Hur man förvandlar vår smartphone till en videoövervakningskamera - The Happy Android

I flera år har varje mobiltelefon införlivat en kamera som vi kan använda för att ta bilder och spela in den udda videon. Så varför inte gå lite längre? Om vi ​​har ett företag eller bara vill kontrollera om vårt nyfödda barn är perfekt i sitt rum, skulle en liten IP-webbkamera vara bra för oss. Varför inte använda vår gamla smartphone för detta ändamål? Det är! I inlägget ska jag se hur vi använder vår smartphone som en videoövervakningskamera.

Minimikrav

  • Ha en internetanslutning.
  • Installera gratis IP-webbkameraprogrammet för Android (för iOS kan du använda IP Cam-appen som har samma funktioner).

Hur fungerar det?

I dagens inlägg kommer vi att fokusera på Android-versionen. Om du har en iPhone är IP Cam-appen väldigt lik.

Det första är installera och kör IP Webcam-appen på den enhet som vi ska använda som övervakningskamera.

Vi kommer att se en meny där vi kan konfigurera olika alternativ, såsom videokvalitet, mörkerseende, ljud, lokal eller internetsändning etc. För att börja sända, klicka bara på “Starta servern”.

Klicka på "Start server" för att börja sända

Från och med nu kommer vi att kunna komma åt och konsultera allt som kameran spelar in. Om vi ​​är hemma eller i samma nätverk kan vi komma åt lokalt, men om vi är borta måste vi komma åt via molnet. Hur? Klicka bara på ikonen "Hur loggar jag in?”Att få åtkomstdata.

  • Om vi ​​kommer från vårt hemnätverk måste vi välja "Anslut direkt”. Ett meddelande kommer att visas med IP-adressen som vi måste skriva i webbläsaren på alla hemapparater för att visa inspelningen i realtid.
  • Om vi ​​vill komma åt från internet, oavsett var vi befinner oss, måste vi välja "Använda Ivideon”. Tänk på att vi först måste registrera oss på Ivideons webbplats, eftersom det är en funktion som kräver registrering.
Genom att klicka på "Hur ansluter jag?" vi kan få åtkomstdata till webbkameranMeny där vi kan välja typ av anslutning: från samma nätverk eller via internet
  • När vi har anslutningsdata måste vi bara öppna en webbläsare, ange webbadressen och välja video- och ljudåtergivaren för att börja utnyttja vår nya webbkamera.
Tillgång till sändningen är verkligen praktisk och lätt att använda

Som du kan se är det en applikation som inte kräver stora komplikationer och uppfyller dess funktion perfekt. Om vi ​​har en gammal smartphone kan den här applikationen göra vår slitna gadget till en mycket användbar webbkamera och förlänga dess livslängd avsevärt. Länge återvinning!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found