Så här inaktiverar du popup-aviseringar i Chrome

Pop-ups har alltid varit en olägenhet. Ingen gillar popup-fönster, särskilt om de används för att visa annonser. Med tiden har dessa typer av annonser minskat lite efter lite, även om de nyligen verkar vara tillbaka. De kan muteras, kan vi säga, och är mer outhärdliga än någonsin.

Ja, vänner, nu har popup-fönster utvecklats i form av "aviseringar" och många webbsidor - mer och mer - använder dem för att informera om de nya artiklarna och innehållet som de publicerar. Invasiv reklam som irriterar och ingen vill ha på sina mobiltelefoner eller på sin dator. Allt detta levereras via vår webbläsare, Google Chrome.

Vad är Chrome-aviseringar?

För flera år sedan var webbläsare inte de funktionsrika maskiner vi har idag. Verktygsfält fanns redan, men inget att göra med de "kraftfulla" tillägg och tillägg som vi ser i dagens huvudwebbläsare. Det är rätt folk, webbläsare kan nu göra en hel del "supercoola" saker, inklusive möjligheten att meddela dig om nästan vad du än kan föreställa dig!

Under en tid har vissa webbsidor börjat be oss om tillstånd att visa aviseringar. De är små popup-fönster som visas högst upp i webbläsaren och de liknar bilden nedan.

Detta lilla popup-fönster visas strax under adressfältet och det visas slumpmässigt och utan föregående begäran. I de flesta fallen, det är bäst att klicka på knappen "Att blockera och glöm det. Men det finns tillfällen då det visas när vi försöker aktivera någon konfiguration av webben där vi surfar.

Meddelanden "toast"

Om vi ​​klickar på "Tillåta”Och vi aktiverar den här typen av aviseringar, vi möjliggör det som kallas aviseringar "toast" (bokstavligen, "rostat bröd" av engelska). Dessa "tostadas" är korta textmeddelanden som visas i en liten ruta eller ett litet fönster och försvinner automatiskt efter ett tag.

Chrome toast-meddelanden kan vara riktigt robusta och visar text, men också bilder, ikoner och knappar, bland andra element.

Ett exempel på den goda användningen av denna typ av anmälan finns på webbplatser som Keepa. En sida som använder Chromes anmälningssystem för att spåra artiklar på Amazon och meddela oss när de sjunker i pris. Hittills är allt korrekt. Funktionellt och praktiskt i bästa fall.

Keepa, en webbplats som använder toastaviseringar på ett intelligent sätt.

Problemet finns när alla portaler, nyhetssidor och bloggar börjar missbruka dessa typer av meddelanden för att smyga skräppost. Personligen tror jag att det finns bättre sätt att hålla dina läsare informerade. Naturligtvis är det ingen tvekan om att de inte hjälper till att förbättra anseendet för sidorna som använder det på ett missbruk och felaktigt sätt.

Så här blockerar du aviseringar som skickas av webbsidor via Chrome

Så småningom kan det hända att vi får riktigt irriterande meddelanden från webbsidor som vi har besökt tidigare. Det händer vanligtvis för vi har aktiverat aviseringar av misstag, och om vi inte inser det, kan vi misstänka dem för reklam eller till och med ett virus.

Lyckligtvis har den en enkel lösning. Vi måste bara blockera toastaviseringar från den webbplatsen i Google Chrome-inställningar.

Inaktiverar popup-meddelanden på Android

För att eliminera dessa obehagliga meddelanden från webbläsaren på vår mobiltelefon öppnar vi Chrome, vi går till "Miljö"Och klicka på"Meddelanden”.

Här rullar vi och går ner till avsnittet "Webbplatser”. Vi ser en lista över sidor som vi har besökt, och de som har aviseringar aktiverade kommer att visas med motsvarande ruta markerad.

För att inaktivera aviseringar avmarkerar du bara den här rutan. Meddelanden slutar automatiskt visas på vår smartphone. Så enkelt som det.

Så här inaktiverar du aviseringar från skrivbordsversionen av Chrome

Om vi ​​använder Chrome på en dator eller stationär dator är stegen som ska följas för att blockera aviseringar ganska lika:

  • Vi öppnar webbläsaren, klickar på inställningsmenyn och klickar på "Miljö”.

  • Vi går ner till slutet av sidan och klickar på "Avancerad konfiguration”.
  • I avsnitt "Sekretess och säkerhet"Vi väljer"Webbplatsinställningar”.

  • Vi klickar på "Meddelanden”.

  • Här hittar vi en lista över alla webbplatser vars meddelanden vi har blockerat eller tillåtit. Vi går ner till avsnittet "Tillåta", Klicka på rullgardinsmenyn för webbplatsen som vi vill inaktivera och klicka på"Att blockera”.

Efter detta bör vi sluta få alla dessa Chrome-toastaviseringar, och det skulle inte finnas några större problem. Vi kan nu njuta av ett renare och mer avslappnat gränssnitt igen. Och om det händer oss igen, vet vi nu att du alltid kan gå tillbaka genom att följa stegen vi just diskuterade. OK!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found