Så här skapar du en lokal användare utan tillhörande e-post i Windows 10

Om vi ​​är vana att arbeta med lokala användarkonton i Windows , den nya versionen av Microsofts operativsystem gör det inte lätt för oss. Det är uppenbart att Windows 10 är utformat för att fungera med ett associerat e-postkonto (och det är @ outlook.com bättre), eftersom du på detta sätt kan komma åt Windows-butiken och använda dess tjänster i molnet. Men för de av oss som bara vill ha en lokal användare, inga krusiduller, de gör det inte lätt för oss. Gränssnittet för hantering av användarkonton har ändrats, folkens.

  • Vi kommer inte längre att kunna hantera användare från kontrollpanel. Det alternativet har helt enkelt tagits bort.
  • I panelen Laghantering Vi hittar inte heller något avsnitt för att hantera behörigheterna och grupperna för de lokala användarna av teamet.

Från och med nu går allt genom instrumentpanelen Miljö från Windows 10.

Så här skapar du ett lokalt användarkonto i Windows 10

Att skapa ett lokalt användarkonto i Windows 10 är inte komplicerat, men det är sant att det inte är intuitivt. Typjargong har tagits bort Administratörsanvändare, gäst, standardanvändare, etc. och nu är användarna uppdelade i två typer: Familj Y Andra.

Vår ödmjuka lokala användare kommer att vara av typen Andra. Logiskt, eller hur?

Följ dessa steg för att skapa ett lokalt konto:

  • Först går vi till Inställningspanelen. Vi kan klicka på knappen Start och klicka på kugghjulsikon, eller skriv bara Miljö i Cortana.
  • Sedan kommer vi till "Konton”.
  • Klicka på "Familj och andra människor"I sidomenyn och välj"Lägg till en annan person i detta team”.

  • Nu kommer ett nytt fönster att fråga oss e-postkontot att associeras med den nya användaren. Om det vi vill är att skapa ett konto utan tillhörande e-post, välj bara "Jag har inte inloggningsuppgifterna för den här personen”.

  • Systemet ger oss möjlighet att skapa ett nytt Microsoft-e-postkonto. Du kan säga att killarna från Redmond är insisterande. Eftersom vi i det här fallet inte vill skapa ett e-postkonto kommer vi att klicka på "Lägg till en användare utan ett Microsoft-konto”.

  • Nu ja, vi måste bara ange användarens namn som vi vill skapa och ett lösenord för att komma åt systemet. När detta är klart kommer vi att klicka på "Nästa”Och vi har skapat vår önskade nya användare.

Vad tycker du om det här nya användarhanterings- och administrationssystemet i Windows 10? Jag har en känsla av att Microsoft försöker se mer och mer ut som andra system som Android, där det är praktiskt taget viktigt att ha ett associerat e-postkonto. Även om det är helt legitimt och har många fördelar, verkar det som om det i det här fallet åtminstone bara hindrar en uppgift (skapandet av lokala konton) som hittills var mycket lättare att genomföra. Vad tror du?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found