HONOR MagicWatch 2 recension: djupgående analys

En värld av smarta klockor är inte vad den brukade vara. Vi har gått från förmodiga smartklockor med mycket kropp och lite programvara, tunga prylar med mer vilja och goda avsikter än resultat, till enheter som denna HONOR MagicWatch 2 där både design och funktionalitet når nivåer av tillfredsställelse som aldrig sett tidigare i prisklasser som äntligen börjar bli överkomliga för allmänheten.

Glöm brickklockor där du måste sätta in ett SIM-kort för att ringa och ta emot samtal, glöm aktivitetsarmband med få funktioner och glöm de klockor som du måste ladda varannan var tredje. MagicWatch 2 utvecklad av Huawei har uppnått den perfekta balanspunkten med ett förvånande värde för pengarna, och även om det fortfarande har några poäng att polera, är sanningen att spelet har varit runt.

HONOR MagicWatch 2 i granskning: en prisvärd smartklocka med fantastisk design, full av funktioner och autonomi i två veckor

I dagens granskning pratar vi om HONOR MagicWatch 2, en smartwatch som sticker ut för sin moderna finish, en attraktiv AMOLED-skärm, programvara som träffar alla pinnar och ett batteri som utnyttjar varje milliamp som om det vore det sista.

Design och display

I det estetiska avsnittet är MagicWatch 2 en recension av Huawei Watch GT 2, som lägger till en touch av rött på den övre knappen som passar dig riktigt bra och hjälper till att komma ur monotonin hos den typiska affärsklockan. För denna recension har vi testat modellen med en 46mm sfär, även om det också finns en mindre version av 42mm för dem som letar efter något lite mer diskret (även om jag redan berättar att 46mm-versionen inte heller är "skrymmande" heller. och som du kan se på bilderna som följer med granskningen).

En av de mest attraktiva punkterna på klockan är din AMOLED-skärm, som har en självreglerande ljusstyrka, som också kan justeras för hand och möjliggör en tydlig visualisering i ogynnsamma situationer som när vi är på gatan och solen vetter mot oss. En skärm med livfulla färger och mycket bra definition.

Vi kan inte heller glömma remmen, en viktig punkt med tanke på att vi står inför ett tillbehör som vi kommer att ha större delen av dagen. I det här fallet har MagicWatch 2 valt ett fluorlastlarmband, samma material som används i Apple Watch som klarar svett och höga temperaturer utan att ändra dess struktur och vara allergivänligt. En viktig detalj om vi är en av dem vars hud lätt irriteras. Sanningen är att smartklockan i den meningen passar bekvämt på handleden och är behaglig att ta på.

Det erbjuder också en vattentålighet på 5 atmosfärer, vilket innebär att vi kan använda det varje dag i duschen, i badrummet eller för att simma.

Sfärer

Genom att ha en digital skärm sfärerna är helt anpassningsbara Hur kan det vara annorlunda. Som standard innehåller smartklockan ett halvt dussin förinstallerade sfärer, men med Huawei Health-applikationen - appen från vilken alla klockinställningar styrs - kan vi lägga till och installera många fler. Här hittar vi klassiska urtavlor med händer och minutvisare, displayer med tiden i digitalt format och fler alternativa motiv, neonfärger, små illustrationer och teman för alla smaker.

En av funktionerna som vi gillade mest var möjligheten att skapa personliga sfärer med bilder som vi kan ladda upp från mobilen för att lägga till dem som bakgrund. Systemet låter dig ha maximalt cirka 20-30 sfärer samtidigt, även om de en gång har installerats kan de ändras och hanteras direkt från smartwatchen genom att trycka länge på mitten av skärmen.

Mjukvaran

Operationscentret för MagicWatch 2 är dess hanteringsapp som heter Huawei Health. Även om dess namn kan vara vilseledande är det inte bara ett verktyg för att mäta användarens fysiska aktivitet. Härifrån kan vi installera nya sfärer för skärmen, lägga till kontakter för att ringa samtal direkt från klockan, ladda upp musik till enhetens interna minne samt granska alla typer av grafer och statistik.

Möjligheterna som appen erbjuder är ganska kompletta och gränssnittet är väldigt intuitivt, även om det i vissa ögonblick saktar ner eller det kan bli lite upphängt. Det hindrar inte den allmänna upplevelsen men det är verkligen en punkt som fortfarande kan poleras lite mer för att undvika denna typ av olyckshändelse. Som sagt, låt oss se vad vi hittar i "tarmarna" i applikationen som hanterar operativsystemet Lite OS som denna MW2 monterar.

