Så här filtrerar du internetåtkomst för appar på Android (brandvägg ingen root)

På stationära datorer är det vanligt att använda brandvägg eller brandvägg för att kontrollera Internetåtkomst för applikationer. På Android är det något som vi inte kan göra, helt enkelt för att det inte övervägs i system- eller appinställningarna. I dagens handledning ska vi se hur man fixar det. I dag, hur man ger eller tar bort internetåtkomst till appar på Android. Vi började!

Hur man blockerar internetåtkomst (data och WiFi) till appar individuellt på Android

För att aktivera en brandvägg på Android behöver vi en applikation som låter dig styra internetutgången för var och en av apparna som vi har installerat. Det finns huvudsakligen två typer av brandväggar för Android:

  • Brandväggsappar som inte kräver rootbehörigheter.
  • Brandväggsappar som kräver rootbehörigheter (Advanced).

Applikationer som kräver root erbjuder en högre konfigurationsnivå, styr utbytet av data, vilket gör det möjligt att skapa regler och en mycket mer detaljerad filtrering. Men appar som inte behöver root fungerar också perfekt när det gäller att kontrollera Internetåtkomst för våra appar.

Icke-root-brandvägg för Android: brandvägg utan root

Den rekommenderade appen för icke-root-användare heter “Brandvägg utan rot"- de har verkligen inte ätit huvudet av med titeln. Det är en gratis app med mer än en miljon nedladdningar och en riktigt hög poäng på 4,4 stjärnor i Android Play Store.

Ladda ner QR-kod Firewall utan rotutvecklare: Grå skjortor Pris: Gratis

Funktionen för denna brandvägg är som följer:

  • När applikationen är installerad klickar du på hemskärmen på "Börja”.
  • Applikationen skapar en "falsk" VPN-anslutning som vi ser representerad av en nyckelikon i meddelandefältet. Egentligen, vad vi gör är att ge "Firewall utan root" tillstånd att fungera som mellanhand mellan de appar vi har installerat och Internet. Således, datapaket kommer att gå igenom brandväggen först, och det kommer att avgöra om de skickas eller inte.

När vi väl har aktiverat brandväggen erbjuder applikationen oss flera konfigurationsalternativ:

  • Väntande åtkomst: Appar som vi har installerat och som vi väntar för att tillåta eller neka din åtkomst till Internet.
  • Appar: Här hittar vi en lista över alla appar som vi har installerat på enheten. För var och en av applikationerna kan vi tillåta eller neka anslutning via WiFi eller data. Vi kan till exempel konfigurera att appar som Instagram bara ansluter till Internet när vi är anslutna till ett trådlöst nätverk. Ett bra sätt att spara data.
  • Globala filter: I det här avsnittet kan vi skapa filter eller regler med portar och adresser för WiFi / data.
  • Åtkomstlogg: Logga med aktivitetsloggarna för Android-appar och -tjänster.

Som du kan se är det en mycket enkel app som låter dig styra internetåtkomst med en viktig detaljnivå. Om du letar efter mer kraftfulla brandväggar och din telefon är rotad, tveka inte att titta på appar som AFWall +.

Ladda ner QR-kod AFWall + (Android Firewall +) Utvecklare: ukpriya Pris: Gratis

En utmärkt metod för att kontrollera den urskillningslösa konsumtionen av data och godtycklig åtkomst till Internet av de appar som vi har installerat på våra enheter.

Vad tycker du? Använder du brandväggar på dina Android-enheter?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found