MT65xx / MT67xx USB VCOM-drivrutiner: Nedladdnings- och installationshandledning

Ett stort antal smartphones använder processorer Mediatek. Detta betyder att för att vi ska kunna flasha och installera ROM-skivor i terminalen måste vi installera motsvarande CPU-drivrutiner. Viktigt för vår dator att korrekt upptäcka telefonen via USB.

Blixten kommer att göras med applikationen SP Flash Tool. Ja, efter ladda ner och installera drivrutinerna MT65xx eller MT67xx, beroende på vår CPU-modell.

MT65xx / MT67xx Hämtning av drivrutiner

Vi kan ladda ner MT65xx / MT67xx USB VCOM-drivrutinerna direkt i RAR-format från följande direktlänkar:

 • MT65xx USB VCOM-drivrutiner (direkt nedladdning)
 • MT67xx USB VCOM-drivrutiner (direkt nedladdning)

När vi väl har dem i vårt ägo kommer vi att fortsätta med installationen.

Installationshandledning för Mediatek-drivrutiner

Innan du börjar är det viktigt att klargöra att detta är en process som kräver lite tålamod. Ta ett glas din favoritdryck och gör dig redo att spendera lite rolig tid framför datorn.

Självstudien är inriktad på Mediateks drivrutiner, men sanningen är att vi kan tillämpa samma procedur för manuell installation av alla andra typer av enhetsdrivrutiner på vår dator.

Steg 1: Ta bort alla tidigare drivrutiner

Det första är att se till att vi inte skapar någon typ av konflikt med de drivrutiner som vi ska installera. För att göra detta kommer vi att kontrollera att vi inte har någon annan Mediatek-drivrutin installerad på datorn:

 • Ladda ner appen USBDeview och kör den. Detta program visar en lista över alla drivrutiner som är installerade på datorn och låter dig avinstallera dem en efter en.
 • Om vi ​​hittar någon förare relaterad till Mediatek, avinstallera det genom att högerklicka och välja "Avinstallera valda enheter”.
 • Starta om datorn.

Steg 2: Installera MTxxxx förladdningsdrivrutiner

Nu kommer vi in ​​i mjöl direkt. Vi packar upp drivrutinerna som vi har laddat ner ovan (MT65xx eller MT67xx beroende på vår terminal) och kör "InstallDriver.exe"som administratör.

Därefter öppnar vi enhetsadministratör Windows, vi klickar på namnet på datorn (objektet från vilket alla enheter, bildskärmskort, nätverkskort etc. hänger) och vi kommer att “Åtgärd -> Lägg till äldre hårdvara”.

 • Klicka på "Nästa"Och"Installera maskinvara manuellt vald från en lista (avancerad) ".
 • Vi lämnar märkta "Visa alla enheter"Och välj"Nästa”.
 • Vi ska "Disk"Y"Undersöka”.
 • Hitta drivrutinsmappen och leta reda på filerna inf Y usb2ser_Win764.inf. Om du har en dator med Windows 7 högre, finns de i mappen Win7.
 • Om din dator är 32-bitars markerar du filen inf. Om det är 64, då usb2ser_Win764.inf.
 • I nästa fönster väljer du "Mediatek PreLoader USB VCOM-port"Y"Nästa”.

 • Om allt har gått OK visas ett meddelande som indikerar att hårdvaran var korrekt installerad.

När vi installerar drivrutinen får vi ett kodfel 10. Detta är ett normalt fel eftersom certifikatet inte är digitalt signerat.

Vid den här tiden skulle vi redan ha drivrutinerna installerade, och vi kan börja blinka terminalen med SP Flash Tool och vår favorit-ROM, installera en anpassad återställning etc.

Steg 3: SP Flash Tool upptäcker fortfarande inte enheten?

Om systemet fortfarande inte upptäcker terminalen installerar vi också drivrutinerna "MediaTek DA USB VCOM-port”. I princip med att ha "Mediatek PreLoader USB VCOM-port ” Det borde vara tillräckligt, men det finns fall där det krävs att installera fler drivrutiner. Vi kan lägga till dem en efter en tills vi installerar alla tillgängliga, om det behövs.

Det är en process som beroende på allt skräp som vi har installerat på datorn kommer att kosta oss mer eller mindre att genomföra, men utan tvekan kan det uppnås.

Ett sista tips

Om du inte kan se ljuset i slutet av tunneln och datorn inte upptäcker enheten på något sätt är följande bra att vidta:

 • Gå in i Windows-användarkonfigurationspanelen och skapa en ny användare med administratörsbehörighet.
 • Stäng din nuvarande session och logga in med den nya användaren som du just registrerade.

På det här sättet, du kommer att ha en ren session, utan tillfälliga filer eller möjliga fel som genereras av kvarvarande filer eller konfigurationer. Upprepa sedan installationsprocessen från början.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found