Tronsmart Mega i granskning, kraftfull 40W Bluetooth-högtalare med TWS

Jag har just uppdaterat min hemstereo med några nya Bluetooth-högtalare. Han kom från att använda iLuv Syren, en liten högtalare som, eftersom den var trådlös, flyttade från ett rum till ett annat utan många komplikationer. Men jag behövde något med mer kraft och lite mer ljudkvalitet. Jag har varit med honom i nästan en vecka Tronsmart Element Mega, och sanningen är att förbättringen har varit betydande.

Nu tänker jag med Tronsmart Element Pixie, företagets nya flaggskeppshögtalare, som tillsammans ger upp till 30W tack vare TWS (True Wireless Stereo). Men vi kommer att prata om Pixies i VS-jämförelsen som jag kommer att publicera nästa vecka, där vi kommer att se alla fördelar och nackdelar med Mega-modellen.

Tronsmart Element Mega: djupgående analys

I allmänhet står vi inför en enhet som innehåller några viktiga nyheter. Även om dess största dygd och den som väcker mest uppmärksamhet vid första anblicken, är dess stora ljudkraft -40W inte lite att säga- bör det noteras att basen är mycket mer balanserad än i tidigare modeller, vilket ger mycket mer ljud komprimerad.

Design och finish

Det första vi märker när vi har en Element Mega i våra händer är att den har en jämn vikt. Designlinjerna är släta och materialen betecknar kvaliteten i utförandet. I den övre delen av högtalaren är enhetens kontroller integrerade, bakgrundsbelyst, som styrs på ett taktilt sätt tack vare Sensitive Touch-tekniken på dess yta.

Pekskärmen tänds när Mega är på.

Det finns alltid en del rädsla för denna typ av panel (hyper / infrakänslighet), men sanningen är att det under dessa dagar inte har orsakat problem av något slag. Praktisk, enkel att använda och behaglig för ögat.

Uppspelningslägen / anslutning

En av de stora nyheterna i Tronsmart Mega är inkluderingen av en micro SD-kortplats. Något som är en detalj för att inte gå tom för musik när som helst.

Erbjuder även TWS-anslutning, möjliggör synkronisering i stereoläge om vi har en annan Tronsmart Mega bredvid den. Med tanke på att vi talar om en 40W-högtalare skulle vi i TWS-läge reproducera upp till maximalt 80 watt effekt. En riktig galenskap.

Annars har den en anslutning Bluetooth 4.2., NFC och 3.5 mm extraingång för minijack, vilket alltid uppskattas om vi har gamla MP3-spelare, kassetter och liknande.

Micro SD-skjutreglaget är ganska tufft.

Ljudkvalitet

Låt oss komma till det viktiga. Hur låter denna Tronsmart Element Mega? Jag skulle säga att nyckelordet är "kontrollerad kraft". Den har en mycket bra basbalans, vilket innebär att vi kan höja volymen till mycket höga gränser utan att märka någon störning i ljudkvaliteten.

I slutna rum och rum uppnår det riktigt varma ljud på detta sätt. Mycket bra för att lyssna på levande och akustiska skivor.

Bra bas- och diskanthantering kan verifieras genom att lyssna på vissa låtar, till exempel “Ett nytt fel"Av Moderat eller"Armé av mig”Från Björk. Om vi ​​höjer volymen till en avsevärd nivå och bas / diskant hörs perfekt, ett tecken på att vi står inför en högtalare av hög kvalitet.

För tekniska ändamål översätts detta till ett Qualcomm ATS2825-ljudchip, 28 dubbla drivkärnor, 2 x 40 W subwooferdrivrutiner och en 4Ω 20 W / 53 mm drivenhet. Totalt erbjuder det ett överföringsområde som är större än 20 meter i öppet fält. Den är kompatibel med alla typer av enheter som PC, Android, iPhone etc.

Superhuman Power: Spiderman, Hulk Hogan och Mega Tronsmart.

Batteriets varaktighet

Som vi sa är detta en enhetlig enhet - den väger 660 gram - och tack vare detta kan den rymma ett långvarigt batteri på totalt 6600 mAh. Tillverkaren säger att den erbjuder upp till 15 timmars uppspelning.

För att vara ärlig har jag inte beräknat det exakt, men det stämmer att det varar i många dagar med måttlig användning utan laddning. I den meningen är det en annan aspekt att lyfta fram den här intressanta trådlösa högtalaren.

Värde för pengar

När jag skrev denna recension, Tronsmart Mega Det har ett pris på Amazon på 47,99 euro. Ett pris som kompenserar enhetens premiumfinish och kraft som sällan ses i en trådlös Bluetooth-högtalare.

[P_REVIEW post_id = 11903 visual = ’full’]

Avslutning

På alla sätt är detta en enastående bärbar ljudenhet. Pekskärmen fungerar bra och ger den en modern touch, ljudkvaliteten är över genomsnittet och den innehåller en praktisk kortplats för att spela musik, podcaster eller vad vi än vill från en micro SD.

Det långa batteriet gör det till ett anmärkningsvärt alternativ att ta med på resan och priset överensstämmer med vad vi kan förvänta oss av en 193 mm x 57 mm x 82 mm högtalare som kan nå 40 watt. Högt rekommenderad.

Amazon | Köp Tronsmart Mega

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found