Xiaomi Mi Max 3 i analys, Xiaomis största mobil

Det verkar som att med standardiseringen av ramlösa skärmar tenderar mobiler att vara mer kompakta. Det faktum att mer utrymme används för att lägga till mer skärm utan att öka terminalens storlek har gjort "phablets" inte längre så populära.

Men det finns människor som fortfarande föredrar en mobiltelefon halvvägs mellan en smartphone och en surfplatta. För dem har Xiaomi lanserat den nya Mi Max 3, en terminal med en fantastisk 6,9-tums skärm.

Xiaomi Mi Max 3 i analys: när storlek spelar roll

I dagens översyn pratar vi om Xiaomi Mi Max 3, den största telefonen i den asiatiska jätten. En mellanklassterminal utrustad med ett stort tonnagebatteri och mer än intressanta specifikationer.

Design och display

Som vi nämnde i början monteras Xiaomi Mi Max en nästan 7-tums skärm med Full HD + -upplösning (2160 x 1080p) med en pixeldensitet på 345ppi. Fingeravtrycksläsaren finns på baksidan, den har ett 3,5 mm hörlursuttag och laddningsporten är av USB-typ C.

Den har ett aluminiumhölje, finns i svart och måtten är 17,60 x 8,74 x 0,80 cm (det vill säga lite större än den tidigare Mi Max 2). Dess vikt är 221 gram. Som är vanligt i alla terminaler av märket är tillverkningen och finishen av hög kvalitet. En elegant och attraktiv terminal att titta på.

Med dessa data är vi tydliga att det är en storskalig enhet. En telefon som kanske inte är särskilt hanterbar med en hand, men hej! Att montera en riktigt stor skärm är vad du har: antingen har vi stora och robusta händer eller så letar vi efter en något mindre skärm.

Kraft och prestanda

Xiaomi spelar vanligtvis inte mycket när det gäller att montera hårdvaran på sina enheter. Det handlar mer om att satsa på en vinnande häst, och det är vad vi också hittar i denna Mi Max 3. En mellanklassterminal med SoC 14nm Snapdragon 636 Octa Core som körs på 1,8 GHz, Adreno 509 GPU, 4 GB RAM och 64 GB internt utrymme för att spara foton, video och dokument i massor. Operativsystemet som styr enheten är ett Android 8.1 med MIUI 9 anpassningsskikt.

För prestationsändamål översätts detta tillpoäng 118,397 poäng i Antutu. En siffra som inte alls är dålig och som säkerställer en viss stabilitet när du använder någon app eller ett spel som vi vill installera.

Kamera och batteri

För den fotografiska delen väljer Xiaomi Mi Max 3 en 12MP + 5MP dubbel bakre kamera (Samsung S5K2L7) med bländare f / 1,9 och en pixelstorlek på 1 400 µm. På framsidan hittar vi en 8MP selfie-kamera med f / 2.0-bländare och 1120 µm. En bra kamera med vilken vi kan få den berömda bokeh-effekten, och som också har artificiell intelligens för att känna igen föremål och scener.

Batteriet är en annan av de särskiljande punkterna i Mi Max 3. Ett batteri på 5500 mAh med OTG-kompatibel USB C-laddning, vilket innebär att vi kan använda den för att ladda andra enheter som om det vore en kraftbank.

Andra funktioner

Denna Mi Max 3 har en nano-SIM-kortplats, FM-radio, Bluetooth 5.0 och dual-band WiFi AC (2.4G / 5G). Naturligtvis har det ingen NFC-anslutning för att göra betalningar från mobilen, en specifikation som vissa kommer att sakna i Xiaomis Goliath.

Pris och tillgänglighet

Xiaomi Mi Max 3 säljs i juli 2018, och vi kan för närvarande få den till ett pris på 249,99 dollar, cirka 220 euro, på GearBest. Vi kan också hitta den på andra webbplatser som Amazon för priser runt 250 euro.

Kort sagt, en terminal med stor skärm och utmärkt bildkvalitet, vilket kommer att glädja dem som letar efter en enhetlig terminal med ett stort batteri. Det ger bra valuta för pengarna, men om rå prestanda är det vi är ute efter, kanske vi bör ta en titt på Xiaomi Mi A2, som precis kom ut nyligen och har bättre specifikationer (men ja, skärmen är mycket mindre).

GearBest | Köp Xiaomi Mi Max 3

Amazon | Köp Xiaomi Mi Max 3

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found