Så här ställer du in en Chromecast utan WiFi - The Happy Android

För några månader sedan köpte vi en Chromecast för en familjemedlem, en utmärkt present! Problemet är att den här personen bor i ett område där installation av en ADSL-linje kostar mycket, så den enda internetsignalen han har är dataförbindelsen på sin mobiltelefon. Kan en Chromecast konfigureras för att fungera utan Wi-Fi?

Det första att säga är att som standard Chromecast måste vara ansluten till samma Wi-Fi-nätverk än vår smartphone för att kunna ta emot innehåll på TV. Vad händer då om vi inte har en router hemma, Internet är nere eller Wi-Fi inte fungerar? Det som är bra är att vi lyckligtvis kan skapa ett litet pass, och det är precis vad vi kommer att se i denna lilla handledning.

Hur man använder en Chromecast utan att vara ansluten till ett Wi-Fi-nätverk

I grund och botten är tricket att "lura" Chromecast-enheten till att tro att den är ansluten till Wi-Fi. Vi behöver inte ha en router eller något liknande installerat hemma: det räcker att vi har vår telefon till hands och en extra smartphone för att utföra tricket i fråga.

1- Skapa en åtkomstpunkt med din mobil

Det första vi ska göra är att ta den extra telefonen som vi diskuterade och dela anslutningen genom att skapa en Wi-Fi-åtkomstpunkt.

  • Vi öppnar inställningsmenyn på vår Android-mobil.
  • Låt oss gå upp till "Nätverk och Internet -> Wi-Fi Zone / Share-anslutning”.
  • Klicka på "WiFi-åtkomstpunkt"Och aktivera anslutningsfliken (som standard visas den i"Inaktiverad”).
  • Vi skriver ner åtkomstpunktens namn och lösenordet på ett papper eller anteckningsblock.

På detta sätt kommer vi att ha ett Wi-Fi-nätverk som vi kan ansluta Chromecast för första gången och göra nödvändiga inställningar på enheten.

2- Första konfigurationen av Chromecast

Det andra vi ska göra är att ta vår mobil (den som vi kommer att använda för att skicka innehåll till Chromecast) och installera Google Home-appen. Denna app är absolut nödvändig, eftersom det är verktyget som vi kommer att använda för att kommunicera med Chromecast för första gången.

Ladda ner QR-kod Google Home Developer: Google LLC Pris: Gratis

En gång installerad, vi ansluter vår mobil till den åtkomstpunkt som vi just skapade i föregående steg med den andra telefonen. Sedan ansluter vi Chromecast till TV: n och öppnar Google Home-appen.

  • I den nedre menyn går vi till inställningarna för “konto”(Profilikon, längst till höger).
  • Vi väljer "Konfigurera eller lägg till -> Konfigurera enhet -> Nya enheter”.
  • Systemet söker automatiskt efter Chromecast och försöker upprätta en anslutning. När det upptäcks kommer det att läggas till i vår lista över Google Home-enheter.

Efter att ha gjort denna initiala konfiguration kan vi fortsätta att inaktivera Wi-Fi-åtkomstpunkten, eftersom vi inte längre behöver den.

3- Anslut mobilen till Chromecast

Den sista punkten är där magin börjar. En av egenskaperna hos Chromecast är att om den upptäcker det Wi-Fi-nätverk som den ursprungligen konfigurerades med, ansluts enheten automatiskt till det trådlösa nätverket.

Vad vi ska göra är att dra nytta av denna detalj för att lura Chromecast att tro att den ansluter till samma åtkomstpunkt som vi konfigurerade i början av handledningen.

För att göra detta tar vi den mobil som vi ska använda för att skicka innehåll till TV: n och vi skapar en ny åtkomstpunkt. Naturligtvis är det mycket viktigt att vi använder samma namn och lösenord som fastställts i den tidigare smarttelefonen (som vi borde ha skrivit ner på papper) för denna nya åtkomstpunkt.

På detta sätt kommer Chromecast att upptäcka Wi-Fi-nätverket och den kommer automatiskt att anslutas till vår mobil. Härifrån behöver vi bara gå in på YouTube för att skicka någon video eller dela skärmen, foton, musik och annat innehåll på mobilen så att de spelas upp på Chromecast utan problem.

Om det är tveksamt, här är en liten grafisk sammanfattning av stegen som ska följas.

Obs! Om vi ​​normalt använder Chromecast med vårt hem-Wi-Fi och vårt problem är att vi reser, skapar du helt enkelt en åtkomstpunkt på mobilen med samma referenser som vårt hem-Wi-Fi och enheten kommer fortfarande att ansluta.

Om du har hittat det här inlägget användbart och vill börja sprida din Chromecast kanske du vill titta på artikeln "De 10 bästa applikationerna för Chromecast."

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found