Så här lägger du till nya teckensnitt i Google Docs - The Happy Android

G Suite-kontorssviten är ett av de bästa kostnadsfria alternativen till Microsoft Office. Ordbehandlaren av Google Dokument (eller Google dokumenterar, som det är känt på spanska), för sin del, är ett utmärkt verktyg för att skriva texter från vilken enhet som helst och när som helst, så länge vi har en internetanslutning tillgänglig. Och allt detta utan att behöva installera någonting på datorn.

Personligen är det en av mina favoritwebapplikationer, tack vare vilken jag har kunnat komma ut ur gräsmattan vid mer än ett tillfälle när jag har haft problem med min dator tidigare. Men när det gäller teckensnitt känner många sig lite begränsade på grund av ett litet antal tillgängliga teckensnitt i appen.

Kan vi använda teckensnitt som är installerade på vår dator i Google Dokument?

Innan du går in i mjöl är det viktigt att klargöra denna punkt. Google Docs tillåter fortfarande inte att manuellt installera teckensnitt i OTF- eller TTF-format (det vill säga de typiska teckensnitt som vi redan har installerat på vår dator).

Istället måste vi avblockera Google-teckensnitt som är förinstallerade i Google Docs och som är "dolda" som standard, eller få externa teckensnitt genom att installera ett tillägg som utvecklats av tredje part.

Metod 1: Använd teckensnittsmenyn för att låsa upp nya teckensnitt

Googles teckensnittsväljare erbjuder endast ett begränsat antal teckensnitt i rullgardinsmenyn (cirka 30 olika teckensnitt). Vad inte många vet är att genom att utöka menyn kan vi hitta många andra ytterligare källor.

 • Öppna ett befintligt dokument i Google Dokument eller skapa en ny.
 • Klicka på rullgardinsmenyn för teckensnitt i verktygsfältet och välj "Fler källor”.

 • Detta öppnar ett nytt fönster där vi kan komma åt fullständig lista över tillgängliga källor i Google Dokument. Här hittar vi hundratals typsnitt som vi kan filtrera utifrån deras stil, popularitet, datum för tillägg etc.
 • När källorna vi vill lägga till är lokaliserade måste vi bara klicka på dem så att de automatiskt läggs till i vår källista (höger block, "Mina källor").
 • För att avsluta, klicka på "Att acceptera”För att stänga fönstret.

Om vi ​​nu visar teckensnittsmenyn i verktygsfältet ser vi att de nya teckensnitt som vi just har lagt till redan finns tillgängliga och utan problem kan användas vid utarbetandet av dokumentet.

Metod 2: Lägg till nya teckensnitt i Google Docs genom att installera ett plugin

Om vi ​​inte har tillräckligt med de källor som Google erbjuder, kan vi också använda ett komplement eller "tillägg" för att öka antalet tillgängliga källor. Extensis-teckensnitt är ett plugin för Google Docs som tillåter oss att lägga till mer än 900 nya teckensnitt. Dess installation är väldigt enkel.

 • Klicka på "I toppmenyn i Google Dokument"Plugins -> Ladda ner plugins”.

 • Vi omdirigeras sedan till G Suite Marketplace. Skriv "Extensis-teckensnitt”I sökmotorn som du kommer att se i det övre området och tryck på enter.

 • Om vi ​​har stavat namnet korrekt ser vi plugin-programmet i sökresultaten. Klicka på den och på produktbladet klicka på den blå knappen "Installera”.
 • Acceptera alla varningsmeddelanden och bevilja de begärda behörigheterna för att slutföra installationen.

Hur man använder Extensis-teckensnittsteckensnitt

Till skillnad från resten av Google Docs-teckensnitt är det med Extensis nödvändigt att vi har texten redan skriven innan vi ändrar teckensnittet. Det vill säga först måste vi skriva texten och sedan använda Extensis-plugin för att ändra standardteckensnittet.

 • Välj hela dokumentet eller den del av texten där du vill använda det nya teckensnittet.
 • Från toppmenyn navigerar du till "Plugins -> Extensis-teckensnitt -> Start”.

 • Den här åtgärden öppnar en sidopanel där vi kan välja alla externa källor som är tillgängliga via Extensis.
 • Klicka på teckensnittet som intresserar dig så att det tillämpas på den markerade texten. Använd regulatorn "Storlek”För att öka eller minska teckenstorleken.

När vi väl har använt det nya teckensnittet kan vi fortsätta använda samma teckensnitt under resten av dokumentet.

Så här ställer du in ett anpassat teckensnitt som standard

Med alla dessa nya teckensnitt till vårt förfogande kanske vi vill ändra det teckensnitt som tilldelats som standard i Google Dokument. På detta sätt sparar vi att vi måste ändra teckensnitt varje gång vi skapar ett nytt dokument.

 • Välj en textbit som innehåller det teckensnitt du vill använda från och med nu.
 • Klicka på "Format -> Styckeformat -> Normal text ->Uppdatera normal text så att den matchar”.

 • Se till att texten fortfarande är markerad. Nu gå till "Format -> Styckeformat -> Alternativ ->Spara som mina standardformat”.

På detta sätt använder Google Docs det valda teckensnittet som standardteckensnitt för alla dokument. Om vi ​​vid ett givet tillfälle vill gå tillbaka, måste vi bara återställa inställningarna från "Format -> Styckeformat -> Alternativ ->Återställ stilar”.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.