Så här får du lösenordet från en WiFi med CMD-kommandon

Ibland kommer vi inte ihåg WiFi-lösenord. Det är normalt. Med tanke på att när vi har angett lösenordet för första gången ansluter enheten automatiskt vid på varandra följande tillfällen, är det troligt att vi kommer att glömma bort det. I dagens inlägg kommer vi att se hur vi snabbt kan komma åt det i Windows 10 genom att använda MS-DOS-kommandon i CMD.

Vad är en WLAN-profil?

Vissa användare använder komplexa lösenord som består av slumpmässiga tecken, symboler och siffror. Andra håller helt enkelt fast med standardlösenordet när vi konfigurerar routern för första gången. I något av dessa två fall är lösenord vanligtvis ganska svåra att memorera.

Detta kan bli ett drama om vi tappar papperet där vi har skrivit lösenordet, vi glömmer det eller helt enkelt inte vill ändra det befintliga WiFi-lösenordet. För dessa situationer finns det som kallas WLAN-profilen, en insamling av data som hjälper oss att komma ut ur gräsmyran på det mest praktiska sättet.

En WLAN-profil skapas när en användare anger WiFi-referenser och en trådlös anslutning har lyckats upprättas. Profilen för det WiFi-nätverket inkluderar viktiga data som nätverksnamn, inställningar och lösenord.

Vad vi ska göra nästa är att komma åt dessa data via kommandorader. Denna metod fungerar oavsett om vi är anslutna till nämnda WiFi-nätverk eller inte. Det räcker att det har varit en lyckad anslutning minst en gång för att åtkomstdata ska spelas in.

Så här hittar du lösenordet för ett WiFi-nätverk via MS-DOS-kommandon (CMD)

För att få lösenordet för ett WiFi som vi har glömt genom kommandon på en Windows-dator är det första vi måste göra att öppna ett kommandotolkfönster.

  • Vi trycker på Windows-tangenten + R, vi skriver "cmd" och vi trycker på enter. Vi kan också skriva samma kommando i Cortana.

  • Vi skriver följande kommando (utan citat): "netsh wlan visa profil

  • Nu skriver vi följande kommando och ersätter WIFI med namnet på det WiFi-nätverk som intresserar oss: "netsh wlan visa profil WIFI-tangent = rensa

  • Om vi ​​har angett kommandot korrekt kommer systemet att visa oss alla data som är associerade med WLAN-profilen för den WiFi-anslutningen, inklusive lösenordet. Vi hittar detta i avsnittet "Säkerhetsinställningar”.

Som du kan se är det en mycket enkel metod att komma ihåg glömda eller gamla lösenord, samt en utmärkt informationskälla om vilken typ av trådlöst nätverk vi använder.

Om du tyckte att det här inlägget var användbart eller intressant, tveka inte att gå igenom kategorin Windows, där du hittar en bra handfull liknande artiklar ganska nyfiken.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found