Lite knep för att förbättra ljudet på alla Xiaomi-mobiler

Ingen tvivlar vid denna punkt i livet på de många användningsområden som en bra smartphone kan ha. Med alla dessa appar för att berätta om vädret, titta på TV, chatta eller läsa böcker har telefonsamtal nästan blivit en sekundär funktion. Tillkomsten av smartphones har också gått i pension med alla de bärbara MP3-spelarna, iPod och CD-skivor för mer än ett decennium sedan, och har förvandlat dem till lite mer än ett avlägset minne i det kollektiva minnet. Och det är att mobiltelefoner är den huvudsakliga enheten som de flesta av oss använder att lyssna på musik.

I den bemärkelsen, om vi har en anständig ljudspelare eller någon strömmande musikapp och bra hörlurar kan vi njuta av våra favoritlåtar när som helst och var som helst. Men allt detta har ett pris, och många gånger slutar vi offra ljudkvaliteten i strävan efter en omedelbarhet som på lång sikt hindrar oss från att uppskatta alla nyanser och lager i en bra sång. Seriöst, har du någonsin märkt skillnaden mellan att använda en mobiltelefon med de hjälmar som Renfe ger bort, kvalitetshörlurar och ljudet av en bra stereo? Det finns ingen färg.

Hur man enkelt förbättrar ljudkvaliteten på en Xiaomi-mobil

I Xiaomi verkar det som att den här typen av saker inte går obemärkt förbi, och oavsett vilken typ av headset vi använder är den asiatiska tillverkaren tydlig att vi måste göra det enkelt för användaren att uppnå en musikupplevelse så tillfredsställande som möjligt.

Därför är alla Xiaomi-telefoner (åtminstone de senaste), oavsett om de har ett MIUI-anpassningsskikt eller om de använder "ren" Android eller Android One -som är fallet med Xiaomi Mi A1 och A2- inkluderar ett verktyg för att förbättra terminalens ljudkvalitet. Detta är ett trick som bara fungerar med hörlurar anslutna med minijack, eftersom det gäller Bluetooth-hörlurar beror ljudkvaliteten till stor del på koderna som hörlurarna själva använder.

Med det sagt, låt oss se hur det fungerar:

  • Anslut hörlurar via 3,5 mm-ingången på din Xiaomi-smartphone.
  • Gå nu till Android-inställningsmenyn och klicka på inställningarna för "Ljud”.
  • Gå ner till "AAvancerad"Och gå in"Hörlurar och ljudeffekter”.

  • Markera rutan "Mi ljudförstärkare”.
  • Nedan ser du en lista över olika typer av hörlurar att välja mellan. Alla hjälmar som visas på listan tillhör varumärket Xiaomi, även om vi kan välja de som mest liknar våra när det gäller ergonomi.

Om vi ​​till exempel har hörlurar över örat kan vi testa genom att markera alternativet "Mina hörlurar", även om det är praktiskt att prova alla tillgängliga hörlurar. På detta sätt, genom försök och fel, kan vi hitta den konfiguration som bäst passar vår speciella casuistry.

Det här verktyget kallas "My Sound Enhancer" i princip vad det gör är att använda olika utjämningar, och enligt tillverkaren lovar det att förbättra ljudkvaliteten med 50%, förstärka basen och optimera ljudskalan. Efter att ha testat sanningen är att vi har märkt en viss förbättring av ljudåtergivningen. Vad säger du, känner du till någon annan metod för att förbättra ljudkvaliteten på Android? Om så är fallet, tveka inte att besöka kommentarområdet. Vi läser i nästa inlägg!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found