Hur man rotar vilken Android-telefon som helst med Mediatek CPU

I dagens inlägg kommer jag att försöka utvecklas en universell roteringsguide för terminaler med Mediatek-processorer. Det är uppenbart att inte alla mobiler, inklusive de som är utrustade med en MTK-processor, har samma rot. Men de följer en gemensam handlingslinje när processen genomförs.

Idag ska vi försöka klargöra vad den processen är, förklara vart och ett av stegen för att utföra rotningen och få de efterlängtade administratörsbehörigheterna på Android. För att göra allt mer sant och lite mer intressant ska jag ta en telefon med en Mediatek-processor och jag kommer att försöka rota den när jag skriver det här inlägget.

När detta skrivs har jag en Oukitel Mix 2 utan att rota. Jag hoppas att i slutet av inlägget har jag det helt upplåst, rotat och operativt. Kommer jag att komma undan med det?

Gör dig redo att bli rotad, kompis!

1 # Försök med en universell rotapp

Det första och enklaste steget när du dyker in i denna odyssey är att försöka rota enheten med en universell rooting-app. Det här är applikationer, både för Android och för PC, kunna utföra rotprocessen automatiskt.

De bästa universella rootersna är de för datorer. Men även om de kallas "universella" fungerar de inte med alla terminaler. Trots det är de vanligtvis ganska effektiva.

Några av de mest kända applikationerna är KingRoot Y KingoRoot. Du kan se en mer omfattande lista, utvecklad i nästa inlägg.

Försöker rota med Kingroot-appen ...

Oukitel Mix 2 - och jag antar att resten av terminalerna med MTK Helio P25 CPU - inte är kompatibel med någon av dessa universella rotapplikationer. Därför måste vi gå vidare till nästa steg.

2 # Hitta en anpassad återställning som är kompatibel med din Android-terminal

Om den generiska rotningen inte fungerar - som det är fallet - kommer vi att använda mer traditionella metoder. Det bästa sättet att rota en Android är genom att installera en anpassad återställning, Eller vad är detsamma, en anpassad återställning.

Om vi ​​ersätter återställningen som kommer som standard med telefonen med en anpassad återställning, som TWRP eller ClockworkMod Recovery, kan vi installera en app för att ge oss rootbehörigheter. Allt detta från återhämtningen, utan att verkligen ange Android.

Team Win Recovery Project (TWRP) anpassad återställning

Det är viktigt att klargöra att det inte är värt att installera någon anpassad återställning: det måste vara en uttryckligen kompatibel med vårt terminalmärke och modell.

När det gäller Mix 2 har jag hittat en TWRP-version speciellt förberedd för den här telefonen på Needroms webbplats.

3 # Installera telefonens PC-drivrutiner och ADB-programvara

För att installera vår anpassade återställning behöver vi en dator. För att datorn ska känna igen enhetenmåste du installera telefondrivrutinerna. Till exempel kräver telefoner med Mediatek MT6750-processorer installation av MT67xx USB VCOM-drivrutiner. Och så vidare.

Vi måste också installera ADB-drivrutiner för Windows så att vi kan kommunicera med terminalen. Du kan ladda ner dem HÄR.

4 # Gör en säkerhetskopia och ta eventuella risker

Vid denna tidpunkt är det viktigt att vi tar hänsyn till två saker:

  • Rooting leder vanligtvis till dataförlust. Gör en säkerhetskopia av alla dina viktiga foton, kontakter, videor och dokument.
  • Tänk på att rotering av en enhet upphäver garantin. En dåligt utförd rot kan sluta med att din telefon förvandlas till en vacker tegelsten. Handla utifrån de möjliga konsekvenserna.
Var försiktig. Tegelstenar används för detta och lite annat ...

Om vi ​​redan har allt klart, låt oss se till att vi har det den fulladdade telefonen ochUSB felsökning"Aktiverad i Android-inställningar.

5 # Använd SP Flash Tool för att blinka återställningen på telefonen

SP Flash Tool är det verktyg som används för blinka vilken enhet som helst från Mediatek-huset. Nu ska vi "flasha" eller installera den anpassade återställningen som vi har laddat ner i punkt 2.

För att vi ska kunna starta blinkningen är det nödvändigt att vi har filen sprida ut av telefonen. Den här filen finns vanligtvis tillsammans med den anpassade återställningen eller inom terminalens lager-ROM.

Blinkar en anpassad återställning med SP Flash Tool görs enligt följande:

  • Scatter-laddningsfil Klicka på "Välja”Och välj Scatter-filen från vår Android-enhet.
  • Byt namn på den anpassade återställningen till "img”. Vi laddar det från raden "återställning / plats". Vi lämnar resten av flikarna okontrollerade.
  • Klicka på "Ladda ner”.
  • Med telefonen avstängd ansluter vi den via USB till datorn. Applikationen känner igen enheten och applicerar den blinkande.

6 # Installera återställningen med snabbstart

Det andra alternativet för att installera den anpassade återställningen är att blinka med hjälp av fastboot-kommandon. I det här fallet är huvudkommandona för att installera återställningen 2: "snabbstart oem låsa upp"Y"snabbstart flashåterställning recovery.img”.

Med det första kommandot avblockerar vi bootloader (var försiktig, all data raderas till fabriksstatus), och med den andra installerar vi återställningen. Du kan se en omfattande artikel om fastboot och dess kommandon i följande inlägg.

I vår Mediatek-mobil har vi tillämpat följande kommandon:

Steg ett: Lås upp startladdarenNu startar vi att blinka och starta i återställningsläge

7 # Installera SuperSU eller Magisk för att få rootbehörigheter

Hela den här vägen har varit för att komma till denna punkt. Nu när vi har en anpassad återställning som TWRP eller liknande installerad behöver vi bara installera en rooting-app.

Kopiera bara en fil i ZIP-format med SuperSU eller Magisk i SD och installera den från återställningen.

I fallet med Oukitel Mix 2 är den rekommenderade root-appen Magisk. Därför, när jag väl har lyckats installera TWRP med fastboot, var jag bara tvungen att kopiera installationsfilen till Magisk till telefonens SD, starta om terminalen från återställningen och installera den. Uppnått!

Installerar Magisk från TWRP-återställning

8 # Kontrollera rotbehörigheter med rotkontroll

Slutligen kommer vi att se till att vi redan har rotbehörigheterna aktiva och fungerar. För att göra detta, inget bättre än att installera en app som Rotkontroll, vilket kommer att hjälpa oss kontrollera status för root-privilegier på vår älskade Mediatek CPU-terminal.

Ladda ner QR-kod Root Checker Utvecklare: Gratis Android Tools Pris: Gratis Avklarat prov! Vi är redan rot!

Även om jag har försökt att specificera mycket, till slut är varje telefon en värld, av det råder det ingen tvekan. När du ska rota någon av dina enheter med Mediatek-processorer, är det tillrådligt att leta efter en installationshandledning som är uttryckligen förberedd för ditt exakta märke och modell. Efter att ha läst den här korta guiden är jag dock säker på att du kommer att förstå mycket bättre hur du genomför denna process.

Jag hoppas att den här artikeln har varit till hjälp, och som alltid, för allt, läser vi i kommentarfältet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found