Sport och hälsa

En av de mest kompletta delarna av programvaran är relaterad till aktivitetsmått, med många fler funktioner än vi kan hitta i ett mellanliggande aktivitetsarmband. MagicWatch 2 har specifika program för att gå utomhus, gå eller springa inomhus, cykling, triathlon, rodd eller elliptisk, bland andra. Vi kan också hålla reda på vår vikt, utföra stresstester, andningsövningar och inkluderar träningstabeller och träningsplaner. Den mäter våra pulsationer, syrehalten i blodet tack vare Sp02-sensorn, och den utför också en sömnkontroll som registrerar hjärtfrekvensen, hur många gånger vi vaknar under natten och andra mätbara faktorer.

Smartwatchen innehåller några ganska intressanta "smarta" eller intelligenta funktioner. Således, till exempel, om vi går en promenad eller börjar springa, upptäcker klockans sensorer denna förändring och uppmuntrar oss att starta en aktivitetspost. Det är fortfarande en detalj, men den här typen av överväganden som bjuder in rörlighet och hjälper oss att inte glömma att aktivera skivorna när vi går ut för att spela sport uppskattas.

Musik, samtal och mer

Förutom alla dessa hälso- och sportorienterade aspekter inkluderar HONOR MagicWatch 2 även dessa funktioner:

  • Ringa och ta emot samtal (måste anslutas via Bluetooth till telefonen).
  • Telefon historik.
  • musik: Enheten har ett 4 GB internt minne för att lagra musik lokalt. Det möjliggör också fjärrkontroll av mobil ljuduppspelning i applikationer som Spotify, iVoox, etc.
  • Barometer.
  • Kompass.
  • Meddelanden: Visar meddelanden om nya meddelanden, e-post, WhatsApp, missade samtal och andra telefonaviseringar på skärmen. Från Huawei-hanteringsappen kan vi justera vilka aviseringar som visas på smarttelefonen och vilka inte.
  • Väder
  • Kronometer.
  • Timer
  • Larm

Två av de funktioner som jag gillat mest på personlig nivå har varit Ficklampa, som fungerar bra för de sena nattpromenaderna till badrummet eller köket. Funktionen av Hitta telefon, som hjälper oss att hitta mobilen genom att få den att ringa och släppa frasen i en rolig ton "Jag är häriiiii ...".

Autonomi

Vi avslutar med en av de aspekter som Huawei har fungerat mest när man utvecklar denna smartwatch: dess autonomi. MagicWatch 2 innehåller ett Kirin A1-chip, samma processor som används i Huawei Watch GT 2 och som är inriktad på låg förbrukning. Detta gör att vi kan ha en brutal autonomi med ett batteri som knappt når 455mAh.

För att ge oss en idé, när jag fick klockan kom den med ett 70% laddat batteri, och idag 9 dagar senare har den fortfarande 22% batteri kvar. Enligt tillverkaren erbjuder enheten en autonomi på 14 dagar, en ganska exakt siffra, även om den kan sträckas några dagar mer eller mindre beroende på hur vi använder klockan. I mitt fall har jag fått en bra piska idag för att testa alla dess funktioner och sanningen är att även då har jag inte lyckats få batteriet att tappa mer än 10%.

Avslutning

Generellt sett är känslorna av denna HONOR MagicWatch 2 i stort sett positiva. Den har en attraktiv design med en livlig AMOLED-skärm i färg, ett snyggt band och en mängd olika rattar med gott om utrymme för anpassning. Programvaruavsnittet är laddat med funktioner, den här smarta klockans stora styrka tillsammans med dess stora autonomi. Om vi ​​skulle sätta ett "men" skulle det vara brist på flyt i vissa ögonblick när vi använder appen, men globalt är sanningen att vi inte har haft några problem med dess konfiguration och synkroniseringen mellan smartwatch och mobiltelefon går som siden (nyckelpunkt där de finns).

Det officiella priset för denna HONOR MagicWatch 2 46mm är 179,90 euro, även om det för närvarande finns tillgängligt i den officiella HONOR-butiken till ett pris av 129,90 €. Om du redan har provat aktivitetsarmbandet och vill ta språnget med en smartklocka i gott skick kan detta utan tvekan vara ett alternativ att ta hänsyn till, särskilt med tanke på dess premiumfinish och dess kraftfulla valuta för pengarna.

HONOR Official Store | Köp HONOR MagicWatch 2

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found