Så här får du något WiFi-lösenord lagrat på Android

Ingen kommer att förneka att Android har massor av funktioner. Det finns dock fortfarande grundläggande funktioner som den saknar. Ett bra exempel är omöjligheten att kunna visa sparade WiFi-lösenord från tidigare anslutningar. Android sparar dem, ja, men det tillåter oss inte att se dem, precis så.

I dagens handledning kommer vi att se hur man får alla WiFi-lösenord registrerade på mobilen som tillhör tidigare anslutningar. Uppmärksam eftersom vi i alla fall behöver en Android med administratörsbehörighet för att se nycklarna.

Så här visar du alla sparade WiFi-lösenord på Android

Det beror på att mappen där ".conf" -filen som lagrar alla lösenord finns på en rotpartition. Det som är bra är det filen är inte krypterad, vilket innebär att vi kan komma åt den och konsultera dess innehåll.

1 # Använd en rotfilutforskare

Android-filen som lagrar alla WiFi-nätverk och lösenord som vi tidigare har anslutit till kallas "wpa_supplicant.conf ".

För att komma åt den måste vi använda en filutforskare för rotanvändare och navigera till mappen "/ data / diverse / wifi /".

Några av de bästa filhanterarna som kan navigera i dolda systemmappar och som vi rekommenderar för denna uppgift är “Solid Explorer” och “X-Plore File Manager”.

Ladda ner QR-kod X-plore File Manager Utvecklare: Lonely Cat Games Pris: Gratis Ladda ner QR-kod Solid Explorer File Manager Utvecklare: NeatBytes Pris: Gratis

När vi har hittat filen wpa_supplicant.conf vi fortsätter att öppna den. Vi ser att varje lagrad WiFi har följande format:

nätverk = {

ssid = ”WiFi-nätverkets namn”

psk = "lösenord"

key_mgmt = WPA-PSK

prioritet =

}

Vi identifierar det WiFi vi är intresserade av genom att använda fältet "ssid". Vi kommer att ha lösenordet nedanför, i "psk" -fältet.

2 # Installera en app för att återställa WiFI-lösenord

Om allt detta verkar som för mycket arbete och vi redan har telefonen rotad, är ett annat alternativ att använda en lösenordsåterställning. För att göra detta installerar du helt enkelt en dedikerad applikation som WiFi Password Recovery.

Denna applikation ansvarar för att hitta filen wpa_supplicant.conf i vår terminal för att visa lösenorden på ett ordnat sätt. En mycket direkt och riktigt lättanvänd app.

Ladda ner QR-kod WiFi Password Recovery Developer: WiFi Password Recovery Team Pris: Gratis

3 # Hur extraherar du lösenordet med ADB-kommandon

Den senare metoden kräver lite mer tålamod, men för vissa användare kan det vara det mest bekväma av alla. De består av att använda en stationär dator, en USB-kabel och ett enda ADB-kommando.

Installera ADB-drivrutinerna och förbered telefonen

Innan vi börjar lansera kommandon måste vi förbereda ett par saker.

  • Det första är att installera ADB-drivrutiner för Windows. I den här andra POSTA Vi hittar alla nedladdningslänkar och installationsanvisningar.
  • Vi måste också installera telefonspecifika drivrutiner (tillverkarens drivrutiner, t.ex. Mediatek, Qualcomm etc.).

När vi har installerat ADB-drivrutinerna och datorn kan känna igen telefonen måste vi aktivera USB-felsökning. För att göra detta kommer vi att “Inställningar -> System -> Telefoninformation”Och klickade sju gånger i rad på kompileringsnumret. På detta sätt låser vi upp en ny meny inom "Inställningar -> System"Kallad"Utvecklaralternativ”. Vi öppnar och aktiverar fliken "USB felsökning”.

Relaterad: Grundläggande guide till ADB-kommandon för Android

Extrahera filen som lagrar WiFi-lösenord

Nu när vi har allt klart, ansluter vi Android-telefonen till datorn med en USB-kabel.

  • Vi flyttar till mappen där vi har installerat ADB-verktygen. Vanligtvis är det i "C: \ adb \".
  • Håll "Skift" högerklickar vi med musen och väljer "Öppna PowerShell-fönstret här”.

  • I PowerShell-fönstret skriver vi följande kommando och trycker på enter:

adb pull /data/misc/wifi/wpa_supplicant.conf

Med det här kommandot är vad vi gör i princip extrahera innehållet i filen "wpa_supplicant.conf" från telefonen och kopiera den till vår dator. Platsen för den kopierade filen kommer att vara den för ADB-mappen som vi installerade för en stund sedan.

Härifrån är allt vi behöver göra att öppna filen för att se alla lösenord för de trådlösa nätverk som vi tidigare har anslutit till.

Fanns det inte en metod för att ta bort sparade WiFi-lösenord utan att behöva root?

Fram till för bara några dagar sedan fanns det en annan metod för att komma åt den berömda filen wpa_supplicant.conf utan rotbehörigheter. Den bestod av att använda ES File Explorer, som kunde nå vägen där filen finns. Det fungerade inte på alla Android-enheter, men det fungerade för vissa märken.

I vilket fall som helst har ES File Explorer tagits bort från Play Store på grund av bedrägliga metoder, så det är inte längre ett alternativ. Uppenbarligen, oavsett all reklam och överbelastat gränssnitt den använde, tog appen också hand om att klicka på annonser i bakgrunden.

Slutsatser

För närvarande verkar antalet användare som rotar sin terminal ha minskat avsevärt. Om vi ​​inte har telefonen med superanvändarbehörigheter och vi behöver se en gammal WiFi kan det vara bäst att fråga en vän eller ägaren till anläggningen. Naturligtvis, om vi har en dator som vi också har anslutit till samma trådlösa nätverk kan vi också få nyckeln på ett mycket enklare sätt.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found