Hur man skapar ett riktigt 3D-hologram med en mobiltelefon - The Happy Android

Dagens minihandledning har allt: det är lätt att göra, vi behöver inte spendera ett öre, och resultaten är verkligen otroliga. Idag ska vi se hur man använder vår mobiltelefon och några plastbitar för att skapa en liten 3D-holografisk projektor som lämnar dig med munnen öppen.

Material som behövs för att göra hologramprojektorn

För att skapa vårt hemlagade 3D-hologram behöver vi följande:

  • Det genomskinliga plasthöljet på en CD eller DVD (beroende på vår skicklighet kan vi behöva ett par höljen istället för bara en).
  • Grafpapper och penna.
  • En skärare.
  • En penna eller markör.
  • En mobiltelefon.

Steg för att skapa ett hemlagat 3D-hologram

Vårt mål är att skapa ett litet prisma speglar telefonens bild skapar en tredimensionell optisk effekt som liknar den för ett projicerat hologram.

Steg 1: Skapa mallen

Det första vi måste göra är att ta ett grafpapper och rita en trapetsform med måtten 1cm x 6cm x 3,5cm som du ser på bilden.

Om du vill ha ett större hologram du kan skala mätningarna och rita en större trapets (t.ex. 2 cm x 12 cm x 7 cm).

Steg 2: Använd mallen för att skapa 4 plast trapetser

När vi har ritat mallen måste vi klippa ut den med sax och använd den för att rita samma trapets på plasthöljet på en CD / DVD.

Vi rekommenderar att du tar bort husets kanter för att lättare kunna fungera på plastytan. Om du har problem eller är rädd för att skära dig själv är det bäst att använda en trasa för att ta bort kanterna på ett säkert sätt.

När trapezoid är ritad vi skär det med en skärare. Det är mycket viktigt att vara mycket försiktig, detta är den farligaste delen av processen och om vi inte är försiktiga riskerar vi att få en bra klippning.

Vi kommer att upprepa samma process tills vi kommer 4 trapezoider transparent plast.

Steg 3: Gå med i de 4 trapezoiderna för att skapa ett prisma

För att avsluta med uppfinningen, vi går med i de fyra plastfigurerna med lite cello eller tejp. Vid denna tidpunkt är det lämpligt att rengöra plasten väl så att den är så transparent som möjligt, eftersom kvaliteten på hologrammet beror på det.

När alla ansikten är sammanfogade får vi ett litet transparent plastprisma.

Steg 4: Hitta 3D-hologramvideor på YouTube

Vi har allt klart. Nu finns det bara sök efter en video på YouTube, speciellt skapad för att reproduceras som ett tredimensionellt hologram. Vi kommer inte att ha några problem eftersom de finns en hel del videor av denna typ på Youtube.

För att kunna se hologrammet korrekt måste vi bara sänka alla persienner (ju mörkare desto bättre) och placera prisma på skärmen på vår Smartphone. Fantastisk!

Här är en liten video som ger dig en uppfattning om resultatet:

Med den här videon inviger vi YouTube-kanalen till El Androide Feliz. Jag hoppas att detta är den första i en lång serie roliga och roliga handledning och videor. Vi ses i morgon vänner!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found