Thunderobot ST Plus, balanserad i7-speldator med GTX 1050 Ti

I dagens granskning måste vi analysera ThundeRobot ST Plus. Vi har inte pratat om någon bärbar dator för spelare på länge, men den debuterade nyligen på GearBest med ett riktigt saftigt pris, så vi kommer att ta tillfället i akt för att se vad den nya bärbara datorn från den asiatiska tillverkaren har att erbjuda.

ThundeRobot ST Plus kom ut för cirka 6 månader sedan till ett pris på cirka 1300 euro här i Spanien. Startpriset på GearBest just nu är 999,99 €, en minskning på nästan 300 euro. Vad kan vi förvänta oss av denna "billiga" spelbärbar dator?

Thunderobot ST Plus i granskning, bärbar dator med i7-processor och bra valuta för pengarna

Det minsta vi kan kräva av en bärbar dator av den här typen är att den har bra prestanda, men låt oss gå i delar och titta på resten av komponenterna.

Design och display

På designnivå hittar vi en dator som omfattar väl markerade former och kanter, vilket tydligt betecknar dess videospel. Den har en ganska tunn tjocklek för vad dessa typer av enheter brukar vara, bara 2,9 cm, och en relativt låg vikt på 2,3 kg.

När det gäller skärmen visar den en panel av 15,6 tum med en Full HD-upplösning på 1920 × 1080 pixlar. En skärm som beter sig mycket bra i allmänna linjer, men som lider lite när vi tittar på den från för böjda sidor. Det är inte så att vi ska spela spel som tittar på datorn från ett hörn, men det är något som bör betonas, i alla fall.

Kraft och prestanda

När vi kommer in i vilddjurets hjärta upptäcker vi mer än anständig hårdvara för produktivitet och speluppgifter:

  • En processor Intel Core i7 (Kabylake i7-7700HQ) som körs med en frekvens på 2,8 GHz till 3,8 GHz.
  • 8 GB RAM DDR4 (2 platser tillgängliga).
  • 128 GB SSD + 1 TB hårddisk.
  • Operativsystem: Windows 10.

För en spelbärbar dator på 1000 euro är sanningen att det inte är dåligt alls, men om vi vill få ut det mesta av de mest krävande spelen är det lämpligt att utöka RAM-minnet på enheten lite mer.

Detta är inte att säga att den bärbara datorn saknar spelupplevelsen, långt ifrån den. Från vad vi har kunnat läsa i olika tester och tester fungerar Thunderobot ST Plus underbart med spel som Overwatch, League of Legends, Counter Strike eller DOTA 2. Dessutom går de flesta spel med 60 fps i hög prestanda, vilket är uppdateringsfrekvens på skärmen.

Grafikkort

Grafiken som utrustar Thunderobot ST Plus är en NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti med 4 GB GDDR5-minne. Denna grafik har teknik NVIDIA Gameworks Y NVIDIA Ansel, som vi kan ta 360-graders spelfångar med och se dem i VR. En nyfiken detalj men som kan ge mycket spel inför repriser och spelinspelning. Stöder DirectX 12, VR och flera skärmar (Matrix Display med 4K-aktiverad utgång för 2 externa bildskärmar).

Portar, tangentbord och anslutning

ST Plus har en bakgrundsbelyst RGB-tangentbord med engelsk layout. Det betyder att den inte har ”ñ” -tangenten, även om det är något som vi enkelt kan lösa genom att ställa in Windows-tangentbordskonfigurationen på spanska. Vi kan alltid dra ett mekaniskt tangentbord som tillbehör, men om vi är vana vid att skriva så här är det något som vi knappast kommer att märka.

När det gäller hamnar och avgångar inkluderar denna Thunderobot 2 USB 3.1-portar, en USB 2.0-port, 2 mini DP-portar, USB typ C, HDMI, RJ45 och 3,5 mm hörlursuttag.

Hur kan det vara annorlunda, det innehåller också Bluetooth 4.2 Y WiFi AC.

Trummor

En annan viktig aspekt är batteriet. I det här fallet bär Thunderobot ett 5600mAh litiumbatteri, vilket ger ett intervall på cirka 4-5 timmars måttlig användning och mellan 3-4 timmars spel innan du måste ansluta det till laddaren.

Pris och tillgänglighet

Som jag nämnde i början Thunderobot ST Plus gaming laptop har just presenterats på GearBest till ett pris av 999,99 €, cirka 1218,39 $ att ändra. Utan tvekan, ett mer än överkomligt pris om det vi letar efter är något som inte når gränserna på 2000 euro och liknande, av de mest premiumbärbara datorerna på marknaden.

[P_REVIEW post_id = 11135 visual = ’full’]

Det är viktigt att notera att GearBest erbjuder den här bärbara datorn till samma pris både från din huvudsida och från din spanska webbplats (med frakt från Spanien + 2 års garanti), så om vi är bosatta i Spanien kommer vi att kunna dra nytta av denna lilla stora fördel.

GearBest | Köp Thunderobot ST Plus på GearBest Spain

GearBest | Köp Thunderobot ST Plus på GearBest.com

Erbjudandet är aktivt mellan 16 och 22 april, datum under vilket vi också kan få tag på några ganska intressanta tillbehör som en original Thunderobot-ryggsäck eller ett Thunderobot K70 mekaniskt tangentbord med spansk layout. Tappa inte ur sikte!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found