10 alternativ till WhatsApp som respekterar din integritet

Alla vet att WhatsApp-konversationer är skyddade med end-to-end-kryptering. Men detta räcker inte för att förhindra vår integritet äventyras, eftersom WhatsApp som bekant kommer att börja visa annonser snart. Allt detta utan att ta hänsyn till all personlig information som appen kan lagra och dela med Facebook.

Datautvinning är en mycket saftig inkomstkälla gillar att låta det passera precis så. Sedan grundarna av WhatsApp lämnade företaget "av etiska skäl" har Facebook inte slutat peka i den här riktningen för att tjäna pengar på en applikation som, oavsett hur mycket de målar den annorlunda, fortfarande är ekonomiskt bristfällig.

De bästa säkra meddelandeprogrammen: 10 alternativ till WhatsApp som respekterar deras användares integritet

Låt oss komma ihåg att WhatsApp har miljarder användare och att underhållet av dess servrar inte borde vara billigt exakt! Därefter presenterar vi 10 säkra meddelandeprogram överlägsna WhatsApp, åtminstone när det gäller integritet.

Telegram

Telegram är förmodligen det mest kraftfulla alternativet till WhatsApp som vi kan hitta idag. Till att börja med erbjuder den mycket liknande funktioner, såsom integrerade röst- och videosamtal, samt klistermärken, emojis, bots, gruppchattar och de berömda Telegram-kanalerna.

Men Telegram är inte bara en mobilapp: den finns också i en stationär version för Windows, Linux och Mac, och den har till och med en webbversion för webbläsare. Naturligtvis erbjuder det kryptering från slut till slut och respekterar din integritet eftersom den inte kan vara annorlunda.

Relaterat: 10 skäl till att du borde gå telegram just nu

Ladda ner QR-kod Telegram Utvecklare: Telegram FZ-LLC Pris: Gratis

KIK Messenger

Kik har fått ett ganska olyckligt rykte de senaste åren som en app som används av sina användare för att sextra, köpa och sälja olagliga produkter och alla typer av olagliga aktiviteter. Men det bevisar bara en sak, och det är en meddelandeplattform som respekterar integritet som ingen annan app på marknaden.

Detta är en helt gratis chattapplikation som inte lagrar vårt telefonnummer: vi kommunicerar bara med användarnamn. Vad mer, alla meddelanden sparas lokalt, i telefonens interna minne. Således lämnar vi integritetsfrågan helt i våra händer. Kik är därför en applikation som är praktiskt taget okontrollerbar av externa agenter. Perfekt för dig som vill ha maximal integritet.

Ladda ner QR-kod Kik Utvecklare: Kik Interactive Price: Gratis

Wire - Secure Messenger

Som namnet antyder är Wire en säker meddelandeapp. Skapat av Skype medgrundare Janus Friis, det erbjuder meddelandekryptering och en av de mest attraktiva designerna på senare tid.

Applikationen kräver att ett telefonnummer eller ett e-postmeddelande ska användas, men delar det inte med andra användare, som vi bara kommunicerar med via ett alias. En annan fördel är att det låter dig skapa meddelanden som automatiskt förstör efter en viss tid.

Ladda ner QR-kod Wire • Secure Messenger-utvecklare: Wire Swiss GmbH Pris: Gratis

Threema

Threema är en av de mest framträdande säkra meddelandetjänsterna för Android. Dess filosofi syftar till att upprätthålla användarnas integritet:

  • Den är utformad för att lagra så lite data som möjligt på sina servrar.
  • Grupp- och kontaktlistabonnemang hanteras lokalt på användarens telefon.
  • Meddelandena raderas omedelbart från servern när de har levererats till mottagaren.
  • Lokala filer i internminnet lagras krypterade.

Dessutom är all kommunikation i Threema krypterad från slut till slut, vare sig det är chattar, röstsamtal, gruppchattar, multimediafiler och till och med statusmeddelanden. En utmärkt tjänst, som till och med är en betald app, har mer än 1 miljon installationer och en av de bästa betyg på Google Play på den här listan.

Ladda ner QR-kod Threema. Säker och privat budbärare Utvecklare: Threema GmbH Pris: 3,99 €

Wickr mig

De säger att Wickr Me är den föredragna meddelandeprogrammet för journalister och politiska ledare som vill hålla sina privata angelägenheter privata, värt redundansen. Precis som WhatsApp använder Wickr Me vårt telefonnummer för att logga in, och det har också de klassiska klistermärkena och uttryckssymbolerna.

