Du kan nu spela Doom på en Windows 95-dator i Minecraft

Om du är ett fan av block och din önskan att bygga inte känner några gränser, kanske du vill prova det senaste galenskapen de har utvecklat för Minecraft. Det är en mod som heter VM-datorer som gör att vi kan skapa en virtuell maskin i spelet, där vi kan installera Windows 95 och kör till och med en version av Doom, den klassiska 90-talsspelaren.

I grund och botten står vi inför en mod för Minecraft med vilken vi kan beställa komponenter för att montera vår egen dator inom Minecrafts värld. Således kommer vi att se hur en satellit som kretsar kring oss ger oss de nödvändiga bitarna för att slutföra projektet och ha en vacker dator med sin bildskärm, tangentbord, mus, etc.

Denna mod använder VirtualBox, en fri och öppen källkodsprogramvara för att skapa virtuella maskiner och köra operativsystem som Windows 95. Inom Minecraft är allt vi behöver göra att placera ett PC-fodral och använda det för att skapa en virtuell hårddisk där man kan installera en operativ system med ISO-filer. Om vi ​​är intresserade av att prova det kan vi hitta den fullständiga installationsguiden HÄR.

Naturligtvis, även om mod från VMComputers Det har bara varit i omlopp i en månad och det har blivit ganska populärt på Reddit, och en av communitymedlemmarna har till och med lyckats starta Doom och spela några bra spel inifrån Minecraft. Mer än en är säker på att hans huvud kommer att explodera för att se en sådan bisarr.

Jag spelade DOOM i Minecraft med VMComputers mod. från Minecraft

I slutändan handlar allt om att ha en bra GPU i den virtuella maskinen, tillräckligt med CPU och uppfylla RAM-kraven i spelet. Om vi ​​har ett bra team kan vi säkert köra nästan vilket spel som helst och installera en mängd operativsystem förutom den klassiska Windows 95, till exempel Linux, Solaris eller Mac OS X.

Och det här är bara en glimt av vad som kan uppnås med lite experiment. Möjligheterna är nästan oändliga, vad skulle hända om du installerar Minecraft i Minecraft? Tror du att Minecraft skulle kunna stödja installationen av lite kraftfullare spel som Ghost of Tsushima?

På detta sätt läggs därför till en ny plattform där vi kan spela Doom, förutom andra system och enheter som också kan göra det, såsom miniräknare, bankomater och kylskåp bland många andra.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found