BQ Aquaris V Plus / VS Plus i analys, det nya basområdet för BQ

Vi har aldrig gjort någon granskning av mobiltelefoner från BQ, och det är dags för det att förändras. Efter att ha besökt BQ-webbplatsen för första gången - välkommen till den verkliga världen, android! - en spansk mobiltillverkare med en mer än intressant historia bakom sig, har jag riktat min uppmärksamhet mot de mobiler som de nu ger störst betydelse för. Samma ( de står i första raden på webben): BQ Aquaris V Plus och den BQ Aquaris VS Plus.

I dagens granskning pratar vi om BQ Aquaris V Plus / VS Plus, ett par basmobiler med en spansk stämpel som är väl värda en närmare titt. Kommer de att leva upp till våra förväntningar?

BQ Aquaris V Plus / VS Plus i analys, en mobil med 4 GB RAM och Snapdragon 435 för att tävla på en superaggressiv marknad

BQ Aquaris V Plus och dess lättare version, VS Plus, presenterades i slutet av 2017. Bortsett från de omgivande frågorna och fokuserar enbart på designen och egenskaperna hos denna BQ Aquaris V Plus hittar vi följande höjdpunkter.

Design och display

Terminalen har en display av 5,5 tum med Full HD-upplösning och en pixeldensitet på 423ppi. Den bibehåller det klassiska bildförhållandet 16: 9 och skärmen har en maximal ljusstyrka på 525 nit. En 2,5D välvd LCD-skärm, 85% NTSC och övergripande ganska märkbar kvalitet för en inkommande fast telefon.

Vi är vana vid att se mobiler med skärmar av lägre kvalitet i denna typ av förslag, vilket uppskattas i fallet med denna Aquaris V Plus. Annars har den mått på 152,3 X 76,7 X 8,4 mm, metalliserat aluminiumhölje och en vikt på 183 gram. Finns i vitt guld och svarta färger.

Kraft och prestanda

På hårdvarunivå står vi inför två mycket liknande smartphones, förutom processorn. V Plus utrustar en Snapdragon 435 Octa Core på 1,4 GHz, medan VS Plus gör detsamma med en Snapdragon 430 Octa Core på 1,4 GHz. Båda modellerna innehåller 4 GB RAM, Adreno 505 GPU Y 64 GB intern lagring kan utökas upp till 256 GB via SD tillsammans med Android 7.1 (Även om V Plus också erbjuder en variant med 3 GB RAM + 32 GB ROM). Det har också NFC-teknik för att göra betalningar med din mobil.

Chipet som monteras är det lägsta utbudet av Qualcomm-processorer, men åtminstone kompenserar det med bra RAM och en bra mängd lagringsutrymme. Detta på prestandanivån innebär att vi inte har några problem med att chatta, surfa och liknande, men i inget fall kommer vi att kunna göra något "galet" med det. Det är inte heller en mobil vars mål är hardcore-spelare, men det är viktigt att betona det. Det är inte en Mediatek-processor, men den tillhör den billigare Snapdragon-linjen.

Kamera och batteri

I det fotografiska avsnittet hittar vi en kamera 12MP Big Pixel Sony IMX386 på baksidan, med blixt och PDAF, bländare f / 2.0 och en pixelstorlek på 1,25 µm. På framsidan har rätt 8 MP Samsung S5K4H8 med bländare ƒ / 2,0 och 1,12 µm / pixel valts. Inte konstigt, men åtminstone verkar det som om de presterar ganska bra och ger en viss kvalitet.

För batteriet har BQ tillhandahållit en enhet med en kapacitet på 3400mAh och snabb laddning Qualcomm Quick Charge 3.0 med micro USB. Ett batteri som enligt tillverkaren har en varaktighet på 32 timmar, och som ger viss trygghet när det gäller konsumtion.

Pris och tillgänglighet

De BQ Aquaris V Plus (3 GB RAM + 32 GB ROM) det har ett pris på 221 € på Amazon från och med den 3 april 2018.

De BQ Aquaris VS Plus (4 GB RAM + 64 GB ROM) det har ett pris på 219 € på Amazon från och med den 3 april 2018.

Yttrande och slutlig bedömning av BQ Aquaris V Plus / VS Plus

[P_REVIEW post_id = 11028 visual = ’full’]

Är det värt att köpa ett V Plus eller ett VS Plus? Sanningen är att det är en perfekt nybörjarmobil om allt vi vill ha är en telefon med ett elegant utseende för att bläddra, chatta och ta ett par bilder.

Det stora problemet är att vi för samma pris kan köpa mycket kraftfullare mobiler från andra märken, åtminstone på processor- eller batterinivå. Till sin fördel har det naturligtvis att i det ögonblick vi har ett problem kommer vi inte att ha många komplikationer för att dra garantin och den tekniska tjänsten hos BQ. Speciellt om vi bor i Spanien.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.