Hur man byter hårddisk på en PS4

Du kan någon gång fråga dig själv ändra hårddisken på din PS4 eftersom du har slut på hårddiskutrymme, eller så kan du ha otur när hårddisken imploderar och du har inget annat val än att ändra den. I båda fallen, oroa dig inte: det är enkelt.

Guide till hur du byter hårddisk på en Playstation 4

Det första du borde veta är attbyte av hårddisk på konsolen ogiltigförklarar inte garantin (Om du naturligtvis inte bryter några interna komponenter). Hur som helst, kom ihåg att innan du byter hårddisk måste du göra en kopia av de sparade spelen om den inte är skadad. På PS4 finns det ingen möjlighet att spara mer data (från och med 2015), så när skivan har ändrats måste du installera om alla spel.

För min del rekommenderar jag att det nya albumet som du ska installera är 5400 varv / min och 9,5 mm. Större skivor passar inte och högre varvtal kan överhettas på konsolen.

Steg för att ändra hårddisken på din PS4

  • Ladda ner operativsystemet från //es.playstation.com/ps4initialise/ (filen som ska laddas ned heter "PS4UPDATE.PUP") och kopiera den till en pendrive, i mappen "UPPDATERING" och den här mappen "UPPDATERA" till din en gång placera den i en annan mapp som heter "PS4". Det är viktigt att pendrive är formaterad i FAT32 för att konsolen ska känna igen den.
  • Ta bort den glansiga svarta ändkåpan genom att skjuta av den med fingrarna. Höljet som innehåller hårddisken exponeras.
  • Ta bort skruven som har ritningen av PlayStation-knapparna (cirkel, fyrkant, X och triangel) med en stjärnskruvmejsel. Ta ut hårddisken.
  • Skruva loss lådan som hårddisken är skruvad i. Det finns 4 skruvar, 2 på varje sida.
  • Sätt i den nya hårddisken och skruva fast den i sin låda.
  • Sätt in hårddisken i håligheten och skruva in den igen med den svala skruven som du tog bort i början.
  • Nu är allt du behöver göra att installera operativsystemet på den nya hårddisken. Anslut pendrive där du har den sparad och starta konsolen i säkert läge genom att trycka på strömbrytaren i 7 sekunder med en styrenhet ansluten via kabel till PS4.
  • Välj det sista alternativet i säkert läge: Initiera PS4 (installera om systemprogramvaran)

I följande video visar Mark The Geek hur man genomför hela processen.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found