Pipkoder vid datorstart - The Happy Android

När vi startar vår utrustning, BIOS utför vissa kontroller på moderkortet. Och vad är det? BIOS? De BIOS (Basic Input / Output System - Basic Input / Output System) är en mycket enkel programvara som ansvarar för att ladda operativsystemet i datorns RAM-minne och utför också några allmänna kontroller. Om du märker att den avger konstiga pip när du startar datorn ... betyder det att du har problem.

Det antas att det finns en standard för dessa typer av pip eller pipkoder, men jag rekommenderar att du kontrollerar betydelsen av ditt moderkorts signalkoder på tillverkarens webbplats eller liknande, eftersom beroende på vilket företag som tillverkar plattorna betyder det vissa pip kan variera. Vissa brädor är tillverkade av IBM, andra är gjorda av Phoenix, andra är från amerikanska Megatrends etc. och i varje hus kan standarden vara något annorlunda.

I grund och botten är standarden som jag kommenterar följande:

Inget pip: Om du inte hör något pip har du tre möjligheter:

1- Allt är korrekt (vissa moderkort avger inget pip om allt är OK).

2- Den interna högtalaren är felaktig.

3- Moderkortet är trasigt eller det är ett strömavbrott.

Ett kort pip: Det betyder att allt går bra.

Enkel kontinuerlig pip: Strömavbrott. Det kan bero på att moderkortet är felaktigt eller att det inte finns ström till moderkortet.

Kontinuerliga korta pip: Dåligt moderkort.

Ett långt pip: RAM-minnesproblem. Det kan vara skadat eller felplacerat. Försök ansluta den igen till kortet eller byt ut den mot en annan som du vet fungerar.

Ett långt och ett kort pip: Antingen är det ett moderkortsfel eller ett BIOS (ROM) -fel. Om du tror att det kan vara ett fel i BIOS kan du försöka uppdatera det.

Ett långt och två kort pip: Grafikkortfel. Det kan vara så att grafen är dåligt ansluten, att porten är felaktig eller att själva grafen är trasig.

Två långa pip och en kort: Det gick inte att utföra bildsynkronisering.

Två korta pip: Minnesparitetsfel. Idag förekommer inte dessa typer av fel. Du ser, tidigare använde datorer som använde RAM-minne i modulerna två och två, modulerna var alltid parvis. Tja, det här felet betyder att det finns ett fel i den parningen.

Tre korta pip: Fel i de första 64 Kb RAM-minnet.

Fyra korta pip: Timer- eller motfel.

Fem korta pip: Processor eller grafikkort blockerat.

Sex korta pip: Tangentbordsfel. Antingen är tangentbordet felaktigt eller så är datorns PS2- eller USB-port trasig.

Sju korta pip: Aktivt AT-processor virtuellt läge.

Åtta korta pip: Video RAM-skrivfel.

Nio korta pip: BIOS RAM-kontrollsummafel.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found