i VLC.

Slutligen, innan jag kom in i mjöl, ville jag kommentera att om vi bara vill titta på ett par kanaler kan det vara lättare för oss att komma åt de officiella webbplatserna för TV-nätverk (som RTVE A la Carta eller La Sexta en Directo via ATRESplayer), där Vi hittar direktsändningar och innehåll på begäran i ett par klick.

Hur man tittar på TV gratis och live från din dator eller mobiltelefon med VLC

För att titta på TV från vår stationära dator kommer vi att använda en lista över offentliga IP-kanaler. En lista som utvecklats av TDTChannels som förresten uppdateras ofta eftersom IP-adresserna för återutsändningarna vanligtvis ändras då och då. Det betyder att när vi upptäcker att en TV-kanal har slutat visas måste vi återvända till TDTChannels-förvaret och ladda ner den senaste IPTV-listan.

1. Ladda ner VLC-appen

Som vi sa i början av inlägget är VLC en öppen källkod och gratis applikation, som också är tillgänglig för flera plattformar, inklusive Windows, Android, Linux, MacOS och iOS. Vi kan ladda ner och installera applikationen från den officiella VLC-webbplatsen.

2. Ladda ner IPTV-listan från TDTChannels-förvaret

Om vi ​​vill titta på gratis TV från vår PC eller mobila enhet måste vi ladda ner listan över motsvarande DTT-kanaler och sedan öppna dem och visa dem från VLC-spelaren. I grund och botten är det en fil i M3U8-format som vi kan ladda ner från TDTChannels-förvaret på GitHub utarbetat av Marc Vila.

Här hittar vi spellistor för TV-kanaler, samt radio, tillgängliga i MD, JSON, M3U8, M3U, ENIGMA2 och W3U-format. Om allt vi vill är att se spanska DTT tillsammans med sina internationella öppna sändningar, bara ladda ner DEN HÄR LÄNKEN Den innehåller den senaste M3U8-filen.

Om vi ​​använder en mobiltelefon eller en surfplatta måste vi bara hålla ned en lång tryckning på länken som intresserar oss och välja "Nedladdningslänk”. M3U8-filen visas senare i mappen "Nedladdningar"Av enheten.

3. Ladda listan över TV-kanaler i VLC

Det sista steget är det enklaste, och det består bara av att ladda M3U8-filen i VLC. Som vi nämnde i början av inlägget är det här filen som innehåller konfigurationsdata för alla spanska DTT-kanaler som gör att vi kan titta på TV gratis och online från spelaren utan komplikationer. Låt oss se hur det fungerar!

Windows

Om vi ​​använder VLC från en Windows-dator är det något så enkelt som att ställa in VLC som standardspelare och dubbelklicka på M3U8-filen som vi just laddade ner. Som ett alternativ kan vi också högerklicka på filen och välja "Öppna med -> VLC Media Player”, Eller från spelaren själv genom att klicka på“Medium -> Öppna fil”.

Den här åtgärden laddar automatiskt alla kanaler i listan och spelar live innehållet på den första TV-kanalen i listan. Om vi ​​vill se resten av kanalerna måste vi bara gå till VLC-verktygsfältet och välja "Visa -> Spellista”. På detta sätt kan vi växla mellan mer än 300 tillgängliga tv-kanaler.

Mobila enheter (Android)

För VLC-användare på Android (på iPhone skulle processen också vara densamma) är stegen som ska följas lika enkla. När vi väl har laddat ner motsvarande M3U8-fil öppnar vi VLC-appen och från sidmenyn anger vi "Mappar". Vi letar efter M3U8-filen som vi just har laddat ner (vanligtvis finns i "Nedladdningar”) Och vi öppnar det från spelaren.

Som har hänt med Windows, i VLC-appen när IPTV-listan laddas, kommer systemet automatiskt att spela den första kanalen i listan. För att växla till resten av TV-kanalerna, klicka bara på spellistikonen som vi kommer att se i skärmens övre högra marginal.

Om du är van att använda IPTV-listor i andra applikationer som KODI, kommer du säkert att märka en viss förbättring, eftersom hanteringen och uppspelningen av kanalerna i VLC görs mycket lättare och direkt, utan att behöva röra för mycket i applikationsinställningarna ...

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found