Hur du hittar din dubbla på internet (förvånansvärt effektiv)

Omvänd bildsökning på Internet har funnits i flera år. Tack vare dessa typer av sökmotorer kan vi veta när ett foto laddades upp till Internet för första gången, eller upptäcka om någon drar nytta av vår konst bakom ryggen. Något som vi kan kontrollera med Google Bilder eller webbverktyg som TinEye.

Men om vi har använt Googles sökmotor under lång tid har vi insett det varje gång fungerar det sämre när du söker och jämför bilder. Varför? Enkelt och enkelt, för sökaren själv censurerar sig själv. Speciellt när det gäller att hitta likheter i bilder där människor dyker upp.

Låt oss tänka ett ögonblick: antar att du hade ett argument med en kille på gatan. Tänk dig nu att den främlingen tar ett foto av dig och laddar upp det till Google Bilder. Om sökmotorns ansiktsigenkänningsalgoritm fungerade som den borde - något som de redan har visat att de kan göra i lugn och ro i Google Foto - kan denna fullständiga främling se dina foton på sociala nätverk, känna ditt namn och efternamn, se din profil på LinkedIn, vet var jobbar du ... och en lång osv. Varje bild där ditt ansikte dyker upp. Det perfekta receptet för att främja mobbning och obehagliga situationer i allmänhet.

För att undvika detta är vad Google gör att söka efter liknande bilder, baserat på fotot eller det allmänna konceptet. Till exempel, om du på bilden är med en hund och spelar gitarr, visar Google resultat av personer som spelar gitarr och med en hund bredvid den.

Hur du hittar din dubbla på Internet gör en omvänd sökning: rimliga likheter

Men det finns andra sökmotorer som inte har så många överväganden i detta avseende, och de tillåter denna typ av "ansiktssökning" på Internet. Detta är fallet med Yandex, den största sökmotorn i Ryssland och den fjärde i världen. Dess bildsökmotor kallas CBIR, och vad den gör är att dela upp en bild i segment eller "visuella fraser". Därefter jämförs miljontals bilder och visar de som innehåller de mest "visuella fraserna".

Med detta kan vi inte bara hitta sidor där bilder visas som vi laddade upp för flera år sedan och som vi redan har glömt. Det fungerar också spektakulärt bra för upptäcka människor som ser mycket ut som oss. Kalla det kloner, dubbel eller förlorade tvillingar. En av dessa sökningar på Yandex kan lämna oss med en krokig röv på mindre än en minut (du kan ta testet HÄR).

För att vi ska se skillnaden mellan algoritmen för Yandex och den för Google har jag tagit ett foto som jag hade lagrat på min dator och laddat upp det till Google Bilder.

Som du kan se har Google sett att det är en selfie, och som ett första resultat har den visat definitionen av selfie i Wikipedia. De liknande bilderna som visas lite nedan är av helt slumpmässiga människor som inte har något att göra med mig.

Vad kommer Yandex att berätta för mig om jag laddar upp samma bild i sin bildsökmotor? Här blir saker och ting mer intressanta. Vissa människor ser mycket ut som jag, medan andra delar några av mina mest distinkta ansiktsdrag som näsa, ögon, mun, frisyr och mer. Bland de bilder som visas finns det till och med en där jag uppträder själv.

Yandex-resultaten ignorerar det faktum att det är en selfie och kommer att leta efter direkt likhet med vad som visas i bilden. I det här fallet mitt ansikte.Här visas jag direkt bland sökresultaten själv. Ta det nu! 100% korrekt.

Det är fortfarande lite läskigt att se vad som redan kan uppnås med denna typ av verktyg. Sanningen är att det borde få oss alla att reflektera över de sekretessmässiga konsekvenserna av att ladda upp foton till Internet, särskilt när det är foton där andra människor också dyker upp.

I vilket fall som helst, om vi inte ger det mycket vikt, kan vi alltid ha en trevlig tid på att leta efter vår perfekta dubbel på Internet. Vem vet, kanske har vi en miljardär tvillingbror på andra sidan världen, och vi slösar bort vår tid här.

Gradient, appen som letar efter din berömda tvilling

Gradient är en app som har blivit viral de senaste veckorna. Det är en självredigerare, med de typiska verktygen för att retuschera färgen, tillämpa filter och liknande. Men dess stjärnfunktionalitet är det berättar hur berömd du ser ut, gör en omvandling i fyra steg, förvandlar ditt ansikte till ditt kändis tvilling.

Ladda ner QR-kod Gradient: AI Photo Editor Utvecklare: TICKET TO THE MOON, INC. Pris: Gratis

Även om det är ett ganska roligt verktyg måste det klargöras att Gradient-applikationen som sådan bara är en fotoredigerare i sin fria version. Om vi ​​vill aktivera funktionen "Hur känd ser du ut?" Vi måste aktivera den kostnadsfria provperioden för premiumversionen av Gradient.

Du måste vara mycket uppmärksam, för efter 3 dagar aktiveras den betalda versionen automatiskt och tar mellan 4,99 USD per vecka eller 19,99 USD per månad. Och var försiktig, för att avbryta prenumerationen är det nödvändigt att meddela 24 timmar i förväg, annars kommer de också att debitera oss (något ganska oseriöst med tanke på att testversionen bara tar 3 dagar).

Testa för att veta hur berömd du ser ut

Om vi ​​föredrar att hålla oss borta från applikationer som Gradient kan vi också prova en av de många frågesport eller personlighetstest finns på internet som DETTA eller DETTA Övrig. Allt handlar om att svara på en serie frågor och de kommer att berätta vilken skådespelare, sångare, kändis eller berömd modell som mest liknar oss i den psykologiska aspekten och i vägen för att vara.

Fantastisk!

PS: Tja, det visar sig att jag har utfört det första testet som jag just länkade och det säger att jag är precis som Robert Downey Jr. Jag vet inte om det är mycket korrekt, för sanningen är att jag inte tror att Jag ser ut som den fantastiska miljardären Mr. Tony Stark, men hej ... du försöker det och om du inte gillar resultatet kan du alltid ha ett gott skratt med resultaten.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found