ADB-drivrutiner för Windows: nedladdnings- och installationsguide TOTAL (2017)

Android är ett operativsystem med många möjligheter. Den enda begränsningen för utvecklare och avancerade användare är deras fantasi, och väl ... också säkerheten för själva systemet. En nyckelfaktor för att utöka denna handlingsmarginal är att ansluta enheten till datorn, och för detta är det viktigt att installera ADB-drivrutiner Y Fastboot.

Vad är ADB- och Fastboot-drivrutiner?

De förare avADB De är styrenheter som tillåter oss att kommunicera via USB mellan en Android-terminal och en dator. De snabbstartsförareÅ andra sidan är de drivrutinerna som tillåter PC-blinkande verktyg att känna igen Android-terminalens snabbstartläge.

Innan du ger dig nedladdningslänkar för dessa två drivrutiner och förklarar installationsprocessen, måste vi komma ihåg att vi också kommer att behöva ett par andra saker:

 • Har aktiverat USB-felsökningsläge terminal.
 • De specifika drivrutinerchip enhet (tillverkarens drivrutiner, typMediatek, Qualcomm etc.).

När vi har alla maskiner igång kan vi starta oss för att installera ROM-skivor och utföra alla typer av avancerade Android-administrationsåtgärder direkt från datorn.

Installationshandbok för ADB-drivrutiner i Windows

Det finns två sätt att installera ADB-drivrutiner för Windows:

 • Installerar Android Studio (Android-utvecklarverktyg) i sin helhet: filer, applikation, drivrutiner etc.
 • Installerar endast ADB-drivrutinspaket.

Installerar hela Android Studio-paketet

Om vi ​​bestämmer oss för att installera hela Android Studio-paketet, när applikationen startas, går vi till “Konfigurera -> SDK Manager”. Inuti fliken "SDK-verktyg" markerar vi "Google USB-drivrutiner"Och klicka på"Tillämpa" att ladda ned. På fliken "SDK-plattformar" markerar vi operativsystemet för vår Android-version, och klicka också på "Tillämpa”För att ladda ner och installera.

ADB All-in-1 Driver Package

Android Studio-installationen tar upp betydande diskutrymme. Det är därför XDA Developers-användare har skapat ett lätt ADB + Fastboot-installationsprogram som heter ADB Installer, ett verktyg som bara installerar nödvändiga drivrutiner på några sekunder. Finns för nedladdning HÄR.

För installation ADB Installer vi måste helt enkelt starta den körbara filen och svara med "Y" (YES) på de tre meddelandena som kommer att visas på skärmen.

Installera tillverkarens drivrutiner

Om vi ​​fortfarande inte kan kommunicera terminalen med datorn kan vi också behöva installera hårdvarutillverkarens specifika drivrutiner, som Sony, Samsung eller MTK.

Du kan visa och ladda ner drivrutinerna för de flesta terminaler från den här listan.

Du kan ladda ner Mediatek USB-drivrutin HÄR.

Du kan ladda ner Qualcomm USB-drivrutin HÄR.

Fortfarande i trubbel? Ta en titt på enhetshanteraren

Från och med nu, Windows bör upprätta en ADB-anslutning med vår Android-terminal utan problem, och motsvarande blinkande verktyg bör redan kunna identifiera enheten, även när den är avstängd.

Om vi ​​fortfarande har problem med att upptäcka terminalen kan vi prova följande:

 • Vi öppnar enhetsadministratör från Cortana eller från kontrollpanelen.
 • Vi har två alternativ:
  • Om vår terminal verkar identifierad i listan över enhetsenheter (med en gul triangel, under "Andra enheter") högerklickar vi med musen och "Uppdatera drivrutinen”. Vi väljer "Sök på din dator efter drivrutinsprogramvara”Och vi letar efter Google USB-drivrutiner. Om vi ​​har installerat Android Studio bör dessa vara i sökvägen:

C: \ Användare \ ... \ AppData \ Lokal \ Android \ Sdk \ extra \ google \ usb_driver

 • Om terminalen inte visas i enhetslistan, sedan lägger vi till det för hand. Klicka på "från toppmenyn"Åtgärd -> Lägg till äldre hårdvara”.

Vi väljer "Installera maskinvara manuellt vald från en lista", Och vi väljer"Android-enhet”. När vi väljer motsvarande styrenhet går vi till “Disk”Och välj Google USB-drivrutin från motsvarande sökväg som anges i föregående punkt. Vi väljer "Android ADB-gränssnitt”Och vi upprepar samma process med“Android Bootloader-gränssnitt"Y"Android Composite Interface”.

 • Nu, om vi tittar på Enhetshanteraren bör den visa vår Android-terminal korrekt listad.

Observera: drivrutiner som inte undertecknats av Microsoft i Windows 8/10

Som du kan se kan installationen av USB-drivrutiner för Android på PC vara både en bädd av rosor och en riktig tortyr om saker och ting blir komplicerade.

I det här fallet är en annan detalj som vi måste ta hänsyn till att de flesta drivrutiner av denna typ inte är signerade av Microsoft, vilket innebär att vi måste möjliggöra installation av osignerade drivrutiner under installationsprocessen.

Vissa drivrutiner, som de från Qualcomm, utför denna aktiveringsprocess automatiskt när drivrutinen installeras, men i andra fall måste vi göra det för hand. Du kan titta på den här guiden för att se hur du utför den. Det finns också en mycket enkel video som förklarar hur man gör det:

Vi vet att installationen av osignerade drivrutiner är aktiverad när vi ser ett meddelande på Windows-skrivbordet som säger "Testläge Windows 10 Pro Build ...”.

För att inte äventyra utrustningens säkerhetNär alla drivrutiner har installerats kan vi återkalla denna typ av installation och återgå till normalitet genom att skriva följande kommando i MS-DOS (kör det som administratör):

bcdedit -set TESTSIGNING OFF

Alternativa drivrutiner från tillverkaren: de universella drivrutinerna från Hardcore Hacker och Koush

Om vi ​​har problem med tillverkarens drivrutiner på vår Android-terminal kan vi också våga med andra alternativ:

 • Installera den universella Hardcore Hacker-drivrutinen (ladda ner här). För att utföra installationen måste vi öppna enhetshanteraren, välja vår Android-terminal (vanligtvis i "Andra enheter") och välj "med höger knapp"Uppdatera drivrutinen”. Vi markerar "Sök på din dator efter drivrutinsprogramvara”Och välj den väg där vi har laddat ner de nya drivrutinerna.
 • Installera Koush universal drivrutin, även känd som Clockworkmod ADB-drivrutinen. Den kan laddas ner från HÄR och installationsprocessen är väldigt enkel (följ bara stegen).

Slutligen, kom alltid ihåg att det är mycket viktigt har USB-felsökning aktiverat i vår Android-terminal.

Installationsprocessen för ADB-drivrutiner kan vara komplicerad, särskilt om vi har en murad telefon som vi vill spara från att bränna. Hur som helst, tålamod och framför allt leta efter möjliga alternativ i specialiserade forum till vår specifika terminalmodell om standardprocessen motstår oss på ett olösligt sätt.

Jag hoppas att den här handledningen är till hjälp, och som alltid, frågor eller idéer, tveka inte att lägga den i kommentarområdet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found