FotoJet Online, en mycket komplett fotoredigerare laddad med innehåll

Jag älskar onlineverktyg. Under några år har vi upplevt en boom i denna typ av webbapplikation, och dess mångfald och funktioner har nått otänkbara nivåer. Många av dem, främst de som är inriktade på kontorsautomation och multimediaredigering, är dagens ordning i min lista över favorit- och vanliga verktyg. Åtminstone i mitt fall.

Om du behöver en ordbehandlare behöver du inte längre ha Microsoft Office installerat: du kan använda Word Online. Om din chef har bett dig om ett excel kan du använda Googles kalkylark från vilken webbläsare som helst och komma ur problem. Eller om du vill skapa en enkel GIF, skriv bara in Giphy så har du den klar på mindre än 5 minuter.

Vad letar vi efter en online fotoredigerare? Så vi kan använda en applikation som FotoJet Online, som förutom att vara gratis, tillåter oss att retuschera bilder på några sekunder.

Fotojet Online fotoredigerare, ett webbverktyg för att retuschera bilder med ett super tillgängligt gränssnitt

Om vi ​​redan har provat andra online-redaktörer kommer vi att se att FotoJet kommer med allt väsentligt och erbjuder de karakteristiska filtren och effekterna som aldrig kan saknas, förutom de vanliga justeringarna (storlek, klippning, färg, exponering etc.) och faciliteter för att dela bilder i RRSS (Facebook, Twitter, Pinterest, Tumblr).

Personligen skulle jag lyfta fram verktyget för inkludering av text, som är lite mer avancerat och med fler möjligheter än vad vi är vana vid att se i denna typ av webbapplikationer.

Perfekt för att lägga till färgglada texter till en bild.

Av denna anledning är det redan ett alternativ att ta hänsyn till vissa redigerings- och retuscheringsjobb. Onlineversionen av FotoJet har dock fler funktioner, som vi kommer att diskutera nedan.

Funktioner

När vi väl har laddat bilden som vi vill retuschera (från knappen "Öppna" i det övre fältet) erbjuder applikationen oss 5 redigeringsnivåer:

  • Redigera: Här hittar vi grundläggande funktioner, till exempel beskära, ändra storlek, rotera, exponering och färg. Det erbjuder också avancerade inställningar (skärpa, ta bort dis, buller, fokus, selektivt filter, etc.)
  • Effekt: I det här avsnittet har vi ett stort antal effekter och färgfilter (svartvitt, sepia, vintage, kromatisk, etc.).
Retuscherad bild med kromatiska effekter.
  • Överlappning: Från det här avsnittet kan vi lägga till lager av bokeh-liknande effekter, ljus spår, rumsliga, bursts, papperseffekt, tyg, metallic och många andra.
Samma bild med överlägg av typen "burst".
  • Ram: Som namnet antyder är det här platsen att lägga till en fin ram till din bild.
  • Text: Teckensnitt med flera fördefinierade mönster och med variabel typografi.

När vi har redigerat bilden kan vi spara den på datorn genom att trycka på "Spara" -ikonen. Vi kan också dela det i nätverk eller skicka dokumentet direkt för utskrift.

Applikationen ger oss möjlighet att spara bilden i både JPG- och PNG-format. Vi ser inte ofta det andra formatet i denna typ av onlineverktyg, vilket är något som uppskattas. En detalj som vi saknar är dock möjligheten att justera komprimeringsnivån för bilden när du sparar dokumentet.

Andra verktyg: design och collage

FotoJet är en av de mest kompletta gratis online-redaktörerna, men det bra är att det inte stannar där. FotoJet Online integrerar ytterligare två verktyg: "Design"Y"Collage”.

Med collagemakaren kan vi skapa bilder med andra bilder, med hjälp av de fördefinierade mallarna som programmet erbjuder.

Några av mallarna för collagen.

"Design" -redigeraren är å sin sida inriktad på att skapa kort, YouTube-omslag, Instagram-inlägg och liknande.

Några mallar för layoutredigerare.

Båda applikationerna är ganska praktiska och presenteras som ett mer än intressant komplement till huvudbildredigeraren.

Prenumerationsmodeller

FotoJet Online är ett gratis webbverktyg, men den har också en premiumprenumerationsmodell, som kostar mellan 3 och 6 euro per månad och innehåller ytterligare mallar, fler teckensnitt, effekter och i slutändan mer innehåll än det som finns i dess gratisversion.

Slutsatser

Kort sagt, FotoJet Online är ett mer än intressant alternativ att ta hänsyn till för oss som använder redigeringsverktyg online. Den fria versionen är mer än tillfredsställande, med några viktiga detaljer som möjligheten att spara bilder i PNG-format och den stora mångsidigheten i textverktyget.

Om vi ​​letar efter en mer komplett upplevelse kan vi gå till premiumplanen, även om det är sant att för många användare kommer den fria versionen att vara mer än tillräckligt.

FotoJet Online |Online fotoredigerare

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found