Hur du uppdaterar och vitaliserar din gamla Android-mobil - The Happy Android

Under tiden med obegränsad konsumentism säljs tekniska framsteg inom telefoni i stor skala. Lager är fyllda med sofistikerade nya mobila enheter nästan dagligen. Varje dag finns det fler och fler modeller vi kasserar genom att bli föråldrade. Så är fallet med Android-mobila enheter, vars uppdateringar snabbt tar sina gamla exponenter ur spelet.

Du behöver inte längre vara en del av denna konsumenttrend. Med några idéer och några knep kan du uppdatera och vitalisera din gamla Android-telefon. Här kommer vi att berätta hur du gör det, vilket förlänger livslängden på din utrustning.

Ge din Android-mobil lång livslängd

Antingen för att du vill spara, eller om du inte vill, eller så kan du köpa en ny enhet. Eller så är du så kopplad till din gamla mobiltelefon att du inte kan bli av med den. Då är den här artikeln något för dig. Det finns många sätt att få det att fungera nästan lika effektivt som när det var nytt. Vad du behöver göra för att ha det gå så snabbt och med samma autonomi som i början är att följa följande steg:

Återuppliva det med en uppdatering

Ge din Android-mobil en andra chans genom att börja med en ny uppdatering. För många är detta fortfarande ett ganska okänt ämne. Om du inte har möjlighet att automatisk programuppdatering, då måste du göra sökningen manuellt själv.

Börja med att skapa en säkerhetskopieringfrån din telefon så att du senare kan återställa allt som är viktigt för dig. Det kanske inte är nödvändigt att tillgripa denna kopia efter Android-uppdateringen, men det är bättre att vara försiktig om något går fel.

Gå sedan till Inställningar i konfigurationspanelen på din mobil. Det meddelar dig att det stöder en ny uppdatering eller inte. Välj där alternativet Uppdatera SW, och bestäm om du gör sökningen manuellt eller automatiskt. Det andra alternativet är att föredra, eftersom det är det enklaste och mest rekommenderade sättet att gå vidare.

Om du upptäcker att din Android inte automatiskt stöder nya uppdateringar, har du fortfarande en sista utväg. Och det här är "rotaden gamla terminalen att installera dig själv en ny ROM och hoppa över begränsningen. Vi varnar dig för att denna procedur kräver arbete och presenterar sina risker. Det är tillrådligt att konsultera en expert innan du gör det själv.

Återställ batteriet

Ett vanligt problem som vi ofta möter efter en tid är minskningen av livslängden på vårt mobilbatteri. Uppdatering och vitalisering av din gamla Android-mobil beror till stor del på Batteri-liv.

Ja jag vet batteriet håller inte på eller laddas som tidigarebör den bytas ut. Dags att installera en ny. Med detta kommer du att återfå din autonomi. Det är möjligt att din mobil inte har ett avtagbart batteri. I så fall är det nödvändigt att använda ett par lämpliga verktyg för att ta bort det från interiören där det är installerat.

När batteriet har bytts ut den ska kalibreras, för att säkerställa att laddningsnivån motsvarar den faktiska användningsenergin och inte stänger av din mobil i förtid. För att göra denna kontroll måste du först ladda batteriet maximalt, upp till 100%. Använd din mobil tills den har laddats ner helt, tvingar fullständig nedladdning tills utrustningen inte längre slås på.

Efter en period på 4 till 5 timmar bör du ladda telefonen igen, som den är. Vänta tills en ny 100% belastning är klar. Nu ska batteriet vara klart att användas i din fulla potential. Med detta har du förnyat livslängden för din mobila enhet. Om du redan har uppdaterat operativsystemet, ditt batteri fungerar mer effektivt.

Nya användningsområden för din mobil

Din Android-mobil kan vara för gammal för att stödja eventuella uppgraderingsmöjligheter. Och mycket mindre är du intresserad av att komplicera dig med att rota det. Om så är falletkan du tänka på andra användningsområden vad kan du ge ditt team en gång omstartad.

Till din förvåning är alternativen många. Tänk på att ge din terminal ett nytt liv istället för att bara kasta bort det. Gör det, från en säkerhetskamera för videoövervakning, till din anslutningspartner med Google Home. Här är fler idéer om hur du uppdaterar och vitaliserar din gamla Android-mobil.

Videoövervakning

Det räcker att placera den i en fast strategisk punkt med videokameran aktiverad. Installera bara en av de olika applikationer för videoövervakning tillgänglig för Android. Börja spela in i realtid och få tillgång till din säkerhet på distans.

På samma sätt kan du använda samma princip att se över din bebis när han sover ensam i sitt rum. Dessutom kan du använda din mobil för att prata med honom på avstånd och lugna honom med avslappningsmusik och bilder.

Du kanske är intresserad av:Hur man upptäcker övervakningskameror med din mobil

Tillbehör för din dator

Försök att ansluta den till din dator och använd din gamla mobil som alternativt tangentbord eller mus. Ladda ner någon av Android-applikationerna för detta ändamål och använd din enhet på distans via en WiFi- eller Bluetooth-anslutning.

Fjärrkontroll för din TV

Om din fjärrkontroll inte fungerar av någon anledning kan du alternativt ställa in din gamla Android-mobil till att fungera som en ersättningsfjärrkontroll.

Återigen kräver det att du installerar en applikation för detta ändamål. När du väl är installerad och har anslutit både mobilen och din TV till samma trådlösa nätverk eller via en infraröd sensor. Njut av din TV från soffan eller sängen med hjälp av din gamla smartphone. För mer information, kolla in inlägget «Hur du använder din smartphone som en universell fjärrkontroll»

Fler idéer till din gamla Android-mobil

Om ovanstående idéer inte uppfyller dina behov, tro att det fortfarande finns andra mångsidiga och alternativa metoder. På något sätt kommer du att kunna återuppliva och återanvända din smarta utrustning innan du ger upp den för alltid.

Du kan reservera den för att endast använda den som GPSspeciellt för att vägleda dig när du kör ditt fordon. Ett annat alternativ är att ha det inom räckhåll i ditt vardagsrum eller rum som Mediaspelare. Det kommer att leva upp dina utrymmen med musik och video.

Gamla bildramar är föråldrade med sitt enda stillbild. Istället kan du använda din gamla mobil som fotoramoch därmed kunna återuppleva minnen ofta från vardagsrumsbordet.

Om du fortfarande vill fler idéer, kan du göra din gamla mobil till en retrokonsol, en smart väckarklocka, en övervakningsenhet för din fysiska aktivitet eller ett verktyg för att ställa in dina musikinstrument.

Bestäm vilken ny användning som är bäst för dig och förläng din smartphons livslängd. Du behöver inte längre säga adjö till din gamla smartphone med nostalgi och ånger. Följ dessa idéer för att uppdatera och återuppliva din gamla Android-mobil, så ser du en helt ny värld av applikationer som du kommer att öppna.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found