Manga PLUS, Netflix av serier: gratis, officiellt och uppdaterad med vad som kommer ut i Japan - The Happy Android

Om du är en ivrig mangaläsare och följer allt som Shonen Jump publicerar har du tur. Om vi ​​hittills var tvungna att vänta några dagar på att de första skanningarna skulle läcka för att ta reda på vad som hände i det sista kapitlet i One Piece eller Dragon Ball Super, låt mig ge dig goda nyheter. Manga PLUS har just fötts och det har varit coolt länge.

Manga PLUS, ett exempel att följa för resten av förlagen stagnerande tidigare

Shueisha har vänt seriemarknaden upp och ner med den första mobil- och surfplatta-appen som låter dig läsa officiellt och samtidigt vid avresan i Japan all manga publicerad av förlaget. Samma dag, redan översatt till engelska och helt gratis!

Manga PLUS är tillgängligt för både Android och iOS, och även om det bara har funnits i motsvarande butiker på varje plattform under ett par dagar, har det redan samlat in mer än 50 000 nedladdningar och en mer än positiv utvärdering av användarna, vilket förutsäger mer än lovande framtid. Plattformen samlar in cirka 50 ärmar, många av dem äkta klassiker och bomber som One Piece, Haikyu !!, Naruto, Boruto, Hunter x Hunter, Bleach, Tokyo Ghoul, Bakuman och många andra.

Ladda ner QR-kod MANGA Plus av SHUEISHA Utvecklare: 株式会社 集 英 社 Pris: Gratis

Om det är gratis ... var får de pengarna, då?

Monetiseringsmodellen är baserad på reklam, men på ett icke-invasivt sätt, på ett sådant sätt att vi bara ser ett tillkännagivande i början eller i slutet av varje manga, för att inte bryta läsrytmen. Ganska smart drag från Shueishas sida och respektfullt gentemot läsaren.

När det gäller ärmarna som fortfarande är aktiva har vi båda till hands de första 3 siffrorna som de sista 3. Detta är fallet med Dragon Ball Super, Boruto eller One Piece, bland många andra. När det gäller de arbeten som redan är färdiga - så som Bleach eller Naruto-, är mekaniken annorlunda och tillägger en ny manga varje vecka till Manga PLUS-katalogen.

Det japanska förlaget syr inte utan tråd: det är den perfekta metoden för att locka nya läsare. Således, om vi är anslutna till en manga, är det mycket troligt att vi slutar köpa pappersutgåvan för att ta reda på allt som händer i tidigare eller efterföljande nummer som vi kan läsa gratis varje vecka från vår Android.

Vill du avsluta piratkopiering och skanningar? Publicera dina egna serier och gör det bättre än dem

Detta lämnar utan tvekan alla de fansubs som levde av att publicera rippad manga - av bättre eller sämre kvalitet - på en mycket känslig plats samma vecka som de dök upp på tidningskiosker i Japan. Vi har länge kunnat läsa några av de mest populära Shonen Jump-publikationerna online på VIZ-webbplatsen samma dag som de kommer ut i Japan, men begränsas av geolokalisering endast till amerikanska användare, det förblir lite hälften för resten av läsarna i Europa, Latinamerika och andra länder.

Om vi ​​måste sätta några problem, åtminstone för den som skriver dessa rader, är det att skrolla att bläddra i sidan kräver att vi bläddrar ganska länge, vilket ibland gör det svårt att läsa. Förhoppningsvis kommer de att korrigera det inom kort, eftersom vi annars inte kan lägga för många "buts" på plattformen.

För närvarande är mangan endast tillgänglig på engelska och japanska, även om Shueisha själv meddelar det snart kommer vi också att kunna njuta av dem på spanska.

Var försiktig, för det här är en aning uppmärksamhet för Marvel och DC, som fortfarande erbjuder sina digitala serier till praktiskt taget samma pris som på papper. Några förlag som fortfarande undrar varför de inte lyckas öka sin försäljning av serier i en värld där Batman, Spiderman och företag sprängde kassan år efter år.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found