Så här ändrar du upplösningen och uppdateringsfrekvensen på Android

Under de senaste månaderna har stora telefonmärken som Google, Razer Phone och OnePlus börjat använda 90Hz-skärmar och till och med 120Hz. Detta gör att allt ser mycket jämnare och snabbare ut än de vanliga 60 hertz-skärmarna, där skärmen "bara" uppdateras 60 gånger per sekund. Men vi hittar också en bieffekt, och det är att de höga uppdateringshastigheterna tillsammans med skärmar med en allt högre upplösning gör batteriförbrukningen mycket större. Vad kan du göra åt det?

I den meningen är det mest uppenbara svaret minska upplösningen på vår skärm 2K eller QHD (eller vad som helst) och minimera uppdateringsfrekvensen till en mycket mer rimlig siffra för vår terminal autonomi.

Relaterad läsning: Topp 10 batterisparande tricks på Android

Hur man ändrar skärmupplösning på Android

Sanningen är att det är nyfiken att någon vill minska bildkvaliteten på skärmen på sin premiumtelefon eller surfplatta, men som vi nämnde är det en hel syreballong för enhetens batteri. För att genomföra denna åtgärd behöver vi bara göra en liten justering:

  • Vi går in i menyn "inställningar”Från Android.
  • Klicka på "Display -> Skärmupplösning”.
  • Vi väljer önskad skärmupplösning. Ju lägre upplösning, desto mindre definierade element visas på skärmen.

Platsen för dessa inställningar kan variera från en terminal till en annan, men det bör noteras att detta alternativ inte är tillgängligt i alla terminaler, eftersom det är en funktion som helt beror på tillverkaren.

Metod 2: Aktivera utvecklaralternativ

Om vår mobil inte tillåter att minska upplösningen från skärminställningarna måste vi göra det på ett annat sätt. I det här fallet är det nödvändigt att vi aktiverar "alternativ för utvecklare", en meny som normalt är dold. För att göra det synligt, gå till “Inställningar -> Telefoninformation"Y klicka 7 gånger i rad på byggnummer.

Nästa, om vi navigerar till “Inställningar -> System"Vi ser att det finns en ny meny som heter"Utvecklaralternativ”. Vi gick in och ner tills vi hittade fältet "Mindre bredd”. Ju mindre dess värde (dp), desto större visas objekten på skärmen.

Denna ändring påverkar inte batteribesparingen så mycket, eftersom vi inte ändrar upplösningen som sådan utan modifierar de virtuella pixlarna (dpi) utan att ta hänsyn till den faktiska pixeldensiteten som skärmen har (du kan se mer detaljerad information om betydelsen av denna term i detta andra inlägg publicerat av Medium.com). I vilket fall som helst, om vi vill att Android-ikoner och gränssnitt ska se större ut, är detta ett sätt att uppnå det utan för många komplikationer.

Metod # 3: Har du rotbehörigheter?

Om vår enhet är rotad kan vi också ändra skärmupplösningen med en dedikerad app, till exempel Enkel DPI-växlare eller Skärmförskjutning. I båda fallen, när appen har installerats, behöver vi bara ange önskad upplösning för att ändringen ska tillämpas.

Ladda ner QR-kod Easy DPI Changer [Root] Utvecklare: chornerman Pris: Gratis Ladda ner QR-Code Screen Shift Utvecklare: Aravind Sagar Pris: Gratis

Två verktyg som är bland de bästa inom root-appar för Android.

Hur minskar skärmens uppdateringsfrekvens

Att justera hastigheten med vilken skärmen uppdateras är en annan av de faktorer som kan hjälpa oss att minska den höga batteriförbrukningen på AMOLED-, IGZO- och IPS-panelerna 90Hz och 120Hz.

Om vi ​​har en mobil med dessa egenskaper och vi vill minska uppdateringsfrekvensen måste vi följa dessa steg:

  • Vi kom in "Inställningar -> Display”.
  • Vi öppnar rullgardinsmenyn "Avancerat".
  • Vi aktiverar fliken "Slät skärm”. Med den här konfigurationen kommer mobilen att svänga mellan 60Hz och 90Hz beroende på behovet för tillfället.

Så här regleras uppdateringsfrekvensen i Pixel 4, och även om varje märke eller tillverkare har sitt eget sätt att hantera den här funktionen, hittar vi den vanligtvis inom systemets skärminställningar. När det gäller Pixel 4 fungerar den smidiga skärmen som batterisparläge och aktiverar bara 90Hz när vi rullar genom en lista eller spelar ett intensivt spel.

Relaterat inlägg: Hur man ändrar teckenstorlek på Android

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found