FaceApp, störande applikation för att se hur gammal du kommer att bli

Filter och bildredigeringsappar har alltid varit en återkommande tillgång för att förbättra selfies och foton som vi tar med vår mobil. Men det var inte förrän uppkomsten av morphing och ansiktsdetekteringstekniker som saker blev intressanta, lägga till filter i realtid för att lägga till element i vårt ansikte eller ändra vissa funktioner (sätt anime ögon, raka huvudet eller visa dig med schimpans ansikte) eller till och med utbyta vårt ansikte med en annan persons ansikte.

Många av dessa applikationer tenderar att ha ett ganska lekfullt syfte, vars enda mål är att få oss att skratta vid ett visst ögonblick. Även om det under en tid är kul åt sidan finns det också andra liknande applikationer som de spelar så bra med vår morfologi det kan till och med vara störande.

FaceApp, den skrämmande morphing-appen som visar hur gammal du kommer att bli

FaceApp är en bildredigeringsapp med vilken vi kan utföra de typiska selfie-retuscheringsfunktionerna, lägga till filter och mer. Den har dock en funktion som nyligen har optimerats och ger fantastiska resultat. Vi pratar om åldersfiltret, som är ansvarigt för att manipulera vårt ansikte genom att visa hur vi kommer att vara om några år, när vi är bedårande gamla män.

Algoritmen som filtret använder är ganska läskig, ja. Det visar att vi inte står inför ett enkelt verktyg som lägger till några rynkor: detaljerna är imponerande, bland annat fallet i munnen, förstoringen av näsan eller nacken.

Förutom detta filter tillåter FaceApp också gå åt andra hållet och föryngra oss själva, eller lägg till estetiska detaljer som att sätta på skägg eller lugg. Alla med de mest trovärdiga resultaten.

Det bör nämnas att detta är en gratis applikation, men den har också en premiumversion som låser upp de allra flesta tillgängliga filter för redaktören (även om det är ganska dyrt). Sanningen är att för att se hur gammal vi blir och lägga händerna på våra huvuden en stund med den gratisversionen har vi mer än tillräckligt. En helt enkelt fantastisk applikation.

Ladda ner QR-kod FaceApp Utvecklare: FaceApp Inc Pris: Gratis

Varning: var försiktig med vad du laddar upp till FaceApp

Slutligen måste vi också komma ihåg att vi står inför en kontroversiell app. Redan 2017 blev hon riktigt känd för då tillåtet att använda filter för att efterlikna olika etniciteter och ljusare färgen på mörkhåriga människor. Hon anklagades för rasism och utvecklarna valde att ta bort dessa filter.

Men var försiktig eftersom detta inte är den enda kontroversiella punkten relaterad till FaceApp, och det är att sekretess inte verkar vara dess starka punkt. I programmets klausuler fastställs att användaren ger en «evig, oåterkallelig, icke-exklusiv, royaltyfri licens, fullt betald och överlåtbar licens" för att "använda, reproducera, modifiera, anpassa, publicera, översätta, skapa härledda verk, distribuera, uppträda offentligt och visa»De erhållna resultaten.

Därför rekommenderas att vi inte laddar upp något kompromissande fotografi som vi inte vill bli offentliga, eftersom vi med hjälp av verktyget ger upp alla bildrättigheterna för nämnda fångst.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found