Så här aktiverar du omedelbara undertexter i Android 10 - The Happy Android

Med lanseringen av Android 10 I mitten av september 2019 kunde vi äntligen ta reda på vad som skulle vara de nya funktionerna som introducerades i den senaste iterationen av Googles operativsystem. En av de mest användbara och påtagliga vid första anblicken är integrationen av en ny funktionalitet som kallas "omedelbar bildtext”.

Detta är en mycket intressant funktion: ett verktyg som kan generera undertexter automatiskt för video eller ljud som vi spelar från telefonen, oavsett om det är på YouTube, på Spotify, på en webbsida eller i terminalens musikspelare. Sanningen är att applikationens nuvarande status är långt ifrån vad de ville sälja tillbaka i september, även om det fortfarande är ett mycket praktiskt verktyg som är ganska värt det. Under alla omständigheter, låt oss se hur det fungerar först, och sedan får vi grepp om det ...

Så här aktiverar du automatiska undertexter i Android 10

Ansökans officiella namn är "Bildtext"Eller vad är detsamma,"Omedelbar bildtext”, Och det är tillgängligt genom att trycka på någon av volymknapparna av vår enhet med Android 10.

När vi gör detta ser vi hur en ikon i form av ett textkort visas precis bredvid volymfältet. Om vi ​​klickar på det kommer de direkta undertexterna att aktiveras och ett meddelande visas i terminalens aviseringsfält.

Genom att klicka på meddelandefältet kommer vi till inställningsmenyn för verktyget, varifrån vi kan dölja de dåliga orden, visa ljudetiketter (skratt, applåder) och göra några fler inställningar.

När detta är gjort är det enda kvar att spela upp multimediainnehåll, vare sig det är en låt, ett ljudspår eller en video, från vilken källa / applikation som helst, så att verktyget genererar undertexter automatiskt.

En av de stora fördelarna med omedelbar bildtext är att kräver ingen internetanslutningoch därför kan vi använda den i flygplansläge eller i områden där det inte finns någon täckning av något slag. En annan positiv punkt som härrör från detta är att hela transkriptionsprocessen utförs i själva telefonen, så ingen information skickas till Google (eller åtminstone detta är vad de försäkrar oss i applikationsinställningarna).

Allt detta låter bra, var är då problemet?

I grund och botten är tanken med Google att erbjuda oss ett verktyg med vilket vi kan titta på videor eller filmer i tystnad, och att det också är mycket bekvämare för oss att lyssna på röstnoter, även med volymen noll.

Konceptet är väldigt bra, men från första början är den första stenen vi hittar när vi aktiverar omedelbara undertexter för nu bara erkänner engelska. Därför, om vi tyst vill titta på videor på spanska, eller transkribera röstnoteringar från en icke-angelsaxisk vän, kommer vi att ha kvar önskan eftersom verktyget inte textar spanska. Till allt detta måste vi också lägga till att applikationen verkar ha alla problem i världen för att transkribera låtar (även om det här vet jag inte om det bara är mitt problem eller om det är något allmänt).

När vi vill texta låtar visar det bara meddelandet «MUSIC».

För att vara helt ärlig måste vi erkänna att det är en funktion som kan vara till nytta vid vissa tillfällen, särskilt om vi talar flytande engelska och har för vana att konsumera audiovisuellt innehåll på det språket.

Dessutom har vi kunnat verifiera att verktyget fungerar perfekt både i multimediaapplikationer och i webbläsare och andra typer av miljöer, med en kvalitet i transkriptionen av de mest anmärkningsvärda. Det är dock sant att det för det spansktalande samhället är lite "lamt". Vad tycker du om denna nya funktionalitet i Android 10?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found