UMIDIGI En analys, en mobil för mindre än € 150 som är värt det

Det är vanligtvis inte lätt att prata om en mobil med entusiasm när det gäller en mellanklass eller låg-enhet. Det kommer alltid att finnas bättre telefoner, ja, men om vi värdesätter värdet för pengarna kan vi dra några användbara slutsatser.

I dagens granskning pratar vi om UMIDIGI One och den UMIDIGI One Pro (samma terminal, men med 64 GB internt utrymme). En smartphone som sticker ut för sin vackra design och för en mobil på 120 euro - i sin billigaste version - har ganska balanserade och intressanta egenskaper.

UMIDIGI En analys, ett mycket prisvärt mellanklass som erövrar dig genom ögonen

Sanningen är att det vid denna tidpunkt är svårt att veta i vilken terminal de har baserats för att "föda" denna UMIDIGI One. Designen påminner om iPhone X, med det hacket och den oändliga skärmen som täcker nästan hela fronten. Även om ärendet är tydligt inspirerat av Huawei P20 Pro... I grund och botten kan vi säga att det är ungefär som UMIDIGI Z2 Pro, men i ett mycket billigare format.

Design och display

Den här UMIDIGI One monteras en 5,86-tums skärm med HD + upplösning (1520 x 720p), bildförhållande 19: 9 och pixeldensitet 285ppi. Utan tvekan saknar vi lite mer upplösning, men det verkar som det har blivit vanligt bland asiatiska tillverkare att avstå från de billigaste Full HD-serierna till förmån för oändliga skärmar med hack. Vi ser det på många smartphones i år, så för tillfället har vi inget annat val än att lösa.

När det gäller design finns det inte mycket mer att lägga till: det är en elegant och vacker terminal. Vad mer kan du önska? Den finns i färg Skymning och svart. Den har mått på 14,84 x 7,14 x 0,83 cm och en vikt på 190 gram.

Kraft och prestanda

Det finns inte många nackdelar som vi kan lägga till denna UMI One vad gäller hårdvara. Bygg en SoC Helio P23 Octa Core 2.0 GHz, Tillsammans med 4 GB RAM-minne Y 32 GB internt utrymme (64 GB i Pro-versionen), kan utökas upp till 128 GB via SD. Operativsystemet är Android 8.1 lager och inkluderar ett ansiktsigenkänningssystem.

På prestandanivån översätts detta till ett benchmarking-resultat i Antutu på 81 563 poäng. En ganska bra siffra som passar perfekt med vad vi kan förvänta oss av en terminal med ett Helio P23-chip. Kort sagt, en enhet med bra prestanda för dag till dag, där vi bara märker ryck eller uppvärmning om vi installerar spel med för mycket grafisk belastning. Det vanliga i ett anständigt mellanklass som är fallet.

Kamera och batteri

UMIDIGI har lagt särskild vikt vid selfie-kameran och levererar en dubbel lins i det bakre området med 12MP + 5MP och f / 2.0-bländare, tillsammans med en kraftfullare frontlins med 16MP-foton. Det är inte en kamera att raketera i miljöer med svagt ljus, men i dagsljus kan den leverera riktigt bra bilder.

När det gäller batteriet har tillverkaren utrustat UMIDIGI One med ett 3250mAh-batteri med USB-laddning av typ C.

Andra funktioner

UMIDIGI One har en NFC-anslutning, Bluetooth 4.2, nano SIM-kortplats och fingeravtrycksläsare på en av sidorna. Den stöder också Dual 4G VoLTE-nätverk, Dual WiFi (2.4G + 5G) och har en stereohögtalare som enligt tillverkaren erbjuder med en maximal volym två gånger högre än genomsnittet.

Du kan se en kort videopresentation av UMIDIGI One här:

Pris och tillgänglighet

UMIDIGI One har för närvarande ett pris på 139,99 dollar, cirka 123 euro att ändra, på GearBest. UMIDIGI One Pro är något dyrare med ett pris på cirka 150 euro.

Till förmån : Utmärkt design, stor skärm med hack, bra processor och mer än acceptabel kamera. Bra ljud. NFC-anslutning.

Mot : Skärmupplösning, utan att vara en tung terminal, förstår vi inte så bra varför den är 190 gram, med tanke på att batteriet - den vanliga orsaken till viktökningar - inte är så kraftfull.

Kort sagt, en ganska balanserad smartphone på alla sätt och med en prestanda som bekräftar prisvärdheten för den nya terminalen från den asiatiska tillverkaren.

GearBest | Köp UMIDIGI One

GearBest | Köp UMIDIGI One Pro

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found