WARP, Cloudflares gratis obegränsade VPN för Android

Efter 5 månaders hype har Cloudflare äntligen lanserat sin nya mobila VPN-tjänst: VARP. Fram till lanseringen i onsdags var det cirka 2 miljoner människor på väntelistan för att testa applikationen, vilket visar den stora efterfrågan på ett verktyg av denna typ.

Vad är WARP exakt? Och viktigast av allt, hur skiljer det sig från resten av VPN: erna som vi för närvarande kan hitta på Android?

WARP, en gratis VPN med fokus på integritet

Det första att klargöra angående WARP är att det inte är utformat för att dölja vår IP. I stället för ett verktyg för att underlätta tillgång till innehåll med regional blockering, presenterar WARP sig som "en VPN för människor som inte vet vad en VPN betyder" (detta är bokstavligen dess slogan) och dess mål är skydda vår integritet och säkerhet när vi ansluter till Internet.

WARP krypterar både data och DNS-förfrågningar som vi gör, på ett sådant sätt att vår operatör inte kan veta vad vi gör. Detta hindrar naturligtvis också alla som är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk som oss från att spionera på oss. Perfekt för att säkerställa anslutningen när vi är anslutna till ett offentligt eller öppet Wi-Fi (bibliotek, barer och kaféer, flygplatser etc.).

Applikationen är 100% gratis och obegränsad, men det finns också en betaltjänst som heter WARP + som erbjuder mer hastighet och större datakryptering för 3,99 euro per månad.

Så här ställer du in Cloudflare VPN för första gången

WARP-funktioner är integrerade i Cloudflares 1.1.1.1-app, så förutom att vi erbjuder snabbare DNS kan vi också ansluta till Internet säkert med deras VPN-tjänst. Applikationen kan laddas ner direkt utan större problem från Google Play Store.

Ladda ner QR-kod 1.1.1.1: Snabbare och säkrare internetutvecklare: Cloudflare, Inc. Pris: Gratis

Dess aktivering är mycket enkel. När vi har installerat applikationen öppnar vi den och klickar på knappen "AKTIVERA" som vi kommer att se längst ner på skärmen. På detta sätt kommer vi in ​​i WARP-menyn.

Här måste vi bara aktivera den gigantiska fliken som visas mitt i mitten och klicka på “Installera VPN-profil”. Detta skapar konfigurationsfilen för att ansluta säkert: vi accepterar meddelandet "Anslutningsbegäran" och meddelandet "ANSLUTEN" visas automatiskt.

Använd erfarenhet

Efter att ha testat Cloudflare-tjänsten under lång tid fann vi att anslutningshastigheten verkligen är utsökt. Om det alltid fungerar så här är sanningen att vi står inför en fast kandidat för att bli en ledande applikation för vår mobil.

Om någon applikation inte är kompatibel med WARP och inte fungerar korrekt, erbjuder systemet oss också möjligheten inaktivera VPN selektivt. För att göra detta, klicka på inställningsknappen och gå till "Inställningar -> Fler inställningar -> Anslutningsalternativ -> Inaktivera för valda appar”, Där vi kan filtrera efter applikationer.

I mitt fall hade jag problem med Google Foto och jag har kunnat fixa det snabbt på det här sättet.

Sekretesspolicy: Vad gör Cloudflare med våra data?

Som vi gjorde förra veckan med Turbo VPN, vi har granskat integritetspolicyn för appen 1.1.1.1. från Cloudflare. Eftersom det är en gratis tjänst (och i princip ganska premium) är det alltid tillrådligt att granska denna typ av information. Specifikt är dessa data de spelar in för varje användare:

  • ID-registrering: Systemet registrerar en slumpmässig identifierare när vi installerar appen. I teorin används detta ID för att hantera det remissystem som erbjuds av applikationen.
  • Data överförd: Vi håller reda på mängden data vi konsumerar via WARP.
  • Medelhastighet: Utvecklarna samlar också upp erhållna anslutningshastigheter.
  • Tillagd användning: Slutligen finns det också en kontroll av trafikmängden per webbplats och per region.

De uppgifter som skrämmer mig mest är att information samlas in om de sidor som vi besöker, men det antas att endast trafikvolymen i allmänhet räknas och inte de sidor som varje användare besöker i synnerhet. Även om man tar hänsyn till att appen också associerar oss med ett ID, skulle det inte lägga vår hand i elden och säga att de inte skulle kunna korsa dessa två data vid en given tidpunkt.

I vilket fall som helst är Cloudflare ett företag med en viss prestige och det varnar också tydligt i sin integritetspolicy att de aldrig kommer att sälja våra uppgifter till tredje part, och att den insamlade informationen är det minsta som krävs för att tjänsten ska fungera korrekt, vilket borde ge oss lite sinnesfrid. i den meningen. Vad tycker du om Cloudflare VPN?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found