Men där slutar likheterna med WhatsApp. Wickr registrerar inte vår kontaktlista på sina servrar, sparar inte metadata och raderar "oåterkalleligt" våra meddelanden från dess servrar när vi begär det. Det är gratis, annonsfritt och erbjuder en utmärkt krypteringsnivå. Vad mer kan du önska?

Ladda ner QR-kod Wickr Me - Private Messenger Utvecklare: Wickr Inc Pris: Gratis

Riot.im

Riot är en kommunikationsapp fokuserad på chattrum, gruppsamtal och andra storskaliga interaktioner. I praktiken fungerar Riot som en utmärkt meddelandeplattform med integritet som den centrala axeln. I själva verket är det en öppen källkodsapplikation, vilket innebär att den alltid förbättras för maximal säkerhet.

Dina bästa tillgångar till förmån för integritet:

  • Det är inte nödvändigt att koppla ett telefonnummer för att använda det.
  • End-to-end-kryptering.
  • Kontroll över meddelanden som kan och inte kan ses av nya användare som kommer in i chattrummen.
  • Den är baserad på Matrix-protokollet, som har ett utmärkt rykte som en säker kommunikationsplattform.

På gränssnittsnivån har den en viss luft till WhatsApp, vilket gör att vi inte märker för mycket förändring om vi bestämmer oss för att överge WhatsApp och göra språnget till Riot.

Ladda ner QR-kod Element Secure Messenger (Riot im) Utvecklare: Vector Creations Begränsat pris: Gratis

Signal

Singal är en slags öppen källkodklon baserad på Telegram, därför kommer vi att se flera likheter mellan båda apparna. Det erbjuder privat kommunikation baserat på vårt telefonnummer, även om det endast används som användaridentifierare.

Med Signal kan vi skapa grupper, skicka massmeddelanden och i slutändan mer eller mindre samma som med Telegram, men ur ett mer öppet perspektiv, eftersom låter vem som helst verifiera dess säkerhet genom att granska koden.

Ladda ner QR-kod Signal - Private Messaging Developer: Signal Foundation Pris: Gratis

Anthox

Antox är en säker meddelandeapp som använder Tox-protokollet, som är Peer to Peer (P2P), att chatta med andra människor. Ett bra sätt att se till att ingen lyssnar på våra samtal.

Den enda "nackdelen" vi kan hitta är att det är ett program som fortfarande finns i beta. Hur som helst, även om det fortfarande är under utveckling, är det ett bra alternativ till WhatsApp om det vi letar efter är en mycket högre integritet.

Ladda ner QR-kod Antox Developer: The Tox Project Pris: Gratis

Kontalk

Kontalk är en annan säker meddelandeapp, som i det här fallet baseras på de öppna standarderna XMPP och OpenPGP, vilket innebär att vi kan använda vår egen server.

Den använder end-to-end-kryptering, med en krypteringsmetod som är irreversibel. Det är också gratis, öppen källkod, och dess källkod finns tillgänglig på Github, så att vi kan studera dess säkerhet och förbättra den. En transparent applikation som få andra.

Ladda ner QR-kod Kontalk Messenger Utvecklare: Kontalk devteam Pris: Gratis

LINJE

En av WhatsApps största konkurrenter, och samtidigt en av de minst kända. LINE är en snabbmeddelandeapp av japanskt ursprung som erbjuder en kraftfull uppsättning funktioner. Gruppsamtal, tusentals klistermärken (i detta är de år före alla andra liknande appar) och ett mycket anpassningsbart gränssnitt. Särskilt förbrukar det också mindre data under samtal. Inte dåligt!

LINE har end-to-end-kryptering, och även om vissa tjänster av funktionella skäl behöver tillgång till kontaktlistan eller platsen, är allt detta valfritt. Vad mer, all data som skickas till LINEs servrar är krypterad. Som en extra kommentar att vi också kan ställa in timers för att radera våra meddelanden från LINE-servrarna efter en viss tid.

Ladda ner QR-kod LINE: Ring och sms gratis Utvecklare: LINE Corporation Pris: Gratis

Personligen har jag använt LINE regelbundet i flera år, och sanningen är att det är en av mina favoriter på estetisk och visuell nivå. Tappa inte ur sikte!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found