Vad är IMEI för min mobil? Kolla in det så enkelt - The Happy Android

IMEI-koden Det är ett av de telefonrelaterade namnen som många ofta förvirrar. Vissa tycker att det är ungefär PIN eller PUK som de ger oss när vi köper ett SIM-kort, eller så kan operatören i tjänst ge oss en ny telefon. Ingenting är längre bort från verkligheten.

I dagens inlägg ska vi försöka förtydliga vad exakt är IMEI, vad är det för och hur man tar bort det om vi har en Android-mobil eller en iPhone. Det är verkligen enkelt och det tar inte mer än en halv minut.

Vad är IMEI-koden för en mobiltelefon exakt?

IMEI är en unik identifieringskod associerad med en mobiltelefon. Det är ungefär som DNI eller identifieringsdokument som människor använder, och det tjänar till att hålla ett världsomspännande register över de mobiler som är i omlopp över hela världen. I de flesta fall är IMEI en 15-siffrig kod.

Hur vet jag IMEI-koden för min mobil

Processen för att få IMEI-koden på vår mobil är väldigt enkel. Om vi ​​inte har en gammal telefon, tar det i så fall lite längre tid, men ingenting som inte kan lösas med en bra chokladskaka och lite tålamod.

1 # Använda en hemlig kod

Android-telefoner har en viktig samling av hemliga koder. Numeriska kombinationer som när vi fångas som om de vore ett telefonsamtal ger oss viss information om terminalen (du kan se alla hemliga koder för Android här).

För att få IMEI öppnar du bara telefonen och slår följande kod: *#06#

Vi ser automatiskt IMEI-numret på skärmen (i vissa fall som skärmdump, kommer även det sekundära IMEI och serienumret att visas).

2 # Demontering av telefonen

Om telefonen är murad och den inte slås på kan vi skriva koden för att se IMEI på skärmen. I det här fallet måste vi beväpna oss med tålamod och demontera mobiltelefonens hölje för att kunna se tarmarna.

IMEI-koden anges vanligtvis på en klistermärke, oftast bakom batteriet.

3 # Om du har en iPhone, titta i konfigurationsinställningarna

Apples telefonianvändare kan också kontrollera deras iPhone IMEI enligt följande:

  • Vi ska "Inställningar -> Allmänt -> Om”.
  • Här hittar vi flera data relaterade till telefonen, bland dem IMEI på vår iPhone.

Vad är nyttan med att ta bort IMEI från en telefon? Vad är fördelarna?

Att känna till IMEI i vår terminal kan ha flera praktiska användningsområden, även om den huvudsakligen används för två saker:

  • Låsa upp en mobiltelefon: Många telefonföretag säljer smartphones som bara fungerar med sina egna SIM-kort. Om vi ​​byter operatör och vi vill fortsätta använda samma mobil kan vi be företaget att släppa det - i de flesta fall är det vanligtvis inga problem. För det är det nödvändigt att vi tillhandahåller terminalens IMEI.
  • Lås en stulen terminal: Om vår telefon har stulits, men vi har IMEI välskrivna, kan vi ringa vår operatör och be om att den blockeras. På detta sätt görs mobilen värdelös och tjuvar kan inte använda den. Det är faktiskt en starkt rekommenderad åtgärd, om vi inte får resultat efter att ha försökt hitta det med vårt Google-konto.

Om du tyckte det här inlägget var intressant och vill fortsätta läsa fler artiklar som liknar "Vad är IMEI för min mobil”Du kan titta på andra artiklar i kategorin Android.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.