Blackview A20 i analys, en mobil med Android Go för mindre än € 50

Blackview har precis introducerat Blackview A20, en ultraekonomisk mobil som inte överstiger 50 euro i pris. Det är en av få smartphones som för närvarande innehåller den nya Android Go, den lättaste versionen av Android Oreo speciellt utformad för att erbjuda bra prestanda på telefoner med begränsade resurser.

I dagens översyn pratar vi om Blackview A20, en smarttelefon på grundnivå som inte avstår från 18: 9-formatet för sin skärm och som också vågar med en dubbelkamera på baksidan av terminalen.

Blackview A20 i granskning, en smartphone för dem som söker funktionalitet framför allt

Låt ingen luras. A20 är inte en telefon för den genomsnittliga Android-användaren. Vi talar om en terminal med låg resurs som särskilt riktar sig till dem som behöver en telefon, men inte vill, inte kan eller helt enkelt inte behöver en högpresterande smartphone.

Kan vi ringa i telefon? Ja. Kan vi prata på WhatsApp? Också. Kan vi surfa på Internet? Säker. Är vi villiga att spendera 100 euro eller mer för att använda dessa grundläggande funktioner? Nej. I ett sådant fall kan Blackview A20 vara precis vad vi letar efter.

Design och display

Blackview A20 har en skärm av 5,5 tum med en upplösning på 960x480p, 195ppi och ett bildförhållande på 18: 9. Den har måtten 14,60 x 7,07 x 0,96 cm, en vikt på 170 gram och finns i svart, guld och Blå lagun.

På designnivå är det en ganska nykter telefon. Den har ingen fingeravtrycksläsare: synd, ja. Men åtminstone visuellt har den en ganska elegant finish. Något att tänka på när det gäller en telefon med ett så extremt billigt pris.

En märklig detalj: både hörlursuttaget och mikro-USB-porten finns på toppen av telefonen, bredvid kameran.

Kraft och prestanda

Denna Blackview A20 monterar rätt komponenter och nödvändiga för att fungera: en CPU MTK6580 Quad Core 1.3 GHz, 1 GB RAM-minne Y 8 GB lagringsutrymmeinre utbyggbar via SD. Den goda nyheten är att den har Android 8.1 Oreo Go Edition.

Detta innebär att systemet är helt optimerat för att utnyttja din befintliga hårdvara på bästa sätt. För praktiska ändamål översätts detta till ett operativsystem som tar mindre plats i internminnet, applikationer som är lättare än vanligt, större besparingar i mobildata och ett ekosystem av appar som Files Go eller Google Assistant som syftar till att underlätta och optimera användarupplevelsen och datahantering.

Vi kommer inte att ha en kraftfull enhet, men åtminstone kommer det att fungera smidigt och vi kommer att få ut det mesta av det GB RAM-minnet och de 8 interna gigabyte. Hans prestation i Antutu är 20198 poäng.

Kamera och batteri

I den konstnärliga delen har Blackview levererat en liten lockbete. Kameran är lite dålig, men det gör oss åtminstone en 5.0MP + 0.3MP dubbel lins med blixt och autofokus på baksidan. På framsidan hittar vi en liten 2,0 MP kamera.

När det gäller autonomi monterar denna Blackview A20 ett 3000mAh batteri med micro USB-laddning. Ett korrekt batteri som ska räcka lite längre än nödvändigt tack vare Android Go och enhetens låga resursförbrukning.

Anslutning

Denna smartphone har Bluetooth 4.1, 2 nano SIM-kortplatser och stöder 2G (GSM 850/900/1800 / 1900MHz) och 3G (WCDMA 900 / 2100MHz) nätverk.

Vad tycker specialmedierna om Blackview A20?

Som alltid, och för att få ett mer globalt perspektiv, låt oss ta en titt på de åsikter som uttrycks av specialmedier om den här mobilen:

  • Pro Android: «... Genom att flytta ett sådant rent och optimerat lager kommer hårdvaran inte att ha några problem för den dagliga dagen.
  • IT-gruppen: "Blackview A20 är den billigaste enheten från tillverkaren, men fortfarande funktionell för grundanvändare."
  • Dator idag: "Dessa funktioner, som till en början kan tyckas saknas för en vanlig Android-smartphone, är mer än tillräckligt för att få bra prestanda"

I allmänhet har alla ansvaret för att lyfta fram samma sak: att det är en väldigt billig mobil, inom ingångsområdet, men med den stora fördelen att ha Android Go för att uppnå bättre prestanda.

I följande video kan du se från första hand utseendet och känslorna som den asiatiska tillverkarens A20 ger.

Pris och tillgänglighet

Blackview A20 har ett pris på 54,99 dollar, cirka 46 euro att ändra, på GearBest. I vilket fall som helst, för alla som är intresserade av att skaffa den här telefonen, kommer de första 80 enheterna varje dag att finnas tillgängliga till 39,99 USD mellan 14 och 21 maj.

Kort sagt, en telefon som är särskilt lämplig för ungdomar som börjar med sin första smartphone eller för vuxna som går vidare från teknik men behöver en mobil med vilken de kan kommunicera och utföra grundläggande dagliga uppgifter.

GearBest | Köp Blackview A20

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found