De 10 bästa Android-spelen som är kompatibla med gamepads

Ökningen i Bluetooth-spelkontroller och -kontroller har gjort det lättare och lättare att spela på mobila enheter. Vissa Android-system som TV Box eller Nvidia Shield TV drar till och med nytta av användningen av denna typ av kontroller. Och låt oss inte prata om emulatorer, portar och andra videospel med klassisk mekanik som inte är beroende av touchkontroller.

Faktum är att spela ett spel med en titel i Android som ursprungligen var tänkt att spelas med en crosshead och fysiska knappar utan en bra gamepad ... låt oss bara säga att det kan vara frustrerande. Eller åtminstone en mindre tillfredsställande upplevelse.

Topp 10 Android-spel med gamepad-support

Innan du börjar, kom ihåg att om vi inte har en Bluetooth-kontroller kan vi alltid para ihop PS4-kontrollenheten eller från Xbox One till vår Android-enhet. Jag använder personligen den här retro-utformade 8Bitdo-spelkontrollen på NES, men alla andra Android-kompatibla kontroller skulle vara lika giltiga. Som sagt, låt oss se vilka som är de roligaste spelen i detta avseende. Låt oss gå dit!

Okörd

En av de bästa first person shootersna för Android. Liksom många andra spel utvecklade av MADFINGER Games, Unkilled erbjuder gamepad-support, förutom multiplayer-läge och mer än 150 kampanjer av ren zombie-apokalyps. Vi står inför ett freemium-spel med allt detta innebär. Ändå erbjuder den spektakulär grafik och en av de närmaste konsolupplevelser som vi kan hitta idag på mobila enheter.

Ladda ner QR-kod UNKILLED - Multiplayer Zombie Shooter Utvecklare: MADFINGER Games Pris: Gratis

Steam Link

Även om det fortfarande finns i beta är Steam Link ett av de mest intressanta förslagen att spela videospel från din mobil. Det är en applikation som tillåter oss strömma PC-spel direkt till telefonen. Allt detta med stöd för en gamepad (Steam Controller eller Bluetooth-fjärrkontroll), vilket gör det perfekt att spela på en Android-TV bekvämt från soffan eller någon annanstans. Det har fortfarande några buggar, men utan tvekan står vi inför en innovativ applikation som få andra.

Ladda ner QR-kod Steam Link Developer: Valve Corporation Pris: Gratis

Horizon chase

Horizon Chase är ett fantastiskt arkadspel för Android som kan betraktas som en hyllning i sig till det klassiska Out Run för arkadspel på 80-talet. Spelet i sig betalas, även om de 5 första spåren är gratis. I juli förra året gav Sony bort Horizon Chase Turbo för PS4 med PS Plus-prenumerationen, och sanningen är att jag inte kan sluta spela den. Soundtracket är en annan styrka med denna titel. Tappa inte ur sikte!

Ladda ner QR-kod Horizon Chase - World Tour Developer: Aquiris Game Studio S.A Pris: Gratis

Sega Forever

För några år sedan beslutade Sega att engagera sig lite mer i Android-systemet och ta med sig flera av sina klassiska spel från Mega Drive-eran till Play Store under initiativet "Sega Forever". Alla gratis spel som, efter att de ursprungligen var designade för videokonsoler de spelas mycket bättre med en bra gamepad i dina händer. Här hittar vi klassiker som Sonic The Hedgehog, Streets of Rage 2, Altered Beast, Virtua Tennis eller Kid Chamaleon.

Se hela listan över Sega Forever-spel i Play Store HÄR.

Modern Combat 5: Blackout (och andra Gameloft-spel)

Gameloft är en utvecklare som erbjuder gamepad-support i nästan alla sina spel. Det bra är att de vanligtvis har kontroller som är mycket mer försiktiga än vad vi är vana vid att se på mobila skärmar. Den femte delen av Modern Combat är en av de mest hyllade action shootersna för Android, med mer än 100 miljoner nedladdningar och en rating på 4,3 stjärnor mer än förtjänat. Företaget har också andra intressanta titlar som Asphalt 8 och Order & Chaos 2, som båda är kompatibla med Bluetooth-kontroller.

