Hur man tar bort rootbehörigheter från en Android-enhet - The Happy Android

Om vi ​​har en rotad Android-mobil eller surfplatta och vi funderar på att sälja den, är det lämpligt att ta bort rotbehörigheterna. Numera fungerar vissa appar som Netflix inte på rotade enheter, så där kan vi också ha en bra anledning att agera. Det är något som händer regelbundet i många kinesiska TV-lådor, som redan är fabriksrotade. Lösningar?

Idag ska vi titta på ett par enkla metoder för att ta bort Android-superanvändarbehörigheter. Om du är intresserad, fortsätt läsa eftersom det här kan vara riktigt bra för oss.

För den här handledningen ska jag ångra root-behörigheterna för en Oukitel Mix 2, men exemplet kan i allmänhet överföras till andra Android-enheter på marknaden. Vi måste också klargöra att varje terminal är en värld, så det kanske inte fungerar i vårt specifika fall och vi måste leta efter andra alternativ till ta bort roten.

Det är vad dessa saker har ... ta aldrig någonting för givet förrän du ser det med dina egna ögon, men, ja. Låt oss gå till trubbel!

Vilka är konsekvenserna av att rota?

Faktumet att ta bort roten som sådan har ingen påtaglig konsekvens som kan leda till att systemet eller applikationerna fungerar. Utöver, ja, konsekvenserna av att tidigare ha rotat vår Android.

  • Terminalgarantin upphävs. Detta inträffar hos de flesta tillverkare (OEM), men det finns också andra, som OnePlus, som fortsätter att stödja rotade telefoner.
  • Många åtgärder som utförs med root är irreversibla. Om vi ​​har raderat eller modifierat en viktig fil från systemet kommer vi inte att kunna återställa filen igen genom att ångra rotprivilegierna.

Det bör klargöras att om vi har en Samsung-telefon, det rekommenderas inte att vi försöker ta bort Knox innan du tar bort roten. Förutom att äventyra enhetens integritet tjänar denna åtgärd för närvarande inte längre till att återställa blixträknaren till noll.

Som de säger från AndroidPit har flashräknaren länge varit en hårdvara (en säkring som brinner). Därför kan du inte ångra eller återställa räknaren. Följaktligen finns det inget sätt att undvika att förlora din garanti i denna typ av situationer.

Så här tar du bort rootbehörigheter från en Android-terminal

Det renaste och säkraste sättet att ta bort rotbehörigheter från en Android-enhet är med Super SU-appen. Det här är det program som vanligtvis används för att hantera root-behörigheterna för en terminal, och det tjänar också till att avinstallera eller inaktivera dessa administratörsbehörigheter.

Troligtvis har vi redan appen installerad på telefonen eller surfplattan, men om inte, kan vi fortfarande ladda ner den från Uptodown (APK), den officiella ChainFire-webbplatsen (ZIP) eller XDA-utvecklare (HÄR).

När vi har allt klart måste vi bara gå till SuperSU-inställningarna "Inställningar -> Fullständigt raderat”Och klicka på“Fortsätta”I varningsmeddelandet som kommer att visas nästa. För att slutföra måste vi bara starta om telefonen och det är det.

Alternativ: ta bort roten genom att avinstallera filer för hand

Om detta inte fungerar för oss kan vi alltid använda metoden gamla skolan- Ta bort filerna som utgör superanvändarens behörigheter för hand. Denna process är mer känslig och rekommenderas endast om vi vet mycket väl vad vi gör.

För att genomföra det måste vi bara använda en filhanterare och radera vissa filer för hand.

  • / system / bin / su
  • / system / xbin / su
  • /system/app/superuser.apk

Beroende på vilken applikation vi använder för att hantera roten kan namnet på APK variera något. Vi måste bara leta efter det i / system / app / mappen.

Alternativ # 2: använd en universell rotavinstallationsinstallation

Normalt gillar jag inte att rekommendera den här typen av "universella" verktyg, eftersom de misslyckas mer än ett tivoli. När det gäller Impactor Unroot har den ett ganska positivt betyg på Google Play (långt över andra liknande) och det verkar som ta bort roten ganska bra.

Om vi ​​är intresserade av att prova den här typen av lösning är Impactor applikationen att utan tvekan försöka.

Ladda ner QR-kod Impactor Universal Unroot Developer: Andrea Cioccarelli Pris: Gratis

Inget av detta fungerar? Installera om lager-ROM

Om inget av detta hjälper oss att ta bort enhetens rot är det sista alternativet att installera om fabriksprogramvaran. För detta måste vi söka och ladda ner den officiella firmware för vår terminal, ansluter via USB till PC för att blixt.

Detta är en process som varierar beroende på enhet, så det är bäst att göra en Google-sökning för hur man installerar den officiella ROM-enheten för XXX-terminalen. Eller ta en titt på XDA-utvecklarforumet, en av de mest pålitliga källorna för denna typ av aktivitet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found