Hur man spelar videospel på KODI med Retroplayer - The Happy Android

KODI är ett multimediecenter med öppen källkod med flera plattformar full av super användbara verktyg. Vi kan inte bara titta på TV via IPTV-tjänster eller titta på filmer online gratis på ett lagligt sätt. Från version 18 (Leia) KODI låter dig också spela videospel, tack vare en ny funktion som heter Retroplayer.

Därifrån kan vi installera olika emulatorer av alla typer av klassiska konsoler och spela med hjälp av ROM-skivor. Vi kan också konfigurera gamepads, så om vi använder KODI från en Android TV Box kan vi spela några bra spel från soffan. Låt oss se hur det fungerar!

Uppdatera KODI till version 18 eller senare

Som vi nämnde i början införlivades Retroplayer i version 18 av KODI. Först och främst, om vi inte har använt applikationen på länge, låt oss komma ihåg det vi måste uppdatera den till den senaste versionen.

Om vi ​​fortfarande inte har KODI på vår dator, mobiltelefon eller TV Box kan vi ladda ner den från den officiella KODI-webbplatsen.

Hur man installerar emulatorerna

Det första steget för att spela retrospel på KODI är att installera en emulator. I det officiella KODI-förvaret hittar vi många klassiska systememulatorer som Sega Megadrive, NES, Super Nintendo, Game Boy, PlayStation, Atari, MAME, Dreamcast, Nintendo DS och många andra.

Vi kan hitta hela listan över emulatorer och installera de som intresserar oss mest från "Inställningar (kugghjulsikon) -> Tillägg -> Installera från förvar -> Speltillägg -> Emulatorer”. I vårt fall ska vi installera Quick NES, en emulator för den klassiska 8-bitars Nintendo.

Hur man ställer in spelkontrollen

Vissa emulatorer fungerar bara med en ratt eller kontroller. Andra, tvärtom, tillåter oss att använda en mus och ett tangentbord i den renaste old-school-stilen. Om vi ​​har en kompatibel gamepad - om möjligt, trådlös - kommer vi att kunna slutföra upplevelsen på bästa möjliga sätt (det är tydligt att saker och ting förbättras mycket med en kontroller).

För att konfigurera gamepad ska vi "Inställningar -> System -> Ingång -> Konfigurera anslutna styrenheter”. Här hittar vi tre typer av kontroller: Xbox, NES och Super NES. Vi klickar på den profil som intresserar oss och vi följer konfigurationsinstruktionerna som vi kommer att se på skärmen, där vi måste trycka på alla knapparna en efter en.

När vi har alla kontroller konfigurerade trycker du på OK för att spara ändringarna.

Hur man laddar ner ROM på KODI

ROM är de digitala kopiorna av spelen som vi skickar till emulatorn så att den kan läsas. Och sanningen är att det finns mycket kontroverser och förvirring om lagligheten hos ROM-skivor. Är de lagliga? Tja ... ja och nej.

Emulatorer använder däremot inte någon egen kod, vilket betyder att de är helt lagliga. Men med ROM är det annorlunda. Som en allmän regel bör vi bara ladda ner ROM-skivor som inte har upphovsrätt, eller som en metod för att skydda kopior av fysiska spel som vi har köpt.

Det kan vara olagligt att ladda ner ROM för ett spel som vi inte äger. Men om vi redan har en fysisk kopia kan användningen av ROM anses vara rättvis användning.

Som ett alternativ kan vi också "rippa" våra egna ROM-skivor med en enhet som Retrode, tack vare vilken vi kan extrahera innehållet i vår patron och ladda ner den till en dator via en USB-anslutning.

I vilket fall som helst kan du hitta massor av public domain-spel på PDRoms eller i denna KODI-forumtråd. För exemplet i denna handledning har vi laddat ner ett hemlagat homebrew-spel som heter D + Pad Hero. Det är ett musikvideospel av typen Guitar Hero för det klassiska NES, och sanningen är att det är ganska framgångsrikt.

Hur man installerar en ROM på KODI

Nu när vi har hämtat ROM-skivan kan vi bara ladda den i emulatorn. För att göra detta öppnar vi KODI-huvudmenyn och går till "Spel -> Lägg till spel”. Klicka på "Bläddra”Och vi väljer den mapp där vi har sparat ROM-skivan. Vi bekräftar genom att välja "Okej”.

Därefter öppnar vi den mapp som vi just har valt och vi anger tills vi laddar spelfilen. I det här fallet, eftersom det är ett NES-spel, har filen som vi måste öppna ett ".NES" -tillägg.

Därefter ser vi ett popup-fönster där vi väljer den emulator som vi just har installerat.

Slutligen kommer vi att se ett meddelande som indikerar att detta spel bara fungerar med gamepads och att vi trycker på en kombination av knappar (välj + X) för att börja spela.

Med detta kommer vi att få spelet igång. Härifrån måste vi bara upprepa samma process med andra emulatorer och spel för att utöka vårt retrobibliotek och hantera det centralt från KODI.

Letar du efter spel? Anslut RetroPlayer med internetarkivets retrobibliotek

Även om allt detta är riktigt coolt kan vi ändå gå ett steg längre. Om vi ​​inte har något ROM för våra favoritsystem eller om vi direkt vill spela utan att ladda ner någontingVi bör definitivt ta en titt på internetarkivet.

Internet Archive är ett av de bästa och mest omfattande digitala biblioteken på planeten där vi förutom filmer, musik, historiska tidskrifter och alla typer av multimediamaterial också hittar klassiska videospel. Titlar från Amiga, MS-DOS, PC, NES, NeoGeo och många andra system, som vi kan spela direkt från webbläsaren.

Lyckligtvis finns det ett tillägg för KODI som heter Internet Archive Game Launcher som gör att vi kan komma åt all den katalogen av spel från KODI utan att behöva komplicera våra liv. Ett underverk med vilket vi kan förstora vårt bibliotek med spel tillgängliga för KODI utan att behöva ladda ner något ROM på vår enhet. Om du är intresserad kan du se hur du installerar IAGL-tillägget från DENNA ANDRA POST. Tappa inte ur sikte!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found