Är din VPN långsam? 7 tips för att fixa det - The Happy Android

Om du är van att använda en VPN det är mycket troligt att du ofta stöter på några nackdelar. Det är inte alls konstigt, VPN-tjänster erbjuder oss ett trevligt erbjudande att kunna se och navigera genom webbplatser som normalt inte finns i vår region. Även om det ibland kan du VPN går långsamt av någon anledning vet du inte.

Normalt finns det olika skäl till varför vi kan ha problem när vi använder en VPN. Från det enklaste till det mest avancerade kan det vara ett uppenbart problem och samtidigt inte så tydligt.

Vad är en VPN och hur fungerar den?

Först och främst måste du veta vad en VPN tydligt är. Det är ett nätverk som du kan ansluta till för att surfa på Internet utan att riskera din integritet eller din identitet när du går in på olika webbplatser.

Att använda ett virtuellt privat nätverk (VPN) eller virtuellt privat nätverk har många fördelar om du vill undvika att allt du gör på Internet kan spåras, eller att skrupelfria människor kan använda din verkliga information.

7 tips för att förbättra hastigheten när en VPN är långsam

Det finns flera faktorer som kan göra att hastigheten på din VPN går långsamt, från säkerhetskryptering, servern som du ansluter till, eftersom tillgängligheten till dess band finns. Om du vill förbättra din VPN-hastighet kan du prova följande 7 tips för att öka din surfhastighet.

Kontrollera din anslutningshastighet

För det första, kontrollera anslutningshastigheten från din internetleverantör. För att göra detta behöver du bara koppla från din VPN-tjänst, köra ett hastighetstest från vilken webbplats du än väljer. Efter detta bör du notera mätningarna och försöka därifrån att klara testet med din VPN redan startad.

Skillnaden mellan hastigheter kommer att märkas något, men det borde inte vara mer än tio procent av din normala hastighet utan att använda din VPN.

Det är perfekt att du gör testet på var och en av enheterna som du använder för att ansluta till det VPN-nätverk du väljer.

Starta om din dator och åtkomstpunkt

Om anslutningen fortfarande inte visar stora förbättringar efter ovanstående, försök starta om din stationära, mobila eller bärbara dator. Utöver detta är det tillrådligt att starta om Internetåtkomstpunkten, vare sig det är en router eller ett modem.

Använd ett trådbundet nätverk och är inte beroende av Wi-Fi

Tro det eller ej, att använda en Wi-Fi-anslutning kan påverka din webbläsningshastighet med hjälp av en VPN. Många gånger rekommenderas att du använder en Ethernet-kabel direkt från din router eller router för att undvika och minska antalet störningar och kommunikation som vanligtvis inträffar när du använder ett Wi-Fi-nätverk.

Det är viktigt att veta och förtydliga att detta endast är tillämpligt på enheter som stationära eller bärbara datorer, och det är inte lätt att använda på mobiler, surfplattor eller liknande.

Byt server

Genom att använda en VPN kan du se att den har en stor lista med servrar. Vid många tillfällen vet vi inte hur man väljer rätt, och därför din VPN-anslutning blir dödlig. Idealet är alltid välj den VPN-server som ligger närmast din plats.

Med bara ändra VPN-server kan du förbättra hastigheten på din anslutning. Om du tvingas använda en viss server på grund av sin plats för att klara en åtkomstbegränsning rekommenderas det att du utför hastighetstester på var och en av de tillgängliga servrarna på den platsen.

Tack vare detta kanske du märker att vissa har bättre hastighet än andra. Detta beror på samma efterfrågan eller beläggningsgrad, så det bör inte förvåna dig att en server en dag går bättre än en annan i hastighet.

Kontrollera status för din brandvägg och ditt antivirusprogram

Antivirus och brandvägg som du använder på din dator eller enhet kan påverka hastigheten på din VPN. I dessa fall kan du försöka inaktivera båda för att se om det finns en förbättring av anslutningshastigheten till VPN-servern.

Tro det eller ej, en dålig konfiguration av ditt antivirusprogram som din dators brandvägg kan göra att din VPN-surfning går långsamt.

Det är inte helt tillrådligt att inaktivera båda programmen hela tiden, bara installera en programvara som är mer lämpad för dina behov och som inte utgör ett problem för din VPN-hastighet.

Använd en annan anslutningsport än standard

Ett annat knep som du kan använda för att förbättra din anslutningshastighet är ändra standardporten för den. Även om inte alla VPN-tjänsteleverantörer erbjuder det här alternativet, titta bara på tillgängliga inställningar från din leverantör.

En av de mest använda portarna som finns tillgängliga för att öka hastigheten är din VPN-anslutning port 443. Du kan också titta på andra alternativ som erbjuds av din tjänsteleverantör.

Krypteringsprotokollet

Är din VPN-anslutning fortfarande långsam? Försök att ändra protokollet. Precis som att byta port kan du ändra anslutningen genom att ändra ditt VPN: s datakrypteringsprotokoll.

Gå bara till avsnittet Inställningar eller konfiguration för din tjänst eller leverantör och kontrollera vilket protokoll som är standard. Bland de tillgängliga alternativen bör du kunna välja PPTP- eller L2TP / IPSec-protokoll.

Detta hjälper till att underlätta dataöverföringen och förbättra anslutningshastigheten.

Ser du fortfarande inte bättre resultat? Byt VPN-leverantör

I det senare fallet är det att föredra att du funderar på att byta din VPN-leverantör. Vid många tillfällen uppfyller den valda gratis eller betalda VPN-tjänsten inte helt våra krav och behov.

Helst bör du välja en ny tjänsteleverantör som garanterar att tillgodose alla dina behov och erbjuder en VPN-anslutning av hög kvalitet.

Redaktörens anmärkning: Kära läsare! Det här är landroiden. Efter mer än 5 år och nästan 1800 inlägg skrivna på bloggen har jag bestämt mig för att ta en kort paus i en vecka och sätta upp mina kretsar. Under de närmaste dagarna kommer vi att ha den stora Arantxa Asián som samarbetar på bloggen, en författare härdad i tusen strider och en referens inom teknik som har publicerat i sådana prestigefyllda medier som MuyComputer. Han har några riktigt coola artiklar på listan som är värda mycket. Tappa inte ur sikte!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found