Så här konfigurerar du Google för att radera din aktivitet då och då

Ingen är medveten om just nu att Google samlar in mycket information om oss. Om vi ​​har en Android-telefon registrerar systemet vår Platshistorik, de appar vi använder och de webbplatser vi besöker med Chrome. Allt detta utan att titta på andra uppgifter, såsom YouTubes historia och användningen av andra plattformar som ägs av den stora G.

Som användare har vi alltid möjligheten att inte använda vårt Google-konto för att logga in på vissa appar eller att ta bort webb- och sökhistoriken då och då. Men det är fortfarande en alltför komplicerad uppgift, med tanke på att vi pratar om vår integritet. Och pojke, det verkar som att Google äntligen har beslutat att göra något åt ​​det och göra saker och ting lättare för oss.

Så här konfigurerar du ditt Google-konto för att radera alla dina data automatiskt då och då

Igår meddelade Google att vi från och med nu kan ställa in en tidsgräns under vilken Google kan spara vår senaste aktivitet. På ett sådant sätt att platshistoriken, vår aktivitet på webbsidor och applikationer raderas automatiskt efter den fastställda gränsen.

För närvarande erbjuder Google två alternativ för den här högsta gränsen: 3 månader eller 18 månader. Således raderas alla data eller personuppgifter som överskrider denna ålder automatiskt från Googles servrar.

Vi kommer fortfarande att se anpassade annonser, föreslagna innehåll och liknande rekommendationer, men deras räckvidd blir mer begränsad. De kommer att vara mindre korrekta eftersom de bara kommer att baseras på våra senaste uppgifter.

  • Öppna först instrumentpanelen Aktivitetskontroller för ditt Google-konto (HÄR).
  • I avsnitt "Aktivitet på webben och applikationer"Klicka på"Hantera aktivitet”.

  • I det nya fönstret, på kortet “Alternativet Aktivitet på webben och i applikationer är aktiverat”Vi kommer att se ett meddelande som säger att vår aktivitet sparas tills vi tar bort den manuellt. Vi väljer "Ändra den här inställningen”.

  • Därefter erbjuder Google oss möjligheten att radera all vår aktivitet automatiskt var tredje månad eller var 18: e månad. Vi väljer det alternativ som intresserar oss mest och klickar på "Nästa”.

  • Klicka slutligen på "Bekräfta”. Från och med nu raderas all information som registrerats från vår aktivitet på Internet och applikationer som är äldre än 3 eller 8 månader (beroende på vilken konfiguration vi har valt) direkt från Googles servrar. Från och med nu raderas också alla poster som överstiger det datumet automatiskt utan att vi behöver göra något åt ​​det.

Och med detta skulle vi ha allt klart. Det verkar som om Google är helvete för att spara våra uppgifter i minst tre månader. Data som sedan används för att bland annat föreslå innehåll enligt vår smak.

Vi har också möjligheten att radera all denna information för hand dagligen om vi så önskar, men det är minst sagt en tråkig uppgift. Tyvärr är det det enda sättet vi för närvarande har för att förhindra att all denna information stannar på Google länge.

För att göra detta öppnar vi menyn "Miljö"I vår webbläsare och leta efter avsnittet"Sekretess och säkerhet -> Ta bort webbinformation”. Vi kan utföra samma manuella radering från Google-appen på vår Android-enhet.

Om vi ​​surfar med Chrome från en dator kan vi också visa raderingsalternativen genom att trycka på Control + Shift + Delete-tangenterna på tangentbordet samtidigt.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.