Hur man skapar en "OK Google, jag arresteras" genväg på Android

På grund av de många antirasistiska protesterna som pågår i USA och deras efterföljande bråk med orden, har en iPhone-användare utvecklat en automatisk enhet för iOS som tillåter spela in all mobil interaktion med mobilen med mobilenpolis, ladda upp videon till molnet och informera en betrodd kontakt.

Denna automatisering är inte något nytt, eftersom den skapades 2018, men det är nu som den har blivit riktigt populär. För att konfigurera det är det nödvändigt att installera appen "Genvägar" för enheter med iOS 12.0 senare och göra relevanta justeringar. Finns det något sådant som Android?

Hur man skapar en "OK Google, jag arresteras" -rutin på Android

När det gäller Googles operativsystem kan vi skapa avancerad automatisering med applikationer som IFTTT eller Tasker, men för bara några dagar sedan skapade en Reddit-användare från Android-communityn en rutin för Google Home vilket mycket väl kan uppfylla samma mål: spela in en video om vårt eventuella gripande, ladda upp det till Google Foto och meddela en av våra kontakter med ett textmeddelande.

Dess konfiguration är väldigt enkel och görs enligt följande:

 • Öppna Google Home-appen (om du inte har den installerad än kan du ladda ner den från Google Play Butik).
 • Klicka på knappen "Rutiner -> Hantera rutiner -> Lägg till en rutin”.

 • På landet "När", Vi väljer"Lägg till kommandon"Och vi skriver texten"De arresterar mig”. Detta kommer att vara kommandot som aktiverar rutinen. Om vi ​​föredrar kan vi använda någon annan fras, som "De kommer att stoppa mig”, “Polisen har stoppat mig"Eller liknande.
 • Tryck "Att acceptera”.

 • På landet "Assistenten", Välj"Lägg till åtgärd”.
 • Från fliken "Kontrollera populära aktier", Under avsnittet"Kommunikation"Markera rutan"Skicka ett textmeddelande”Och klicka på kugghjulsikonen som du ser bredvid den.
 • I det nya fönstret anger du det telefonnummer du vill skicka meddelandet till och lägger till önskad text, till exempel ”Polisen har precis stoppat mig och jag spelar in det med min mobil, logga in på mitt Google Photos-konto för att titta på video".
 • Tryck "Att acceptera”.

 • Från samma flik "Kontrollera populära aktier", Under avsnittet"Dina enheter"Markera rutan"Sätt tystnaden på telefonen”.
 • Markera sedan även rutan "Justera medievolymen”Och klicka på kugghjulsikonen för att minska volymen till noll.

 • I nästa steg, i det övre området på skärmen, bredvid "Lägg till åtgärd", klicka på "Lägg till”. Välj "Under guiden"Lägg till åtgärd", Ange kommandot"Ställ in skärmens ljusstyrka på 0”Och klicka på“Lägg till”.

Slutligen lägger vi till två nya åtgärder: aktivera läget "stör inte" och spela in videon i fråga.

 • Under fältet "Assistenten" klicka igen på "Lägg till åtgärd"Och skriv in kommandot"Aktivera stör inte”. Ge till "Lägg till”.
 • Upprepa sedan samma process: klicka på "Lägg till åtgärd" och skriv den här gången kommandot "Spela in selfievideo”. Ge till "Lägg till”.
 • Klicka slutligen på knappen "Ha kvar”Så att rutinen är registrerad i Google Home-appen och kan åberopas via Google Assistant.

Härifrån kommer rutinen att vara konfigurerad och redo att användas. När vi behöver det måste vi bara starta röstkommandot "OK Google, jag arresteras" och assistenten skickar standardtexten till den valda kontakten, sänker volymen till noll och sätter telefonen tyst. Då minskar skärmens ljusstyrka till ett minimum, aktiverar "Stör ej" -läget och startar videoinspelningen från telefonens främre kamera.

Saker att tänka på

För att denna rutin ska fungera korrekt, se till att både Google-appen och Google Home-appen de har alla nödvändiga behörigheter (åtkomst till kameran, kontakter etc.). Du kan hantera behörigheterna för dessa applikationer genom att öppna Android-inställningarna och öppna menyn "Applikationer", välja appen och gå till avsnittet "Behörigheter".

Likaså, se till att ge åtkomst till Google Foto till din betrodda kontakt (om inte, kommer de inte att kunna se videon du just laddade upp). Det rekommenderas också att vi konfigurerar Google Foto så att de också synkroniseras med hjälp av dataanslutningen (annars laddas videon bara upp när vi är anslutna till ett Wi-Fi).

När det gäller själva inspelningen är det i vissa länder inte tillåtet att spela in polisen, i andra är det, men de måste informera eller få sitt samtycke etc. Därför görs inspelningen i den rutin som vi just har utarbetat med den främre kameran för selfies, inte med den bakre kameran, på ett sådant sätt att vi bara spelar in oss själva. I vilket fall som helst är det viktigt att se över vad lagen tillåter i denna typ av situationer. I Spanien, till exempel, som Legálitas förklarar, bryter inte inspelningen av din egen konversation rätten till konfidentialitet för kommunikation, även om de rekommenderar att vara försiktig och inte missbruka inspelningarna.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found