Topp 10 kameraappar för Android - The Happy Android

Kvaliteten på fotografierna som vi får med mobilen beror på två tydligt differentierade faktorer: kvaliteten på linsen och programvaran som vi använder för att ta stillbilder.

Kvaliteten på linsen på vår telefon är rörlig, och det finns lite vi kan göra för att förbättra den, men vi kommer att uppnå en betydande förbättring av skotten om vi använder rätt programvara.

Topp 10 Android-kameraappar

De inbyggda apparna som innehåller många terminaler lyckas inte få ut all "juice" från terminalens kamera, och det är vid den tidpunkten vi måste överväga installera en kompletterande app för att ta bättre bilder.

I dagens inlägg granskar vi 10 bästa kameraappar för Android som hjälper oss att få en betydande förbättring av kvaliteten på våra foton.

Kamera MX

Camera MX är en gratis app för Android som innehåller olika funktioner och effekter för vår kamera. Camera MX-appen innehåller vissa funktioner som Tryck för att fokusera, zooma, skapa GIF, nedräkning och en handfull effekter, filter och överlägg som gör att vi kan justera bilden i realtid. Den innehåller också olika redigeringsverktyg som kontrast, balans etc. och en ganska intressant funktion som låter oss gå tillbaka upp till 3 sekunder efter skottet för att behålla bästa möjliga foto.

Ladda ner QR-kod Camera MX - Foto- och videokamerautvecklare: MAGIX Pris: Gratis

Camera 360: Klistermärken och filter

Låt dig inte luras av namnet Kamera 360 Det innehåller många filter och klistermärken. Det är inte den typiska generiska appen för att lägga till fyra klistermärken till våra foton. Ha en kraftfull redaktör och en bra handfull skotttyper och inställningar, som tilt shift, posterizer, och ett självläge som tillåter oss justera hudtonen och gör förändringar i miljön så att fotot blir precis som vi vill ha det. Å andra sidan kan Camera 360 också betraktas som en fantastisk socialt nätverk eftersom det har en intressant gemenskap som heter världsfotograferingslaboratorium, där människor kan ladda upp sina egna kreativa foton.

Ladda ner QR-kod Camera360: Bästa filter, selfies, taggutvecklare: PinGuo Inc. Pris: Gratis

Öppen kamera

Den stora tillgången med Open Camera är att det är en applikation med öppen källkod. Detta innebär att programmets funktioner inte slutar växa, eftersom appen är i en kontinuerlig optimeringsprocess. Mängden funktionalitet är prisvärt: fokuslägen, vitbalans, ISO, exponeringskompensation / lås, ansiktsavkänning och till och med möjligheten till aktivera fotot med röstkommandon eller ljud (skottet görs om vi ljuder, visslar eller säger "potatis").

Ladda ner QR-kod Open Camera Developer: Mark Harman Pris: Gratis

Retorik

Retorik är en gratis fotograferingsapp som är mycket populär på Google Play. Med över 100 miljoner användare har Retrica en arsenal av mer än 100 filter som vi kan använda i realtid och enkelt dela på våra sociala nätverk.

Ladda ner QR-kod Retrica - The Original Filter Chamber Utvecklare: Retrica, Inc. Pris: Gratis

En bättre kamera

Den här appen Det plockar upp många av funktionerna i andra specialiserade kameraprogram som HD Panorama +, HDR Camera + och Night Camera +. Även om den har en betald Pro-version är dess gratisfunktioner enorma: vitbalans, exponeringsjustering, ISO, blixtläge, färgeffekter, nedräkning, typ av bild och till och med ta bort föremål eller personer från ett foto. Fantastisk!

Ladda ner QR-kod En bättre kamerautvecklare: Almalence Pris: Gratis

VSCO Cam

Kamerafunktioner VSCO Cam de är lite kortfattade, men där den här appen verkligen sticker ut är i sitt redigeringsarbete. Tack vare fotoredigeraren kan vi justera temperaturen, lägga till korn i bilden, justera mättnaden och tillämpa ett stort antal filter för att lämna bilden precis som vi vill ha den. Det har också sitt eget sociala nätverk där vi kan ladda upp våra bästa foton och dela dem med våra vänner.

Ladda ner QR-kod VSCO: Photo & Video Editor Utvecklare: VSCO Pris: Gratis

ProShot

Vi kan inte göra en lista över de bästa kameraapparna för Android utan att nämna ProShot. Det är förmodligen den bästa betalningsappen (cirka $ 4,5) som vi kan hitta idag i Play Store för att ta bilder. Den har en kylande uppsättning inställningar och funktioner: manuella och automatiska inställningar för exponering, blixt, ISO, slutartid, vitbalans, DSRL, nattläge, åtgärdsläge, bildförhållande, JPEG- och RAW-format, zoom, nedräkning och många fler alternativ som gör att vi kan få ut det mesta av kameralinsen på vår Android-terminal.

Ladda ner QR-kod ProShot Utvecklare: Rise Up Games Pris: 4,99 €

Manuell kamera

Många fotoentusiaster är inte bekväma med de vanliga automatiserade funktionerna i de flesta kameraappar och föredrar något som ger dem större rörelsefrihet. Det är precis vad manuell kamera erbjuder, en app som gör att vi manuellt kan justera varje detalj när vi tar en bild. Full kontroll för användaren.

Med den här appen kan vi justera manuellt slutartid, fokus, ISO, vitbalans och exponering. En professionell applikation som, ja, har ett pris på drygt $ 3.

Ladda ner QR-kod Manual Camera Developer: Geeky Devs Studio Pris: 3,29 €

Kamera FV-5

Camera FV-5 är en annan professionell app för fotografälskare som härmar de manuella funktionerna för en DSLR-kamera. Den har en mer komplett proversion, men den har också en gratis version. Med henne vi kan justera kompensations- och exponeringstiden, ISO, kontrollljusmätning, har fokusläge, exponeringsfäste och många andra typiska funktioner för DSLR-kameror.

Ladda ner QR-kodskamera FV-5 Lite Utvecklare: FGAE Pris: Gratis

Pixlr

Autodesks gratis fotoapp, Pixlr, är mer en bildredigerare än en kamera som sådan, men eftersom de har inkluderat kamerafunktionen kan vi ta bilder och redigera dem med en enorm ackumulering av extra funktioner. Från den typiska justeringen av ljusstyrka, kontrast, fokus och färgkorrigering till mer än framgångsrika filter, klistermärken, effekter och andra tillbehör. Mycket enkel att använda och en hel värld av möjligheter. Dessutom är det gratis.

Ladda ner QR-kod Pixlr Utvecklare: 123RF Limited Pris: Gratis

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.