Hur man identifierar alla enheter i ett WiFi-nätverk - The Happy Android

För några månader sedan förklarade jag de steg vi måste följa om vi misstänker att en granne stjäl WiFi-signalen från vårt hus. Den klassiska metoden består i grunden av att komma åt routern från webbläsaren och kontrollera de anslutna enheterna. Det är en ganska besvärlig uppgift, eftersom du måste gå runt och koppla bort alla enheter från nätverket och ansluta dem en efter en för att ta reda på vilken MAC (eller IP-adress) som motsvarar var och en.

I morse medan jag vandrade genom Google PlayStore upptäckte jag en app som förenklar hela denna identifieringsprocess: NetX (du kan ladda ner den genom att klicka på HÄR).

NetX är en app för Android som fungerar i ditt nätverk. En gång nedladdad och kör Identifiera nätverket du är ansluten till och sök efter alla datorer, mobiler, routrar etc. ansluten till den. När sökningen är klar visar den IP, MAC och tillverkare av varje artikel.

Fördelen med denna app jämfört med den klassiska spårningsmetoden är att när vi har identifierat en av enheterna vi kan ge det ett namn. Så vi kommer alltid att veta vad det är. I de flesta fall har vi inga problem med att veta vilken gadget eller enhet det är, eftersom det går att identifiera tillverkarens namn omedelbart. Såvida det inte är din granns bärbara dator eller mobil, i vilket fall vet du redan vad du ska göra (till exempel att förhindra deras tillgång till ditt nätverk via MAC-filtrering).

NetX har också några fler verktyg, till exempel spåra portarna på objekt som är anslutna till ditt WiFi-nätverk eller ping dem för att se deras svarstider och anslutning.

Det har också en annan mycket nyfiken funktion, och det är att den tjänar till att granska anslutningen till din Android-enhet (du behöver bara klicka på “Anslutningsinformation”). Det visar signalkvaliteten och uppladdning och nedladdning av data. Kort sagt, även om det är en enkel mobilapp, har NetX tillräckligt med funktioner för att använda den regelbundet vid hantering och administration av vårt hemnätverk.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found