15 webbplatser för att ladda ner gratis sprites - The Happy Android

A Sprite (av engelska "pixie«) Är en liten del av en bitmapp som visas på datorskärmen. Sprites används vanligtvis i videospel för att skapa karaktärsgrafik och bakgrunder. Därför är det normalt att om vi skapar ett videospel befinner vi oss i behovet av att uppnå fria sprites. Eller att skapa dem själva om vi har någon skicklighet.

På Internet finns det många sidor där du kan ladda ner sprites gratis för utveckling av videospel och andra konstformer. I följande lista listar vi totalt upp till 20 webbplatser där du kan ladda ner oändliga bilder utan begränsning. Du bör bara komma ihåg att spritesna tillhör respektive författare, och om dessa sprites som du vill ladda ner är för kommersiellt bruk eller inte. Baserat på denna förutsättning och den kvalitet du letar efter och behöver, kan du komma åt den omätliga och vackra världen av sprites från följande retro-webbadresser.

Helt enkelt för de minnen som några av dessa bilder kan inspirera rekommenderar jag att du går in på en av dessa sidor och tittar.

Lista över webbplatser för att ladda ner gratis sprites

Sprite-databas

Den har en bra garderobbakgrund med miljoner sprites från praktiskt taget alla spel du kan tänka dig. Webben drivs av Grim, en mycket trevlig webbansvarig som ständigt laddar upp nytt innehåll. Det bästa av allt är sidans meny för kategorier där du kan komma åt sprites enligt den konsol som spelet hör till.

Det har också en sökmotor för när du letar efter något väldigt specifikt kan du hitta det direkt. Det är min favorit och den jag alltid konsulterar när jag behöver en mycket specifik sprite. Sprites kommer vanligtvis i PNG-format normalt och vissa i GIF.

Ange Sprite-databas

Itch.io

Om du gillar 2D-konst kan du inte missa Itch.ios gratis resursförvar. Här hittar du många sprites och tillgångar för dina projekt. Det är värt att nämna att kvaliteten i många fall gränsar till det sublima. Tappa inte ur sikte!

Ange itch.io

Craftpix

Craftpix.net är en webbplats där vi kan få en mängd premiumtillgångar, även om den också har en utmärkt del av gratisinnehåll. Om du utvecklar ett strategi-, arkad- eller plattformsspel med pixelkonststil, här hittar du ett stort antal sprites, bakgrunder, objekt, karaktärer, ikoner och mer för ditt projekt. På samma sätt som itch.io är materialets kvalitet bara bra.

Ange Craftpix

The Spriters Resource

Som anges på webbplatsen för The Shyguy Kingdom är detta den andliga arvingen till pojkarna till The Shyguy. Det uppdateras ständigt och har många gratis sprites från de senaste spelen.

Den enda nackdelen är navigationssystemet. Först måste du välja konsolen och sedan bokstaven som spelet börjar med för att se katalogen för varje konsol. Men förutom det är det annars en mycket bra webbplats om vi letar efter moderna sprites.

Ange Spriters Resource

Inom dessa fyra webbplatser hittar du förmodligen praktiskt taget alla sprite som tillhör de flesta konsoler och arkader som du kan föreställa dig, men om du letar efter något annat ...

Andra intressanta platser

Öppna spelkonst

Mycket intressant plattform där skapare delar sina sprites och ljud så att vem som helst kan använda dem. Sanningen är att att komma in på din sida är som att resa till det förflutna. De har även en chatt på den mytiska IRC! De gör också konsttävlingar och andra aktiviteter som håller samhället vid liv och ett forum där vi kan skicka våra tvivel, problem och prata med andra människor om pixelartens ädla retrokonst.

Ange Open Game Art

Sprite land

I Sprite Land har de bara en handfull sprites att ladda ner, men det som verkligen är värt att besöka deras webbplats är för allt annat det erbjuder. De har flera handledning för att skapa sprites och 2D-bilder, en gratis app för att skapa dina egna sprites och några webbkombinationer för att ha det bra.

Gå in i Sprite Land

HasGrafics

Webb med gratis sprites för kommersiellt och icke-kommersiellt bruk. Det har inte många resurser, men det om, 100% avstått av författarna till samma. Det har också några royaltyfria ljud att ladda ner. Det är värt att nämna att sidan slutade uppdateras 2016, men den är fortfarande aktiv och fungerar.

Ange HasGrafics

Har du fortfarande inte hittat det du letade efter? Andra webbsidor med gratis sprites att ladda ner

Visst med de webbplatser som vi just har granskat har du redan tillräckligt med material för att göra spel för resten av ditt liv, men om du fortfarande inte hittar vad du behöver, här har du andra förvar där du kan hitta gratis sprites för din personliga projekt.

Game Art Guppy

HellSoft

Videgame Sprites

Retro spelzon

CG-strukturer

Spiraldiagram

RMXP-resurser

RPG Palace

Pygame

Några av de sprites som finns på RMXP Resources

Om du letar efter andra typer av multimediaresurser kan du också vara intresserad av att ta en titt på dessa 10 banker med royaltyfria ljud- och ljudeffekter och till de bästa webbplatserna för ladda ner teckensnitt och typsnitt gratis.

Om du tyckte det här inlägget var intressant och / eller det har hjälpt dig att lösa ditt problem, skulle jag vara mycket tacksam om du skulle hjälpa mig att sprida det på dina sociala nätverk. Och du vet, vän: tack, vi ses nästa gång och ... Dela det!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found