Ladda ner QR-kod Modern Combat 5: eSports FPS Utvecklare: Gameloft SE Pris: Gratis

Klassiska emulatorer

Ett annat av de bästa sätten att njuta av ett bra spel på Android, antingen från din mobil eller på TV med hjälp av en TV Box, är retro 8, 16 och 32-bitars spelkonsolemulatorer. Många av dem har tagits bort från Play Store, men det finns fortfarande några överlevande som Nostalgia NES, MAME4droid eller PPSSPP.

Badland

Badland är ett oändligt äventyrstitel med en utsökt inställning, och det är också kompatibelt med trådlösa kontroller och Bluetooth-kontroller. Pusselarna som det lyfter är ganska intressanta och det har 40 nivåer som vi kan spela helt gratis (att kunna betala för att spela de återstående 40 nivåerna). Spelet är enkelt (tryck för att få drönarna att flyga högre), men beroendeframkallande.

Ladda ner QR-kod BADLAND Utvecklare: Frogmind Pris: Gratis

Square Enix-spel

Square Enix är ett annat av de företag som också har satsat stort på att föra sina spel för videokonsoler till mobil- och surfplattamarknaden. Således hittar vi titlar som Tomb Raider, Final Fantasy-sagan, Secret of Mana, Chrono Trigger eller Dragon Quest-sagan. Nästan alla har ett ganska högt pris, men sanningen är att de är kvalitetsportar som verkligen är trogna originalet.

Se hela listan över Square Enix-spel för Android i Play Store HÄR.

Bara en

Vi och dussintals fiender på en stridsspelare, men bara en kan förbli stående! I denna minimalistiskt pixelkonstspel Vi måste kasta resten av stridarna från banan och besegra bossarna med hjälp av vårt magiska svärd. Detta är ett av de spel där användningen av en gamepad kan vara till stor hjälp, eftersom svårighetskurvan blir mer och mer märkbar när vi går vidare.

Ladda ner QR-kod Endast en utvecklare: Ernest Szoka Pris: Gratis

Oddmar

Oddmar är en av de plattformspärlorna med en bra historia, snygg grafik och en ljudinställning för att ta av dig hatten. Här styr vi en viking som vi hjälper till att återfå förlorad ära och uppnå en plats i Valhalla. Den består av 24 nivåer, olika power-ups och offline-support. Spelet har en gratis demo, men från andra nivån måste vi betala 4 euro om vi vill ha hela spelet.

Ladda ner QR-kod Oddmar Utvecklare: Mobge Ltd. Pris: Gratis

Honorable Mentions: Call of Duty Mobile och GRID Autosport

För många Call of Duty Mobile är ett av de bästa Android-spelen genom tiderna. Spelet presenterar ett ganska troget tillvägagångssätt för sina konsolversioner så det kommer inte att besvikna de klassiska fansen av sagan, även om läget i det här fallet har lämnats åt sidan enspelarläge att enbart fokusera på olika flerspelarlägen som verkligen är kraftfulla.

En av anledningarna till att spelet fungerar så bra är deltagandet av Tencent Games i utvecklingen av Activision-titeln, som redan var ganska kryddat hemifrån med den framgångsrika PUBG Mobile-skytten. Något som märks både i vissa gränssnitt och i den överraskande prestanda som de har kunnat uppnå i det som fortfarande är ett spel för mobiltelefoner. Naturligtvis är kompatibilitet med Bluetooth-kontroller säkerställd.

Ladda ner QR-kod Call of Duty®: mobilutvecklare: Activision Publishing, Inc. Pris: Gratis

GRID Autosport under tiden har det ett djup som aldrig tidigare sett i andra mobilkörningsspel. Grafiken är på konsolenivå, med hyperrealistisk fysik, kroppsskador och andra detaljer som får denna titel att stiga betydligt över resten av liknande spel på teknisk nivå.

Titeln är kompatibel med Bluetooth-spelknappar, som vi kan använda för att välja mellan mer än 100 bilar, otaliga spår och olika spellägen. Kort sagt, en total njutning. Naturligtvis finns det inga mikropolitiska betalningar eller något liknande: vi står inför ett premiumspel som har ett pris på cirka 10 euro.

Ladda ner QR-kod GRID ™ Autosport-utvecklare: Feral Interactive Pris: 10,99 €

Förutom dessa titlar finns det andra betalda spel som också är kompatibla med användning av en gamepad, såsom GTA: San Andreas, Knights of the Old Republic, Minecraft eller Portal Knights.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found